سه‌شنبه 6 آذر 1403

ماه رمضان امسال 38 روز خواهد بود / استنشاق اسپری تنفسی روزه را باطل می‌کند؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
ماه رمضان امسال 38 روز خواهد بود / استنشاق اسپری تنفسی روزه را باطل می‌کند؟

با توجه به این که تعیین ماه مبارک رمضان براساس تقویم قمری صورت می‌گیرد بنا بر تغییرات ماه قمری، مسلمانان امسال شاهد دو ماه رمضان خواهند بود.

سمیه تاج‌الدین: نهمین ماه قمری، ماه میهمانی خدا، ماه رحمت و مغفرت و برکت و بهار قرآن است که نزد مسلمانان احترام و جایگاه ویژه‌ای دارد. تاریخ ماه رمضان به علت تفاوت تعداد روزهای سال قمری با تعداد روزهای سال شمسی در تقویم هجری شمسی در گردش است. تقویم ما شمسی اما ماه رمضان ماهی قمری است، به همین دلیل شروع ماه رمضان تاریخ هجری شمسی ثابتی ندارد و هر ساله در تقویم شمسی کشور در گردش است؛ زیرا تعداد روزهای ماه قمری 354 روز و تعداد روزهای شمسی 365 روز و در سال کبیسه 366 روز است. به همین خاطر ماه رمضان سال 1402 یک بار در بهار و بار دیگر در زمستان همان سال رخ می‌دهد.

تاریخ ماه رمبارک رمضان هر سال بین 10 تا 11 روز تغییر می‌کند و به عقب می‌آید. بنابراین چرخه‌ی آغاز ماه رمضان با توجه به چهار فصل متفاوت است.

بر این اساس در 22 اسفند 1402 نیز ماه رمضان بعدی آغاز می‌شود. در واقع امسال شاهد دو ماه رمضان خواهیم بود؛ یک بار در ابتدای سال، بار دیگر در پایان سال.

در 7 سال آینده اتفاقات جالبی در ماه‌های قمری رخ می‌دهد که باعث داشتن دو ماه رمضان در یک سال هجری شمسی خواهد بود.

بر اساس تقویم گریگوری و محاسبات نجومی، سال 2030 شاهد رویدادی خواهد بود که تکرار نمی‌شود و آن این است که ماه رمضان دو بار خواهد بود. رمضان سال 2030 که مطابق با سال 1451 هجری است از 5 ژانویه آغاز می‌شود و رمضان بعدی در همان سال 2030 در 26 دسامبر است.

بر اساس محاسبات نجومی، مسلمانان در سال 2030، 36 روز روزه خواهند گرفت که 30 روز آن همان سال در ابتدای سال و 6 روز در پایان آن سال خواهد بود.

این پدیده که دو بار ماه رمضان در یک سال تقویمی باشد، تا سال 2063 تکرار نخواهد شد. یعنی چرخه‌ی ماه رمضان بعد از 33 سال دوباره اتفاق می‌افتد یعنی در سال 2063.

ماه مبارک رمضان به عنوان بهترین ماه در اسلام شناخته می‌شود و رمضان یکی از چهار ماهی است که خداوند جنگ را در آن حرام کرده‌است. همچنین گفته می‌شود علاوه بر نزول قرآن در این ماه، انجیل و تورات و صحف و زبور نیز در همین ماه نازل شده است. مسلمانان مهمترین شب سال را «شب قدر» می‌دانند. یکی از سوره‌های قرآن به نام سوره‌ی قدر به توصیف این شب پرداخته است؛ اما در قرآن به‌طور صریح به شماره شب آن در ماه رمضان اشاره نکرده است.

در این ماه مناسبت‌های مختلفی وجود دارد: از جمله ده رمضان درگذشت خدیجه (س) همسر حضرت محمد (ص)، 15 رمضان ولادت امام حسن مجتبی (ع)، 17 رمضان معراج حضرت محمد (ص)، 18 رمضان شب قدر، 19 رمضان ضربت خوردن حضرت علی (ع)، 20 رمضان شب قدر، 21 رمضان شهادت حضرت علی (ع)، 22 رمضان شب قدر.

حکم فقهی درباره استنشاق اسپری‌های تنفسی

به محض اینکه ماه رمضان می‌رسد، بعضی‌ها در مورد استفاده از اسپری آسم برای بیماران تنگی نفس سؤال می‌کنند؛ آیا استفاده از اسپری تنفسی روزه‌ی روزه داران را باطل می‌کند یا خیر؟

دارالفتوای مصر استنشاق اسپری توسط بیماران مبتلا به آسم و شدت نیاز بیماران تنفسی را مورد مطالعه قرار داد و گفته است که استفاده‌ی بیمار از استنشاق کننده‌ی آسم در طول روزه بر صحت روزه‌ی روزه دار تأثیری نمی‌گذارد، چرا که هوای لازم از طریق این وسیله به او می‌رسد و این موضوع برای او حیاتی است.

رهبر انقلاب در پاسخ به این سوال که مبتلایان به آسم که در طول روز ناچار هستند چندین بار از اسپری تنفسی استفاده کنند روزه آنها چه حکمی دارد، فرمودند: استعمال اسپری که حاوی داروی رفع تنگی نفس است برای روزه دار اشکال ندارد و موجب بطلان روزه نمی‌شود.

منبع: العین

259249

کد خبر 1751389