شنبه 29 دی 1403

ماجرای قطع درخت بلوط 700 ساله چه بود؟/ مشاهده خودروهای حامل چوب را چگونه گزارش دهیم؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
ماجرای قطع درخت بلوط 700 ساله چه بود؟/ مشاهده خودروهای حامل چوب را چگونه گزارش دهیم؟

اقتصادنیوز: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس اعلام کرد: هرگز اجازه قطع درختان را صادر نکرده و نخواهیم کرد.

به گزارش اقتصادنیوز، روز گذشته خبری درباره از ریشه کندن یک درخت 700 ساله توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای فارس در فضای مجازی وایرال شد. در فیلمی که از این اتفاق منتشر شده بود، به نظر می آمد کهن درخت 700 ساله ای در استان فارس از ریشه قطع شده است.

خبر مرتبط مرثیه خشک‌دارها؛ پشت پرده صدور مجوز جنجالی درباره جنگل‌های هیرکانی / چه کسانی نمی‌گذارند درختان نفس بکشند؟

اقتصادنیوز: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در اقدامی حیرت‌آور و تاسف‌برانگیز مجوز برداشت درختان شکسته‌ایستاده، خشک، سرپا و خطرساز را صادر کرد.

در این باره، بهنام رضایی مدیرکل روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، این خبر را تکذیب کرد و گفت: چنین خبری صحت ندارم و با توجه به اینکه اکنون فصل زمستان است، قاعدتاً درختان خشک هستند اما در کلیپ مذکور نشان داده شده است که درخت سرسبز است یعنی مربوط به فصل کنونی نیست.

رضایی تأکید کرد: راهداری فارس اصلاً چنین پروژه‌ای در دست ندارد و پروژه‌های ما پیوست زیست محیطی دارد و بنا به تکلیف قانونی، برای پروژه‌های خود حتماً با محیط زیست هماهنگی می‌کنیم.

اطلاعیه مهم درباره قطع نشدن درخت 700 ساله

به گزارش اقتصادنیوز، در این زمینه اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای فارس نیز با صدور اطلاعیه ای تأکید کرد: پیرو انتشار فیلم قطع درختان 700 ساله به استحضار می‌رساند اولا به منظور کنترل و جلوگیری از برداشت بی رویه و سوء استفاده سودجویان صدور هر گونه مجوز حمل و قطع درختان تابع ضوابط و مطابق با شیوه نامه‌های قانونی است و بر اساس شیوه نامه‌ای که از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ابلاغ شده، این سازمان تاکنون مجوزی مبنی بر قطع درختان جنگلی در هیچ نقطه‌ای از کشور صادر نکرده است.

در این اطلاعیه آمده است افرادی که در مستثنیات خود درختانی از نوع گونه جنگلی دارند برای قطع حتی یک درخت باید از منابع طبیعی و آبخیزداری استان خود مجوز قطع دریافت کنند.

این روابط عمومی با هدف شفاف سازی و اطلاع رسانی اعلام کرد که هیچگونه مجوز قطع درختی تحت عنوان درختان جنگلی و ممنوع القطع تاکنون در این منطقه واقع نشده و مطابق مواد 746 و 698 قانون مجازات اسلامی و ماده 30 قانون مطبوعات، نشر اینگونه اکاذیب و همراهی با موج خبر و هیجانات تعیین کننده به معنای انتشار و پخش اخبار دروغ و خلاف واقع با قصد ضرر زدن به دیگران، تشویش اذهان عمومی یا دستگاه و مقامات دولتی است.

بر اساس این گزارش ماموران یگان حفاظت از منابع طبیعی بطور مستمر در حال گشت زنی و مراقبت از عرصه‌های منابع طبیعی بوده و مردم می‌توانند با مشاهده هرگونه خودروی حامل چوب‌های قطع شده به سامانه 139 و 1504 کد امداد جنگل و مرتع مراتب را به اطلاع ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان برسانند.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
ماجرای قطع درخت بلوط 700 ساله چه بود؟/ مشاهده خودروهای حامل چوب را چگونه گزارش دهیم؟ 2