یک‌شنبه 4 آذر 1403

محبی: حضرت «فاطمه زهرا (س)» زمینه را برای زنده نگه‌داشتن دین اسلام فراهم کردند

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
محبی: حضرت «فاطمه زهرا (س)» زمینه را برای زنده نگه‌داشتن دین اسلام فراهم کردند

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: حضرت «فاطمه زهرا (س)» در طول این زندگی کوتاه، اما پر بار خود توانستند اسلام ناب محمدی را زنده نگهدارند و از جایگاه ولایت دفاع کنند لذا بار‌ها به جامعه آن زمان واقعه غدیرخم و عهدی که مردم در حجت الوداع با «پیامبراکرم (ص)» بستند را یاد آوری کردند.

محمد محبی در گفت‌وگو با میزان پیرامون جایگاه و مقام حضرت «فاطمه زهرا (س)» گفت: حضرت «فاطمه زهرا (س)» دارای یکی از برترین جایگاه‌ها است اگر قصد دارید که مقام این بانوی بزرگ اسلام را بدانید باید به سخنان «ائمه معصومین (ع)» و «پیامبر اکرم (ص)» درباره ایشان توجه کرد.

وی در همین راستا ادامه داد: احترامی که «پیامبر اکرم (ص) به دختر گرامیشان حضرت «فاطمه زهرا (س)» می‌گذاشتند قابل توجه بود هرگاه حضرت «فاطمه زهرا (س)» به مجلسی حاضر می‌شدند که «پیامبر اکرم (ص)» نیز در آنجا حضور داشتند در مقابل پای ایشان می‌ایستادند و جای خود را به ایشان می‌دادند، همین امر سبب شد تا برخی نیز به حضرت «فاطمه زهرا (س)» حسادت کنند.

محبی در مورد ابعاد سیره حضرت «فاطمه زهرا (س)» بیان کرد: «امام باقر (ع)» در مورد جایگاه حضرت «فاطمه زهرا (س)» می‌فرمایند: «حضرت فاطمه زهرا (س)» را ام ابیها کنیه‌گذاری کرده اند، زیرا «پیامبراکرم (ص)» ایشان را اینگونه خطاب می‌کردند از سوی دیگر حضرت «فاطمه زهرا (س)» زمینه را برای زنده نگهداشتن دین و مکتب فراهم کردند، در عین حال نسل «پیامبر اکرم (ص)» نیز توسط ایشان ادامه یافت همین لقب بیانگر این مهم است که حضرت «فاطمه زهرا (س)» نه تنها مادر سادات بلکه مادر تمامی امت اسلامی نیز هستند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه مطالب مربوط به ایام فاطمیه اینجا کلیک کنید

وی به روایتی از «پیامبراکرم (ص)» در مورد حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره و اظهار کرد: «پیامبر اکرم (ص)» خطاب به حضرت «فاطمه زهرا (س)» فرمودند: ای فاطمه همانا خداوند با خشم تو خشمگین و با رضایت و خشنودی تو خشنود می‌شود.

این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» در سن 18 سالگی و با همه وجود از مکتب اسلام حمایت کردند، این حمایت در 95 روز بعد از رحلت «پیامبراکرم (ص)» شدت بیشتری به خود گرفت لذا در این راه ابتدا فرزندشان شهید و بعد از مدتی کوتاه خودشان نیز به شهادت رسیدند.

محبی به دفاع حضرت «فاطمه زهرا (س)» از ولایت پرداخت و تاکید کرد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» در طول زندگی کوتاه، اما پر بار خود توانستند اسلام ناب محمدی را زنده نگهدارند و از جایگاه ولایت دفاع کنند لذا بار‌ها به جامعه آن زمان واقعه غدیرخم و عهدی که مردم در حجت الوداع با «پیامبراکرم (ص)» بستند را یادآوری کردند، بدین ترتیب بی‌بصیرتی برخی از افراد را به آنان یادآوری کردند و اینکه علاقه به مال دنیا آنان را از حقیقت دین اسلام دور کرد و به منافع پرستی وادار کرد، حضرت «فاطمه زهرا (س)» برای اینکه جایگاه ولایت را برای مردم با زبانی ساده بیان کرده باشند، فرمودند: «مثل امام، مانند کعبه است که باید مردم برای طواف به سراغش بروند نه اینکه کعبه به سراغ مردم برود.»

این کارشناس علوم قرآنی به عبادت حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره ابراز کرد: در روایت‌ها بیان شده است حضرت «فاطمه زهرا (س)» بقدری عبادت می‌کردند و محو خداوند متعال می‌شدند که پا‌های مبارکشان خسته می‌کرد. اینگونه است که خداوند در مقابل فرشتگان به برخی از بندگاه مباهات می‌کند.

وی به عفت و حجاب حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره و بیان کرد: از منظر حضرت «فاطمه زهرا (س)» نزدیک‌ترین حالات زن به خداوند متعال هنگامی است که خود را از دید نامحرمان دور نماید، در روایت‌های تاریخی بیان شده است «روزی مرد نابینایی با کسب اجازه به محضر حضرت «فاطمه زهرا (س)» آمد این بانوی بزرگوار از او فاصله گرفتند و خود را پوشانیدند، «پیامبر اکرم (ص)» که در آن جا حضور داشت از حضرت «فاطمه زهرا (س)» پرسیدند: «با این که این مرد نابیناست و تو را نمی‌بیند، چرا خود را پوشاندی»؟ حضرت «فاطمه زهرا (س)» در پاسخ فرمودند: «اگر او مرا نمیبیند، من که او را میبینم، وانگهی او بو را استشمام میکند».

محبی به اعمال شب و روز شهادت حضرت «فاطمه زهرا (س)» پرداخت و خاطرنشان کرد: بهترین اعمال در شب و روز شهادت حضرت «فاطمه زهرا (س)» برگزاری عزاداری برای این بانوی بزرگوار و توجه و تفکر در سبک زندگی و هدف ایشان در زندگی است، همچنین خواندن زیارتنامه حضرت «فاطمه زهرا (س)» و تدبر در آن فضیلت بسیار دارد. خواندن نماز حضرت «فاطمه زهرا (س)» که در مفاتیح الجنان آمده نیز ثواب دارد.