مجله سروش با پرونده اکبر عالمی منتشر شد
مجله سروش ویژه آبان ماه با پرونده «استاد صبور، مجری با سواد» درباره اکبر عالمی منتشر و روی پیشخوان مطبوعات قرار گرفت.
مجله سروش ویژه آبان ماه با پرونده «استاد صبور، مجری با سواد» درباره اکبر عالمی منتشر و روی پیشخوان مطبوعات قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار مهر، 1694 شماره از مجله سروش ویژه آبان ماه با عنوان «استاد صبور، مجری با سواد» منتشر و روی پیشخوان مطبوعات قرار گرفت.
در سرویس فرهنگ این شماره از سروش به زندگی زنده یاد اکبر عالمی پرداخته شده است. هفت هنر از راوی هنر هفتم، روایت سه ترس مقدس در سخنان مرحوم عالمی و... از عناوین این بخش هستند. همچنین در این بخش ابراهیم حاتمی کیا، کارگردان سینما با عنوان "سینمای ایران، بزرگ استاد سینمایش را از دست داد" در خصوص زنده یاد عالمی مینویسد: " از سال 60 تا 67 که جنگ بود و ما همیشه دسترنج فیلمبرداریهایمان از جنگ را به دست ایشان ظاهر میکردیم. چه لذتی داشت در میان سر و صدای دستگاههای لابراتور صدا و سیما، صدای فریاد استاد را میشنیدیم. آن صدا به من میگفت که وارد لابراتوار نشده ایم، وارد کلاس درس شدیم."
در سرویس رسانه و در بخش آنتن از فرصت گفت و گو و بستر آن برای اطلاع رسانی صحبت شده است. امت مداری رسانهای، نبرد رسانههای برون مرزی با تحریمهای دولتی، گفت و گو با حسن شمشادی فعال رسانهای، قاب ذائقه، و.... از عناوین پرونده ویژه سرویس رسانه هستند.
علیرضا کمیلی فعال رسانهای بین الملل و سخنگوی امت واحده در خصوص بحران سوریه و بستر اطلاع رسانی معتقد است: به نظر من مهمترین مشکل ما در رسانههای برون مرزی مان مسئله کادر و نیروی انسانی است. علی الخصوص این مساله در شبکههای پرس تی وی و هیسپان تی وی مشهود است. در این شبکهها وقتی جذب نیرو کرده اند، به این توجه کرده اند که فرد متقاضی لهجه و زبانی قوی داشته باشد و برایشان خیلی مهم نبوده که جهت گیری آنها چگونه است. به همین دلیل است که ما میبینیم بخش یاز کسانی که زمانی در پر تی وی بوده اند، الان در خارج از کشور با معارضین جمهوری اسلامی همراه هستند".
همچنین حسن شمشادی در گفت و گو با سروش در این رابطه معتقد است: طبیعتا افرادی که یم خواهند به فعالیت برون مرزی بپردازند باید ویژگیهای خاصی نسبت به خبرنگاران عادی داشته باشند، هم باید از نوع نگاه به آن کشور و منطقه آشنایی بیشتری داشته باشند و هم زبان و هم فرهنگ آن کشور، تقسیمات جغرافیایی، سیاسی، مذهبی و نقاط قوت و سستی را بهتر بشناسند."
در سرویس هنر و پرونده سینما در میز نقد به معرفی آثار سینمایی اکران شده پرداخته شده است. گفت و گو با محمدرضا شفاه تهیه کننده فیلم سینمایی دیدن این فیلم جرم است در خصوص فراز و نشیبهای تولید یک اثر سیاسی با عنوان "تجربه من میگوید نمیتوان یک فیلم جدی سیاسی ساخت! نیز در قسمت مصاحبه ماه منتشر شده است.
در پرونده ویژه این بخش با عنوان اسارت در دنیای ابتذال کمدیها به بررسی سینمای کمدی ایران پرداخته شده است. "بالاتر از خنده"، "بررسی رویکرد سینمای هالیوود با سینمای ایران در حوزه آثار کمدی"، و... از دیگر عناوین این بخش هستند. همچنین در این بخش "یک تلاش نافرجام" نقدی کوتاه بر فیلم سینمایی "بی حسی موضعی " دارد.
خندههای بی ریشه عنوان مطلب دیگری است که در مصاحبه با محمدرضا شهبازی طنزپرداز و مجری تلویزونی به چاپ رسیده است و به آسیب شناسی طنز در ایران میپردازد.
در پرونده موسیقی به فراز و نشیبهای موسیقی دهه شصت پرداخته شده است و در ادامه سروش با محسن صفایی فرد، پژوهشگر موسیقی و مدیر باشگاه ترانه راه به گفت و گو نشسته است. در بخش دیگر این پرونده با عنوان ساز ناکوک سیاست بازان در صدای خسرو آواز ایران به بررسی ویژگیهای متمایز کننده زنده یاد محمدرضا شجریان پرداخته شده است.
همچنین سروش در این قسمت در مطلبی با عنوان "صدا وس یما یکی از مهم ترین نهادهای حمایتی موسیقی بعد از انقلاب است" با محمدباقر معلم، مدیر سابق دفتر موسیقی سازمان صدا و سیما در خصوص بررسی نحوه مواجه مدیران با موسیقی در سالهای ابتدایی انقلاب به گفت و گو نشسته است.
"تارهای ریشه دار" عنوان مطلب دیگری در پرونده موسیقی است که به بررسی وضعیت موسیقی در عصرهای مختلف پرداخته است.
حرفهای غصه دار قفسهها، زنان بازیچه عاشقانههای سیاه، عاشقانههای آرام در زندگیهای ناآرام شهیدان، گفت و گو با بهناز ضرابی زاده و... از عناوین سرویس ادب این شماره از مجله سروش هستند. همچنین رد مطلبی تحت عنوان "زن ایرانی، در آئینه جمال و جلال" به بررسی رد پای زنان در آثار ادبی عاشقانه و عارفانه پرداخته است.
در قفسه این شماره، سروش سراغ روایت عشق و شجاعت در ادبیات زنانه دفاع مقدس رفته است و سه کتاب بابا رجب" چهارمین کتاب تاریخ شفاهی زنان قهرمان در برگیرنده خاطرات خانم طوبی زرندی همسر جانباز شهید رجب محمدزاده، "ساجی" خاطرات نسرین باقرزاده همسر سردار شهید بهمن باقری، "دریا دل" به نویسندگی مریم قربانزاده خاطرات مرحومه فاطمه دهقانی همسر سردار شهید ابوالفضل رفیعی را معرفی کرده است.