ماجرای تولد 12 نوزاد معلول چیست | غربالگری جنین به کجا رسید
سخنگوی وزارت بهداشت به خبری که چند روز پیش منتشر شد، مبنی بر اینکه به دلیل انجام نشدن غربالگری 12 نوزاد معلول به دنیا آمده است، واکنش نشان داد.
ماجرای تولد 12 نوزاد معلول چیست؟ سخنگوی وزارت بهداشت به خبری که چند روز پیش منتشر شد، مبنی بر اینکه به دلیل انجام نشدن غربالگری 12 نوزاد معلول به دنیا آمده است، واکنش نشان داد.
به گزارش عرشه آنلاین، پدرام پاکآیین سخنگوی وزارت بهداشت با تکذیب خبر تولد 12 نوزاد دارای ناهنجاری که در روزهای گذشته منتشر شد، اظهار کرد: این خبر که منبع آن یک آزمایشگاه ذکر شده، کاملا دروغ است زیرا این سئوال پیش می آید که مگر نوزدان در آزمایشگاه ها به دنیا می آیند؟ این در حالیست که ذینفعان غربالگری غیراستاندارد سودهای کلان و هزار میلیاردی به جیب می زنند.
پاکآیین افزود: مطابق اطلاعات مندرج در سامانه های الکترونیک وزارت بهداشت از زمان اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تاکنون، آمار تولد نوزدان دارای ناهنجاری هیچگونه افزایشی را نشان نمیدهد.
وی گفت: مافیای غربالگری سلامت مادر و جنین را نشانه گرفته است و هر چند وقت یک بار واقعیت ها را تحریف می کند.
پاکآیین گفت: تا پیش از ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، غربالگری ناهنجاریهای جنینی برای تمامی زنان باردار بر خلاف سایر کشورهای جهان اجباری بود. این اجبار هم غیر علمی و هم برای مادر باردار استرس زا و پر هزینه بود و حتی در مواردی موجب سقط جنین سالم از سوی مادر باردار می شد.
شیوه قبلی غربالگری از نظر علمی استاندارد نبود
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: شیوه قبلی غربالگری از استاندارد علمی برخوردار نبود و مثبت کاذب و منفی کاذب بالایی داشت؛ به این معنا که در بسیاری از موارد جنین سالم بود، اما آزمایشگاه جنین را ناسالم گزارش می کرد یا برعکس جنین ناهنجاری داشت، اما آزمایشگاه آن را سالم گزارش می کرد.
ذینفعان غربالگری غیراستاندارد سالانه هزار میلیارد تومان سود مالی دارند
پاک آیین علت اصلی سوق داده شدن تمامی مادران باردار به سوی غربالگری را نه تأمین سلامت مادر و جنین بلکه بهانه ای برای افزایش حاشیه سود ذینفعان غربالگری دانست و تصریح کرد: ذینفعان غربالگری سالانه بیش از هزار میلیارد تومان سود مالی دارند و برخی از آنها دنبال سلامت مادر و جنین نیستند، بلکه نگران کاهش درآمدهای میلیاردی خود بوده و به همین دلیل واقعیات را تحریف می کنند.
وی گفت: پس از ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، جمعی از متخصصان و اعضای هیات علمی دانشگاهها در رشته های تخصصی مرتبط با هدف حفظ و ارتقای سلامت مادر و جنین دستور العمل ناهنجاریهای جنین را با استناد به تکلیف مندرج در این قانون تدوین کردند تا با استانداردسازی غربالگری از سقط جنین های سالم جلوگیری شود.
با آزمایشهای تهاجمی جان مادر و جنین به خطر میافتد
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: پس از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کار غربالگری و استانداردسازی، دقیق و علمی شد و از اقدامات تشخیصی متعدد، پر هزینه و غیر استاندارد تشخیصی جلوگیری به عمل آمد تا هزینه های سنگین آزمایش های غربالگری در غیر از موارد لزوم به خانواده ها تحمیل نشود و در مواردی که نیازی وجود ندارد، با آزمایش های تهاجمی مانند آمنیوستنز، جان مادر و جنین به خطر نیفتد.
به گفته وی، وزارت بهداشت متولی حفظ و ارتقاء سلامت مادران و نوزادان است و سیاست این وزارتخانه مبتنی بر آسانسازی، ارزانسازی و کریمانهسازی خدمات در حوزه باروری، بارداری و زایمان طبیعی است.
هم اکنون دیگران می خوانند-
اتفاق هولناک در تهران / مرگ دو کودک در بوستان زیتون + عکس
-
ضربالاجل ثبت احوال برای تعویض شناسنامههای قدیمی | هزینه تعویض شناسنامه های جلد قرمز
-
منتظر شهریور جهنمیتر از هرسال باشید / پیش بینی یک اتفاق ناخوشایند در شهریورِ
-
ماجرای اسیدپاشی یک زن روی صورت داریوش خواننده + عکس
-
آزارجنسی پسربچه 12 ساله / اقدام شیطانی 2 مرد خارجی در کرج
-
جزییات حادثه آتش سوزی در مجتمع تجاری پالادیوم تهران / فیلم
-
تصاویری عجیب از مادر نیمار با عبا و نقاب و سوار شتر