محمد مصدق
محمد مصدق
بعدها رئیس MI6 ایران به من گفت که در آغاز محمدرضا مراجعت به تهران را نمیپذیرفت و به آمریکاییها پیشنهاد میکرد یک فرد نظامی را برای اینکار در نظر بگیرند.
دکتر مصدق در مقابل تهدیدات ادامهدار انگلیسیها، به آمریکا تکیه و اعتماد کرد. اما در نهایت، آمریکا و انگلیس با هدف شکست نهضت ملی و استعمار دوباره بر نفت ایران، اقدام به طراحی کودتایی نظامی کردند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امروز 28 مرداد سالروز کودتای ننگین آمریکایی - انگلیسی در سال 1332 است. روزی که دولت ملی محمد مصدق با مداخله و طراحی دولتهای انگلیس و آمریکا و عوامل داخلی آنها سرنگون شد. در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (شنبه) 28 مرداد ماه در صفحه خود در شبکه اجتماعی «ایکس» به زبان انگلیسی نوشت: 70 سال پیش یک دولت ملی در ایران با کودتای مورد...
سخنگوی وزارت امور خارجه حمایت از دیکتاتورها، مداخله در امور داخلی کشورها، سرکوب جنبشهای آزادیخواهانه و سازماندهی و طراحی کودتاها را از اصول و پایههای سیاستهای آمریکایی و انگلیسی دانست.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هفتاد سال از روز 28 مرداد سال 1332 میگذرد. روزی که دولت ملی دکتر محمد مصدق با دخالت و برنامهریزی دولتهای بریتانیا و آمریکا و عوامل داخلیشان سرنگون شد. کودتای 28 مرداد طلیعه بازگشت دوباره استبداد و دیکتاتوری پهلوی در سپهر سیاست و اجتماع ایرانی بود. این کودتا یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین حوادث سیاسی تاریخ معاصر ایران و سرمنشاء بسیاری از مصائب...
یکهتازی و چپاول نفت و گاز ایران توسط انگلیسیها طی بیش از چهار دهه دلسوزان و وطنپرستان ایران در دو قشر ملی و مذهبی را حول محور آیتالله سیدابوالقاسم کاشانی در کنار هم چنان متحد کرد که هر دو جریان همچون دو تیغه قیچی دست سیاستمداران استعمارگر انگلیس را از منابع خدادادی نفت و گاز ایران بریدند، اما مزدوران انگلیس در دیوان و دربار پهلوی با سوءاستفاده از اختلافات رهبران وطنپرست با بیرحمی...
7 دهه پیش در چنین روزی کودتاگران جشن پیروزی علیه استقلال طلبی ملتی را گرفتند که برای آینده خود رویاها ساخته بود و امروز فرمول پیروزی دیروز کودتاچیان سرمشق طراحان جنگ نرم شده است.
7 دهه پیش در چنین روزی کودتاگران جشن پیروزی علیه استقلال طلبی ملتی را گرفتند که برای آینده خود رویاها ساخته بود و امروز فرمول پیروزی دیروز کودتاچیان سرمشق طراحان جنگ نرم شده است.
رویدادهای مرداد 32 به حدی بحث پرچالشی است که هنوز بعد از گذشت 70سال حتی بر سر عنوان آنچه در آن زمان گذشت بین مخالفان و موافقان بحث وجود دارد؛ برخی آن رویدادها را کودتا می دانند و برخی دیگر معتقد هستند کودتایی رخ نداده است. در این نشست که به همت گروه نقد و نظر مجموعه رسانه ای «دنیایاقتصاد» برگزار شد، دکتر موسی غنی نژاد، اقتصاددان، دکتر داریوش رحمانیان از استادان تاریخ و عضو هیات علمی...
اقتصادنیوز: قاسم تبریزی که از مورخان سرآمد انقلاب اسلامی است، می گوید: «مصدق باید به مردم می گفت که می خواهد چه کار کند.»
آنچه تندروی فاطمی خوانده میشود ناظر بر مواضع صریح روزنامه او پس از کودتای نافرجام 25 مرداد و نطق میدان بهارستان است و گرنه در مقام وزیر امور خارجه با آداب دیپلماسی نیک آشنا بود.
شاه تنها یک کاغذ سفید امضا به کودتاچیان 25 مرداد تحویل داد و متن برکناری مصدق را آنها نوشتند. پس اصلا شاه مصدق را عزل نکرد تا بر سر این بحث کنیم که قانونا حق داشت یا نه!
عصر ایران نوشت: چطور یک افسر اطلاعاتی 28 ساله انگلیسی طرح اولیه کودتا را که شکست خورده بود، از مخفیگاه خود در حومه شهر نیکوزیا قبرس، به پیروزی رسانید؟
در آستانه هفتادمین سالگرد کودتای 28 مرداد 1332 در چند بخش برخی از مهمترین نکات و ابهامات در رد کودتا بودن کودتا یا در نکوهش دکتر محمد مصدق به سبب رد پیشنهادهای میانجیگرانه آمریکا را برمیرسیم.
عصر ایران نوشت: در آستانه هفتادمین سالگرد کودتای 28 مرداد 1332 در چند بخش برخی از مهمترین نکات و ابهامات درباره کودتا را برمیرسیم و در بخش نخست به ادعای رد پیشنهاد شراکت 50-50 آمریکا از جانب مصدق پرداخته شده است.