ماجرای تالارهای ازدواج آسان یاس که در دوره قبل به فروش رسیدهاند!
متاسفانه بخشی از تالارهای یاس در مناطق 22 گانه که بابت ترویج ازدواج آسان کارکرد داشتهاند، در دوره قبل به فروش رسیده یا تغییر کاربری یافتهاند.
وجود 22 هزار معتاد طبق آمارهای معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری و همچنین وجود 14 هزار کودک کار طبق بررسیهای سازمان بهزیستی در تهران دلیل قاطعی برای دور هم جمع شدن سازمانهای متولی در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی و اقدام برای رفع مشکلات در این زمینه است.
در دوره ششم مدیریت شهری و به صورت خاص در سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی، چهار کلان پروژه در حوزه آسیبهای اجتماعی تعریف شد. پروژههایی که با بهرهگیری از راهبرد همافزایی میان دستگاههای متولی و بسیج ظرفیتهای عملیاتی شهرداری تعریف شده است. همچنین در این زمینه استفاده از ظرفیتهای مردمی و جهادی و تمرکز بر حل مشکلات بحرانی پایتخت مورد توجه قرار گرفته است.
در این رابطه، معاون حمایتهای سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی درباره پروژههای حوزه آسیبهای اجتماعی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: نخستین کلان پروژه مهم در راستای ایجاد و توسعه مراکز ساماندهی اقشار آسیبپذیر، تشکیل مراکز یاور شهر با ظرفیت حدود 5 هزار نفر بودند. توسعه مراکز پویانشهر که ارائه خدمات به کودکان کار، زبالهگرد و در معرض آسیب را بر عهده دارد نیز در قالب این کلان پروژه تعریف شد. تعداد مددسراها از 17 گرمخانه به 20 گرمخانه افزایش پیدا کرد. مراکز خدمات اجتماعی سطح مناطق 22 گانه نیز از 20 پایگاه به 28 پایگاه رسیدند.
پیمان ضیایی تاکید کرد که ساماندهی معتادان متجاهر کلان پروژه دومی است که با آسیبشناسی از نخبگان و عوامل مختلف احصاء و منجر به تشکیل قرارگاه اجتماعی شد. این پروژه با دعوت از 27 دستگاه متولی در حوزه آسیبهای اجتماعی شکل گرفت.
افزون بر این، کلان پروژه سوم ساماندهی کودکان کار و کلان پروژه چهارم ساماندهی متکدیان بوده است. در این زمینه اقدامات مختلفی انجام شده تا شاهد این دو پدیده مذموم در سطح کلانشهر تهران نباشیم.
اگر از حوزه آسیبهای اجتماعی کمی فاصله بگیریم، معاونت رفاه اجتماعی سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی در بخش ترویج ازدواج آسان و حمایت از خانوادههای آسیب دیده، اقداماتی انجام داده است. در سامانه سمات، متقاضیان در سطح شهر تهران که از سالهای قبل ثبتنام کردند به تعداد حدود 23 هزار نفر، بررسی و شناسایی شدهاند.
معاون رفاه و مشارکتهای سازمان در این باره عنوان کرد: در بحث پویش ازدواج بیشتر ظرفیت تالارهای یاس در مناطق 22 گانه تهران را در اختیار داشتیم. متاسفانه در دوره قبل این مراکز به فروش رسیده یا تغییر کاربری دادند. معاونت رفاه توانست 5 تالار یاس را مجدد فعال کند. در همین راستا طراحی سایت و سامانهای با نام گل یاس انجام شده است. صفر تا صد ازدواج آسان از روزهای قبل تا روز برگزاری جشن با ظرفیت خیرین و مشارکتهای مردم انجام خواهد شد.
معاون کارآفرینی و توانمندسازی سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در باره توسعه کارآفرینی و حمایت از مشاغل خانگی اعلام کرد: 20 مرکز کارآفرینی تا پایان سال 1401 افتتاح شده بود. چهار مرکز از آنها جزء مراکزی هستند که علاوه بر کلانشهر تهران به سایر کلانشهرها نیز خدمات میدهند.
به گفته انصاری؛ این مراکز با رویکرد بهبود فضای کسب و کار برای صاحبان شغل شهر تهران راهاندازی شدند.
با توجه به رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر الکترونیکی شدن خدمات تمام کسانی که متقاضی راهاندازی یا توسعه کسب و کار خود هستند، میتوانند از طریق خط تلفنی که شهرداری تعبیه کرده و درگاهی که با همکاری وزارت تعاون راهاندازی شده، به راحتی و در اسرع وقت مجوزهایشان را صادر کنند. دستیابی به حداقل هزار شغل خانگی پایدار طی یکسال چشماندازی است که برای این مرکز تدوین شده است.