لزوم یافتن راهکارهای جدید برای مدیریت دانشگاهها
رئیس کل دیوان محاسبات کشور با تاکید بر توجه به راهکارهای جدید در مدیریت دانشگاهها گفت: توجه تنها به اداره دانشگاهها و پرداخت هزینهها، مطلوب نیست. قرار بر این است که تحول در مسیر علمی کشور انجام شود. وی با تاکید بر ظرفیت فراوان دانشگاهها گفت: 101 هزار عضو هیأتعلمی در کشور داریم که میتوانند منشأ تحول باشند.
دستغیب با اشاره به اینکه دیوان محاسبات باید در این راستا کمککننده باشد، گفت: باید هر کاری میتوانیم برای افزایش انگیزه اساتید برای همکاری با بخشهای تولیدی و صنعتی انجام دهیم تا بخشهای تولیدی و صنعتی بهره بیشتری از دانشگاهها ببرند و نباید برای این همکاری مانع ایجاد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر موضوعی در قانون تصویب نشده و تعارض با قوانین ندارد، ضرورت ندارد برخی موارد را تسری دهیم و موضوع مالیاتهای پلکانی را نباید به قراردادهای پژوهشی تسری بدهیم.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور با تاکید بر ضرورت شفافبت، گفت: دیوان محاسبات مچگیری نیست بلکه پیشگیری است. یکی از دشوارترین ارجاعات ما در مورد دانشگاهها است و باید برای آن راهکار پیدا کرد. یکی از راهکارها برای کاهش تخلفات این است که فراوانی تخلفات و انحراف از معیارها توسط دیوان محاسبات ارائه شود تا دانشگاهها با آنها آشنا شوند و دیوان محاسبات میتواند در مورد پیشگیری از انحرافات و تخلفها کمک کند.
وی ضمن تقدیر از اهتمام وزیر علوم برای پیگیری مسائل گفت: دیوان محاسبات تحت هیچ شرایطی به دنبال گرفتن شجاعت مدیران نیست، بلکه به دنبال اطمینانبخشی است تا آنها بدون دغدغه از آینده بتوانند کار را انجام دهند. وی افزود: ما به دنبال خلاقیت در مدیریت کشور و یافتن راهکارهای جدید هستیم و ارائه راهکار را در دستورکار خود داریم. هر چه تعداد پروندههای ورودی به دیوان محاسبات کمتر شود، موفقیت ما بیشتر خواهد شد.
رئیس دیوان محاسبات کشور از معاونان مالی اداری دانشگاهها خواست که به موضوع پروژههای عمرانی نیمهتمام، املاک فاقد سند و قرارداد، حساب واحد خزانه، پرداخت مطالبات و مولدسازی توجه داشته باشند.