مجوزی که در دقیقه نود صادر شد؛/ رمزگشایی از موفقیت تاریخی مچ اندازی بانوان (عکس)
تیم ملی مچ اندازی بانوان که در سال های اخیر با محدودیت هایی برای اعزام مواجه شده بود، نتیجه خیره کننده ای را در مسابقات آسیایی 2023 کسب کرد.
به گزارش "ورزش سه"، تقریبا 1.5 سال قبل بود که نامه ای از سوی معاون امور بانوان وزارت ورزش در رسانه ها منتشر شد و محتوای آن ممنوعیت فعالیت تمامی رشته های زیر مجموعه فدراسیون بدنسازی بود. در آن مقطع این تصمیم با واکنش های زیادی همراه شد و تحلیل های مختلفی هم در رابطه با آن وجود داشت. اینکه ورزش قهرمانی برای بانوان در رشته هایی همچون فیتنس چلنج، مچ اندازی و پاورلیفتینگ ممنوع شده یا منظور معاون بانوان وزارت ورزش همان محدودیت های قبلی از جمله ممنوعیت فعالیت در رشته پرورش اندام بوده است. حتی شایعاتی مبنی بر اینکه زنان نمی توانند به باشگاههای بدنسازی بروند هم در گام اول مطرح شد که خیلی زود مشخص شد این ماجرا صحت ندارد.
در ادامه رایزنی های متعدد از سوی فدراسیون بدنسازی باعث شد تا مسابقات داخلی در این سه رشته با پوشش اسلامی از سر گرفته شود و بار دیگر مجوز اعزام به تیم ملی مچ اندازی بانوان هم اعطا شد. اما این بار که فدراسیون بدنسازی قصد داشت یک تیم کامل را در بخش بانوان به مسابقات آسیایی مچ اندازی اعزام کند، با یک پیش شرط مواجه بود که شرایط برای مسابقه دادن بانوان ایرانی کاملا مهیا باشد.
در همین راستا با دیپلماسی قوی ورزشی که به کار گرفته شد و رایزنی ها و پیگیری های متعدد در نهایت فدراسیون جهانی مچ اندازی در نامه ای اعلام کرد به درخواست فدراسیون ایران، از این پس در تمامی مسابقات بین المللی برای ورزشکاران بانوی ایرانی، صرفا داوران زن قضاوت خواهند کرد.
بر اساس این نامه، فدراسیون جهانی مچ اندازی با حضور داوران زن در مسابقات مربوط به بانوان ایرانی در رقابت های بین المللی موافقت کرده استنامه ای که از سوی فدراسیون جهانی مچ اندازی (WAF) به ایران ارسال شد، مجوز حضور بانوان در مسابقات مچ اندازی قهرمانی آسیا 2023 را نهایی کرد و این اتفاق به درخشش خیره کننده دختران ایرانی در آسیا انجامید. کسب اولین مدال طلای بزرگسالان توسط رویا مهبودی و نایب قهرمانی تیم ملی بزرگسالان نوید روزهای خوبی را برای این رشته قدرتی که سعی در ورود به پارالمپیک و حتی المپیک را دارد، می دهد.