لغو انتخابات فدراسیونها تا وصول یک مصوبه / چالش وزارت برای کمیته
وزارت ورزش در حالی وارد دوره جدید مدیریتی شده که انتخابات فدارسیونها و مهیا کردن شرایط برگزاری حداقل 11 مجمع انتخاباتی طی ماههای آینده را به عنوان یک چالش پیش رو دارد.
وزارت ورزش در حالی وارد دوره جدید مدیریتی شده که انتخابات فدارسیونها و مهیا کردن شرایط برگزاری حداقل 11 مجمع انتخاباتی طی ماههای آینده را به عنوان یک چالش پیش رو دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، فدراسیونهای ورزشی و برگزاری انتخابات آنها یکی از اولویتهای وزارت ورزش در آغاز سال جدید بود به گونهای که بتواند تا پیش از پایان کار دولت دوازدهم، انتخابات به جامانده از سال گذشته یا سال قبل از آن را سر و سامان دهد و همزمان پیگیر انتخابات زودهنگام فدراسیونهای واجد شرایط هم باشد.
بر این اساس اینگونه پیش بینی می شد که تا پیش از اتمام عمر وزارت ورزش در دوره مسعود سلطانی فر انتخابات 6 فدراسیون برگزار شود. در این راستا به ترتیب انتخابات دوچرخه سواری، شطرنج و پهلوانی و زورخانه ای به سرانجام رسید تا پرونده انتخابات به جامانده از سالهای قبل بسته شود.
همزمان وزارت ورزش برای برگزاری انتخابات سه فدراسیون اسکیت، ژیمناستیک و تیراندازی که دوره ریاست چهارساله آنها تیرماه به پایان می رسید هم اقدامات لازم را انجام داد تا طبق آنچه مهدی علی نژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش وعده داده بود، تا پایان دولت هیچ فدراسیونی باقی نماند که با سرپرست اداره شود.
با همه اینها دولت سیزدهم و اعضای کابینه این دولت از جمله حمید سجادی به عنوان وزیر ورزش در حالی روی کار آمد که این سه فدراسیون در دوره سرپرستی به سر می برند و به خاطر ابلاغ اساسنامه جدید فدراسیون ها ورزشی و لزوم تبعیت از آن برای برگزاری انتخابات مشخص نیست چه زمانی شرایط برای از سرگیری مجامع انتخاباتی مهیا شود.
همه اینها در حالی است که طی سال جاری و حداکثر تا پایان دی ماه باید روسای جدید حداقل 11 فدراسیون در ورزش ایران مشخص شود و همین مسئله یکی از چالش های وزارت ورزش در آغاز دولت جدید به حساب می آید.
توقف انتخابات فدراسیون ها تا اطلاع ثانوی
پروسه انتخاباتی فدراسیون ها در سال جاری از 28 فرودین ماه با ثبت نام از متقاضیان ریاست در فدراسیون اسکیت آغاز و تا 19 خردادماه و برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی ادامه داشت اما اینکه این پروسه از چه زمان مجدد پیگیری شود در گرو «مصوبه» ای قرار دارد که باید برای «آئین نامه جدید» انتخاب ریاست فدراسیون گرفته شود.
تدوین این آئین نامه بر اساس اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی که 20 تیرماه توسط دولت ابلاغ شد، در دستور کار قرار گرفت. تبصره 2 ذیل ماده 14 (نحوه انتخاب روسای فدراسیون ها) این اساسنامه به دستور العمل ثبت نام و رای گیری برای کاندیداهای ریاست و دیگر پست های هیات رئیسه فدراسیون ها مربوط می شود.
در این تبصره آمده است: «دستورالعمل شرایط اختصاصی نامزدهای دارای شرط وثاقت و امانت، نحوه ثبت نام و رای گیری برای داوطلبان پست های هیات رئیسه در مرتبه اول با تصویب هیات رئیسه و پس از آن برگزاری اولین انتخاب فدراسیون با پیشنهاد هیات رئیسه و تصویب مجمع عمومی تعیین و ابلاغ می شود.»
بدین ترتیب وزارت ورزش که تا پیش از این از آئین نامه ابلاغی سال 96 برای پیگیری روند انتخاباتی فدراسیون های ورزشی تبعیت می کرد، طبق اساسنامه جدید و دستورالعمل های مورد تاکید آن، پیش نویس آئین نامه جدید انتخاباتی فدراسیون ها را تهیه کرده است. این پیش نویس به منظور بررسی و تایید چهارشنبه گذشته در اختیار فدراسیون ها گذاشته است.
پیش نویس آئین نامه انتخاباتی فدراسیون ها باید در هیات رئیسه تمام فدراسیون های ورزشی طرح و تصویب شود. این پیش نویس در اولین مجموع عمومی هر فدراسیون هم باید مطرح شود تا مصوبه اعضای مجمع را بگیرد و بدین ترتیب سندیت لازم برای اجرایی شدن را به دست بیاورد.
بنابراین تا آن زمان وزارت ورزش هیچ اقدامی برای برگزاری انتخابات فدراسیون ها نمی تواند انجام دهد حتی در حد ثبت نام از کاندیداها چرا که تمام مراحل انتخاباتی فدراسیون ها از گام اول تا آخر باید طبق آئین نامه انتخاباتی انجام شود.
چالش انتخابات 11 فدراسیون در آغاز به کار وزارت جدید ورزش
پیش نویس آئین نامه انتخاباتی فدراسیون های ورزشی چهارشنبه گذشته یعنی یک روز بعد از رای اعتماد نمایندگان مجلس به وزیر پیشنهادی ورزش توسط وزارت روزش در اختیار فدراسیون ها قرار گرفت. تا زمانیکه این پیش نویس مصوبه نهایی نگیرد مجوز برگزاری انتخابات برای هیچ فدراسیونی صادر نخواهد شد.
این در حالی است که سه فدراسیونی که دوره ریاستشان تمام شده در نوبت انتخابات به سر می برند و طی ماه های آینده هم انتخابات 8 فدراسیون به پایان می رسد، فدراسیون هایی که انتخابات جدید آنها لزوما باید طی همین امسال و در موعد مقرر برگزار شود.
اسکیت، ژیمناستیک و تیراندازی فدراسیون هایی هستند که تیرماه دوره ریاست قانونی آنها تمام شد، ثبت نامی که از متقاضیان ریاست در آنها انجام شده بود به خاطر ابلاغ اساسنامه جدید و لزوم تبعیت از آن باطل اعلام شد، حالا هم مشخص نیست چه زمانی شرایط برای سروسامان دادن به وضعیت آنها مهیا شود در حالیکه برای ژیمناستیک و سرپرست جدید آن هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده است، احکامی هم که توسط سلطانی فر برای سرپرستان دو فدراسیون تیراندازی و اسکیت صادر شده، قابل نقد است چراکه در عمل و طبق اساسنامه جدید، وزیر ورزش «هیچ اختیاری» در این زمینه ندارد.
همین سه فدراسیون کافی است برای اینکه وزارت ورزش در آغاز دوره جدید مدیریتی خود با چالش انتخابات مواجه باشد مضاف بر اینکه این وزارتخانه طی پنج ماه آینده و در مورد 8 فدراسیون دیگری که دوره ریاستشان تمام می شود هم هیچ وقتی برای هدر دادن و هیچ توجیهی برای موکول کردن انتخابات آنها به بعد نخواهد داشت چون موظف است شرایط را برای برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک مهیا کند.
فدراسیون ورزش های نابینایان و کم بینایان (14 آذرماه)، فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی (20 آذرماه)، فدراسیون ورزش های دانش آموزی (22 آذرماه)، فدراسیون کبدی (25 آذرماه)، فدراسیون تکواندو (2 دی ماه)، فدراسیون بوکس (5 دی ماه)، فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو (9 دی ماه) و فدراسیون بسکتبال (23 دی ماه) هشت فدراسیونی هستند که در نیمه دوم سال دوره ریاستشان تمام می شود.
اینها همان فدراسیون هایی هستند که سال 96 وزارت ورزش انتخابات آنها را به صورت متوالی برگزار کرد تا روسای جدیدشان را به انتخابات 25 دی ماه کمیته ملی المپیک برساند. امسال هم این کمیته انتخابات دوره جدید خود را پیش رو دارد.
بنابراین وزارت ورزش موظف است علاوه بر سر و سامان دادن به 3 فدراسیون بلاتکلیف امروز، نیم نگاهی هم به مدیریت رو به اتمام این 8 فدراسیون داشته باشد تا به موقع شرایط را برای برگزاری بدون حرف و حدیث کمیته ملی المپیک و حضور کامل اعضا در آن مهیا کند. همه اینها می طلبد در مورد آئین نامه انتخاباتی زودتر جمع بندی لازم حاصل شود، آئین نامه ای که در دوره مسعود سلطانی فر تدوین شده و حالا در دوره حمید سجادی باید مصوبه لازم برای اجرا را بگیرد!