چهارشنبه 16 اردیبهشت 1405

مبارزه پای میز مذاکره

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش مشرق، مهدی حسن‌زاده فعال رسانه در تلگرام نوشت:

از سال 1382 تاکنون تجربه بیش از 20 سال انواع مذاکرات در موضوعات هسته‌ای و اکنون در موضوع جنگ تحمیلی سوم، نشان داده برخی رویکردهای غلط در فضای اجتماعی و سیاسی داخلی تکرار می‌شود. اگرچه همبستگی ملی و صدای واحد ایرانیان که هر شب در تجمعات خیابانی شنیده می‌شود مذاکره‌کنندگان را ادامه رزمندگان جبهه‌ها تصویر می‌کند اما در هر حال شاهد شنیده شدن تک مضراب‌هایی در برخی جمع‌ها و برخی صفحات فضای مجازی هستیم که فراتر از تردید و نقد، انگشت اتهام را به سمت مذاکره‌کنندگان نشانه رفته است.

اگر به اندیشه و مبنای سیاسی رهبر شهید انقلاب بازگردیم، می‌بینیم آنچه خط قرمز این معلم بزرگ جامعه ایران بود، بیعت کردن و تن دادن به ذلت در برابر فردی چون ترامپ بود که در آخرین سخنرانی ایشان با ذکر جمله معروف حضرت سیدالشهدا (ع) در رد بیعت با امثال یزید و تسری آن به امروز و مواجهه‌ای که جمهوری اسلامی ایران با ترامپ جنایتکار دارد، نمود داشت. پس در حقیقت آنچه در سیاست خارجی مدنظر رهبر شهید انقلاب و امام راحل خط قرمز است تن دادن به تسلیم است.

از همین رو چون در مقاطعی از تاریخ، مذاکره با آمریکا به معنای تسلیم شدن به خواسته‌های استکباری این کشور بود، خط قرمز محسوب می‌شد اما واضح است اگر مذاکره با آمریکا از موضع قدرت و پس از شکست دادن تهاجم این کشور و با هدف تحمیل خواسته‌های مشروع جمهوری اسلامی ایران و توسط افرادی امین صورت گیرد، به هیچ وجه در ضدیت با رویکرد رهبر شهید انقلاب نیست. صدالبته مردمی که نگران از مکر آمریکا هستند، ممکن است نگران سرنوشت مذاکرات و تکرار برخی اشتباهات گذشته باشند و از این رو شاید لازم باشد سطحی از اطلاع‌رسانی درباره مذاکرات دور گذشته صورت گیرد که البته سخنگوی محترم وزارت خارجه پس از پایان مذاکرات توضیحاتی داد اما در هر حال، اقتضای مذاکرات در شرایط حساس فعلی که شرایط جنگی محسوب می‌شود و صرفاً توقف آتش صورت گرفته، ممکن است احتیاط در اطلاع‌رسانی را ایجاب کند اما در صورت امکان باید برای ابهامات و دغدغه‌ها پاسخ‌هایی تدارک دید.

با این حال، آنچه امروز به عنوان وظیفه‌ای ملی بر دوش همه ما گذاشته شده، تداوم راه رهبر شهید انقلاب و توصیه مؤکد ایشان به حفظ وحدت و پرهیز از تخریب است. همچنین پیام هفته گذشته رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای نیز بر حفظ همین گوهر گرانبهای وحدت تأکید داشت و اصل مذاکره را به عنوان بخشی از نقشه مقابله با دشمن تصویر می‌کرد. به‌ویژه در شرایطی که سکان‌دار مذاکرات، فردی است که در این جنگ، مرد و مردانه پای کار میدان بوده و سال‌ها همنشینی در محضر شهدایی ازجمله رهبر شهید انقلاب و شهید حاج قاسم سلیمانی از او فردی مقاوم در برابر تهدید دشمن ساخته است، باید مورد اعتماد کامل همه آحاد ملت باشد. خود مردم به‌خوبی دوست و دشمن و خادم و خائن را تشخیص می‌دهند و فرزند برومند خود را امین و مورد اعتماد خود می‌دانند اما باید مراقب تخریب‌ها و معدود صداهای اختلاف‌برافکنی که همواره به خادمان این ملت، حتی به فرماندهان شهید نیروهای مسلح اتهام عافیت‌طلبی می‌زدند، باشند تا همچنان شاهد صدای واحد در دفاع از ایران باشیم.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.