سه‌شنبه 6 آذر 1403

محدوده ارزندگی بازار سرمایه مانع افت شاخص‌های بورس نشد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
محدوده ارزندگی بازار سرمایه مانع افت شاخص‌های بورس نشد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه پس از چند روز رشد، امروز با فشار فروش متعادلی در کلیت معاملات همراه شد که این فشار تا انتهای معاملات ادامه دار بود.

روند معاملات در بازار امروز نشان می‌دهد، هنوز ترس در میان سهامداران خرد وجود دارد و این سرمایه‌گذاران با انتشار هر خبر یا تحلیل درست یا نادرستی خروج از بورس را در پیش می‌گیرند.

برخی از کارشناسان معتقدند، عملکرد سازمان بورس در فشار به حقوقی‌های شرکت‌های بورسی در زمینه عدم سفارش‌گذاری در قیمت‌های منفی، سیگنال روند شاخص‌های بورس را در آن روز معاملاتی نشان می‌دهد.

* محدوده ارزندگی بورس کجاست؟

حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: برگشت بورس به مسیر صعودی طی روزهای گذشته به مسائلی همچون خبرهای حمایتی همچون تزریق 1500 میلیارد تومان توسط تثبیت و توسعه بازار به بورس، انتشار صورت‌های مالی 6 ماهه برخی شرکت‌ها، کاهش قیمت سهام به محدوده‌های ارزندگی مرتبط است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: متغیرهای کلانی همچون نرخ ارز، تلاش برای کنترل تورم، بازارهای جهانی و... نیز تا حدی اجازه شکل‌گیری روند صعودی قدرتمندی را به بورس نمی‌دهند.

وی به بررسی مسئله بازارگردانی در بورس پرداخت و ادامه داد: وجود بازارگردان برای بازار سهام امری واجب است که می‌تواند از بروز مشکلات زیادی جلوگیری کند؛ اما روند کنونی آن نیز با مشکلات زیادی مواجه است که می‌توان به ایستایی قواعد آن و نبود یک مسیر پویا اشاره کرد.

دستجردی تاکید کرد: در شرایطی که ارزش معاملات در محدوده‌های پایینی قرار دارد، یک سفارش سنگین می‌تواند اثر بالایی در روند بازار ایجاد کند و این اتفاق بایستی مطابق با شرایط روز بازار تغییر کند.

این کارشناس بازار سهام تصریح کرد: کلیت بازار سهام در حال حاضر در محدوده ارزندگی خود قرار دارد، اگرچه در این میان برخی از سهام بالاتر از ارزندگی خود معامله می‌شوند و برخی نیز پایین‌تر از آن اما به طور کلی می‌توان گفت که محدوده 1.95 تا 2.15 میلیون واحدی برای شاخص کل بورس را می‌توان محدوده ارزندگی نامید.

* ریزش یکپارچه شاخص‌های بورس

در پایان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل بورس 7 هزار و 698 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 23 هزار و 547 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 38 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش 6 هزار و 955 واحد در رقم 682 هزار و 986 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 1.01 درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس با کاهش 260 واحدی به رقم 25 هزار و 26 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افت 2 هزار و 41 واحد به سطح 121 هزار و 597 واحد رسید.

* دومین روز از مرحله جدید خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 711 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

امروز نماد شپنا (پالایش نفت اصفهان)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و شتران (پالایش نفت تهران) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای وآفر (سرمایه گذاری ارزش آفرینان)، فاذر (صنایع آذرآب‌) و ریشمک (تولید و صادرات ریشمک) تعلق داشت.

* افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 15 هزار و 29 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 6 هزار و 926 میلیارد تومان بود که 46 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 11 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 141 میلیارد تومان رسید.

* 80 درصد بورس قرمزپوش بودند

تعداد نماد های مثبت 161 نماد و تعداد نماد های منفی 631 نماد بوده است. 80 درصد نمادها سرخ پوش شدند.

در معاملات چهارشنبه، 27 نماد صف خرید داشتند و 30 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 52 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 107 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش 37 درصدی به 391 میلیارد تومان رسید.

سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات به 26‌میلیون تومان و سرانه فروش آن‌ها به 29.9میلیون رسید.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید بازارسرمایه بورس بازار سهام محدود ارزندگی بورس شاخص های بورس این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است