پنج‌شنبه 12 تیر 1404

مجلس دست اجاره نشین ها را گرفت

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
مجلس دست اجاره نشین ها را گرفت

نماینده اسدآباد در مجلس گفت: در چارچوب سامانه خودنویس کاهش هزینه‌های مستأجرین صورت می‌گیرد و همچنین در سامانه خودنویس ثبت قرارداد اجاره به راحتی و با سهولت بالایی انجام می‌شود.

یکی از ویژگی‌های کشورهای پیشرو این است که به استفاده بهینه و حداکثری از سامانه‌ها پرداخته‌اند. در این کشورها به صورت کامل کارها به وسیله سامانه‌ها و سیستم‌ها انجام می‌شود و از روندهای دستی و سنتی فاصله گرفته‌اند. سامانه‌ها اهمیت بالایی در روندهای اجرایی و حاکمیتی در این کشورها پیدا کرده‌اند.

در کشورهای پیشرو، اطلاعاتی که سامانه‌ها در اختیار قرار می‌دهند، ابزاری برای سیاست‌گذاری‌های دقیق است. در کشور ما نیز اهمیت سامانه‌ها درک شده است. در همین راستا، سامانه‌ها در حوزه‌های مختلف در حال گسترش هستند. سامانه خودنویس در حوزه مسکن با هدف کنترل قیمت‌ها و ساماندهی امور مورد استفاده قرار گرفته است.

سال گذشته بر اثر استفاده از سامانه خودنویس 500 میلیارد تومان به نفع مردم صرفه‌جویی اقتصادی داشتیم. در سامانه خودنویس حدود 2 میلیون قرارداد اجاره توسط مردم و بدون نیاز به مشاورین املاک ثبت شد.

سامانه‌ها از جهات مختلف نفع دارند. یکی از مهم‌ترین نتایج استفاده از سامانه‌ها، بالا بردن سطح دقت و سرعت انجام کارهاست. در بستر سامانه‌ها کارها به راحتی انجام می‌شود و افزایش رضایت عمومی از روندهای اجرایی کشور رخ می‌دهد.

سامانه خودنویس به صورت 24 ساعته در اختیار مردم است و می‌توانند در یک بستر امن و راحت به ثبت قراردادهای اجاره خود اقدام کنند. به ویژه الان که در فصل جا به جایی مستأجران هستیم، خوب است که اطلاع‌رسانی در خصوص سامانه خودنویس و این امکان که افراد می‌توانند بدون نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای به ثبت قرارداد اجاره خود اقدام کنند، انجام شود.

نظرات اکبر رنجبرزاده، نماینده اسدآباد در مجلس را در ادامه می‌خوانید.

رنجبرزاده در ارتباط با این موضوع که الان در فصل جا به جایی مستأجران هستیم و اهمیت دارد که مردم به استفاده از سامانه خودنویس برای ثبت قرارداد اجاره خود بپردازند، تصریح کرد: سامانه خودنویس به کاهش هزینه‌های خانوارها در حوزه مسکن منجر می‌شود و به ویژه به نفع مستأجران است. در شرایطی که مردم با هزینه‌های بالایی در حوزه مسکن روبرو هستند، این کاهش هزینه مثبت ارزیابی می‌شود.

وی ادامه داد: سامانه خودنویس و به وجود آوردن این امکان که طرفین قرارداد خودشان به صورت مستقیم با یکدیگر ارتباط داشته باشند و بدون نیاز به مشاورین املاک به ثبت قرارداد اجاره خود اقدام کنند، گام مثبت و رو به جلویی محسوب می‌شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در چارچوب سامانه خودنویس کاهش هزینه‌های مستأجرین صورت می‌گیرد و همچنین در سامانه خودنویس ثبت قرارداد اجاره به راحتی و با سهولت بالایی انجام می‌شود. کاهش دردسرهای مردم به لحاظ مراجعه به مشاورین املاک و جلوگیری از طی کردن بروکراسی و کاغذبازی‌های مرسوم نیز بسیار مهم و مثبت ارزیابی می‌شود.