لغو معافیت گمرکی ورود تجهیزات تولیدی، مانع روند نوسازی صنعت و کشاورزی است
تهران - ایرنا - یک تولیدکننده معتقد است که لغو معافیت گمرکی ورود ماشینآلات تجهیزات مرتبط با تولید، ضربه مهلکی به صنعت و کشاورزی است، این مصوبات خلقالساعه در مجلس و... باعث میشود که صاحبان صنایع دیگر به فکر نوسازی صنعت نباشند و هزینههای تولید آنها بسیار بالا برود.
جعفر بختیاری تولیدکننده فرش ماشینی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در رابطه با مصوبه مجلس در بودجه 1401 درباره عدم اجرای معافیت حقوقی ورودی، ماشینآلات مرتبط با تولید، اظهار کرد: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین نامگذاری شده است، این مصوبه با عنوان شعار سال و تاکیدات رهبری منافات دارد و برای جلوگیری از رشد و پیشرفت صنایع کشور همین موضوع کفایت میکند.
وی با بیان اینکه کشورهای همسایه با دادن امتیازات بسیار بالا دنبال جذب سرمایهگذاران و صاحب صنایع ایران هستند گفت: این قوانین باعث میشود که صاحبان قوانین ترجیح بدهند که نوسازی و طرحهای توسعهای خود را در کشورهای حاشیه خلیج فارس یا ترکیه، انجام بدهند که دارای روندی ثابت و به دور از قانونگذاریهای جدید و تعرفهگذاریهای خلقالساعه هستند.
بختیاری با تاکید بر اینکه، نباید با این تغییرات مکرر در مقررات مانع برای تولید ایجاد بکنیم، افزود: عدم اجرای بند غ ماده 119 قانون امور گمرکی که ضربه بسیار مهلکی به صنعت و کشاورزی است، باعث میشود که صاحبان صنایع دیگر به فکر نوسازی صنعت نباشند چراکه هزینههای تولید آنها بسیار بالا میرود و بازگشت سرمایه به تعویق میافتد، همچنین از لحاظ اقتصادی ورود ماشینآلات مقرون به صرفه نمیشود و وقتی که واردات ماشینآلات انجام نشود، باعث میشود که کارخانجات با ماشینآلات قدیمی خیلی زود فرسوده و از دور خارج شوند و دیگر نتوانند با کشورهای دیگر محصولاتشان را در عرصه بینالمللی برای رقابت حاضر کنند.
این تولیدکننده با اشاره به اینکه تاکنون در مسیر رونق تولید، موانع بسیار بزرگی به نام بانکها، سازمان مالیات و اداره کار و قانونهای سازمان تأمین اجتماعی را داشتیم تصریح کرد: امروز خود مسئولان متصدی با تصویب این مصوبه انگیزه رشد و پیشرفت در صنعت را مختل کردهاند. از مسئولان متولی حوزه صنعت و تجارت، تقاضا دارم که نسبت به این مصوبه مندرج در بودجه، تجدیدنظر کنند و کلیه کسانی که تولیدکننده و مستقیم با تولید سروکار دارند و دارای مجوزهای رسمی از مراجع ذیصلاح دولت جمهوری اسلامی ایران هستند، طبق همان ماده از قبل تعیین شده مشمول این معافیت شوند.
تصریح کرد: کسانی که دلال هستند و میخواهند کار دلالی انجام بدهند دست آنها بسته بشود اما تولیدکنندهای که پروانه تولید دارد با وضع این عوارض خلقالساعه دچار مشکل جدی خواهد شد. بنابراین از صاحبان صنایعی که مجوزهای لازم را برای تولید خودشان هست، این حقوق گمرکی را دریافت نکنند.
بختیاری گفت: اگر در برههای این موضوع بتواند برای دولت درآمدزایی داشته باشد اما در میانمدت این دست مصوبات عملاً جلوی درآمدی زایی دولت را میگیرد چراکه انگیزه ورود گرفته میشود.
وی با اشاره به این موضوع که کشورهای حاشیه خلیج فارس به صنعتگران ایرانی 90 درصد تسهیلات میدهند و به آنها میگویند که شما فقط اینجا بیایید و صنعت خود را راهاندازی بکنید و ما از شما حمایت میکنیم برای اینکه رشد و پیشرفت بکنند، افزود: اما برخی از مسئولان و نمایندگان مجلس بعضاً از روی ناآگاهی تصمیماتی را در رابطه با تولید میگیرند که نه تنها باعث کندی تولید میشود بلکه باعث تعطیلی تولید خواهد شد.