مجوز 22 هزار آموزشگاه فنی و حرفهای با حذف امضاهای طلایی صادر شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، غلامحسین حسینی نیا، امروز به مناسبت 6 مرداد، روز ملی مهارت و هفته مهارتآموزی در نشست خبری سازمان فنی و حرفهای اعلام کرد: بر اساس برنامه پنجسالهای که تدوین شده است، قرار است هر سال به 4 میلیون نفر آموزش مهارتی بیاموزیم که 72 درصد این آموزشها توسط بخش خصوصی و در آموزشگاههای آزاد و مراکز جوار کارگاهی، همچنین از طریق خیرین مهارت و از طریق نذر مهارت ارائه خواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه قبلاً مجوزهای آموزشگاه فنی و حرفهای دارای امضای طلایی بوده گفت: در دولت سیزدهم با حذف امضاهای طلایی، 22 هزار مجوز جدید آموزشگاه فنی و حرفهای صادر کردیم و مسئله امضاهای طلایی حل شده است.
معاون وزیر تعاون اظهار داشت: در سفرهای استانی رئیس جمهور، 2300 میلیارد تومان طرح در زمینه مهارتآموزی مصوب شده، همچنین امسال هم هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح تابستانه مهارتآموزی مصوب شده که امیدواریم این مبالغ از سوی سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی هر چه سریعتر اختصاص یابد و نهضت مهارت آموزی در کشور رونق گیرد.
حسینینیا افزود: به نظر من باید به هر کد ملی یک یارانه مهارتی اختصاص دهیم که این مهارتها اشتغالپذیر باشد. در این رابطه ما 500 شغل مهارتمحور و کمسرمایهبر شناسایی کردهایم که فرد میتواند با کسب مهارت، با ابزار کوچک و قابل حمل درآمدی برای خود جذب کند که از یک نفر که هیات علمی دانشگاه باشد، درآمد بیشتری کسب کند.
وی اضافه کرد: دانشگاه در کشور بسیار مهم است، اما قرار نیست همه افراد از طریق دانشگاه وارد مشاغل شوند. دانشگاه اهل خودش را میطلبد و خروجی دانشگاه هم بسیار باارزش است، اما بسیاری از افراد برای اشتغال باید مهارت بیاموزند.
حسینینیا تصریح کرد: در 40 سال اول انقلاب نهضت سوادآموزی در کشور اجرا شد که کاری تحولگرا بود و اکنون باید نهضت مهارتآموزی در کشور اجرا شود و ما قصد داریم در هفته ملی مهارت روی برندسازی مهارت، ارتقاء وزن مهارت، تبدیل اشتغال از مدرکگرایی به مهارتگرایی را دنبال کنیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با بیان اینکه مسئله مهارت برای حل مشکل تولید و اشتغال بسیار مهم است، اظهار داشت: دولت و مجلس در این زمینه باید همکاری کنند و اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفهای که بر اساس اصل 85 قانون اساسی بررسی میشود، امیدواریم ظرف یکی دو ماه آینده نهایی شود.
وی گفت: در کشورهای دنیا که از انقلاب صنعتی سوم به انقلاب چهارم حرکت کردهاند، ارزش افزوده به ازای هر نفر از 40 دلار با 11 برابر افزایش به 450 دلار رسیده و این باعث ارتقا ارزش پول ملی میشود و معتقدیم مهار تورم که امسال به عنوان شعار سال مطرح شده است و ارتقای ارزش پول ملی تنها با ایجاد مهارت و ارزش افزوده قابل دسترسی است.
پایان پیام /