محجوب: روز کارگر را یک جشن اعتراضی میدانیم
دبیرکل خانه کارگر بیان کرد: در این چند سالِ شیوع کرونا تجمعات روز کارگر به صورت محدود برگزار شد که ما امیدواریم امسال این محدودیت جبران شود و ما شاهد مراسمهای باشکوه در سراسر جهان باشیم.
به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، نشست خبری خانه کارگر به مناسب آغاز هفته کارگر و اعلام برنامههای این هفته، با حضور علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر) برگزار شد.
نشست خبری خانه کارگر به مناسب آغاز هفته کارگر با حضور علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر) صبح امروز (یکشنبه / 4 اردیبهشت) برگزار شد.
محجوب در ابتدای این نشست گفت: پیشاپیش روز کارگر را به همه آزادگان و کارگران آزاده جهان تبریک میگوییم و یادی میکنیم از کسانی که در جنبش اول ماه می1886 در شهر شیکاگو توسط پلیس آمریکا جان خود را از دست دادند. ما متاسفم هستیم که آمریکا امروز هم این روز را خیلی به رسمیت نمیشناسد.
وی گفت: جنبش اول ماه می1886 نیز الهام بخش ایجاد سازمان بینالمللی کار و بسیاری از تحرکات بینالمللی بوده است. روز کارگر در مقاولهنامه شماره یک سازمان بینالمللی کار در سال 1919 آمده است.
محجوب با بیان اینکه روز کارگر را باید یک جشن اعتراضی بدانیم، گفت: در سنوات گذشته قبل از شیوع کرونا اعتراضاتی که در این روز برگزار میشد با درگیریهایی، همراه بوده است که البته این درگیریها به ماهیت این جنبش و اعتراضات برمیگردد.
دبیرکل خانه کارگر بیان کرد: در این چند سالِ شیوع کرونا تجمعات روز کارگر به صورت محدود برگزار شد که ما امیدواریم امسال این محدودیت جبران شود و ما شاهد مراسمهای باشکوه در سراسر جهان باشیم.
وی گفت: ساعاتی پیش آخرین جلسهی ستاد خانه کارگر برای برگزاری مراسم هفته کارگر به پایان رسید و برنامههای ما برای این روز تعیین شد. البته این برنامهها همچنان به خاطر شرایط کرونایی محدود است و امیدواریم این محدودیتها سال آینده به طور کامل برداشته شود.
محجوب بیان کرد: ما همواره تلاش کردیم مراسم روز کارگر را حتی به شکل مجازی برگزار کنیم. امسال این مراسم برگزار میشود و دیگر برنامهها مجازی نخواهد بود، اما نسبت به دورههای قبل از کرونا محدودتر خواهد بود.
دبیر کل خانه کارگر گفت: تاکید بر بیمه و حق برخورداری از تشکلهای کارگری برای همه و همچنین هشت ساعت کار ازجمله مواردی است که ما امسال بر روی آن تاکید خواهیم داشت و این موارد را محور مذاکرات و نتیجهگیریهای خود میدانیم.
وی گفت: فعالیت تشکلها طی این سالها افزایش یافته، اما فراگیر نیست و درخواست ما حضور فراگیر تشکلها در کارخانهها است و در همین مسیر هم از مجلس میخواهیم اصلاحیهی قانون شوراهای اسلامی کار را به تصویب برساند. همچنین انجمنهای صنفی باید مورد حمایت قرار بگیرند و کارگران به ایجاد انجمن صنفی تشویق و ترویج شوند.
محجوب با بیان اینکه حق برخورداری از بیمه فراگیر یکی دیگر از محورهای مورد تاکید ما است، افزود: طبق اصل 29 قانون اساسی، بیمه حقی همگانی است، اما امروز ما تلاشی برای فراگیر کردنِ بیمه نمیبینیم. سازمان تامین اجتماعی و دیگر بخشها باید بدانند که این جزو وظایف ذاتیِ آنها است. ما طرفدار همهگیری و فراگیر شدنِ بیمه اجتماعی برای همه هستیم.