محمد مصدق
محمد مصدق
اقتصادنیوز: سخنگوی دولت فرارسیدن سالروز ملیشدن صنعت نفت ایران را تبریک گفت.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در دولت های یازدهم و دوازدهم نوشت: آخرین روز هر سال - 29 اسفند - یاد و نامی را زنده میکند که از مفاخر تاریخ معاصر ایرانند؛ ملی شدن صنعت نفت و پیشوای دور اندیش آن "مرحوم دکتر محمد مصدق" آغازگر نهضتی بودند که هم در ایران و هم در منطقه افقی نو به سوی استیفای حقوق ملی و توسعه ملی گشودند.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت فرارسیدن سالروز ملیشدن صنعت نفت ایران را تبریک گفت.
اقتصادنیوز: نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: از یک طرف در داخل مشکل داریم و از سوی دیگر مشکل دوم ما هم این است که با دنیا دعوا داریم، نمیشود با دنیا دعوا کرد و کار کشور را جلو برد. باید تلاش کنیم و برویم به سمت اینکه این دو مساله را حل کنیم.
در جریان ملی شدن صنعت نفت به عنوان مهمترین پرونده کارنامه مصدق و ماندگارترین دستاورد او، هرچند چهرههایی همچون شایگان، مکی، صالح، حائریزاده و بقایی بطور مستقیم و برخی همچون حسین فاطمی با کار رسانهای به ملی شدن صنعت نفت کمک کردند و حتی تجمعهایی به دعوت کاشانی برای حمایت از نهضت شکل گرفت، اما این روز ملی و رویداد تاریخی به نام مصدق بیش از همه گره خورده است.
اقتصادنیوز: اگرچه مصدق را به عنوان سمبل ناسیونالیسم ایرانی میشناسند، ولی ناسیونالیسم او بیش از همه وجهی عملگرایانه داشت.
اسحاق جهانگیری در یادداشتی نوشت، اگر کودتای 28 مرداد 1332 نبود و اگر نفت به عنوان سرمایه زوال ناپذیر کشور و دارایی همه نسلها در خدمت توسعه پایدار و همه جانبه و موزون قرار میگرفت ایران و خاورمیانه سرنوشتی دیگر داشتند.
جماران به نقل از یادداشت اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در دولت های یازدهم و دوازدهم نوشت: واگذاری فروش نفت به خارج از مجموعه وزارت نفت به سبب هر محدودیت و هر نیاز آنی میتواند خسارت های ملی جبران ناپذیری در پی داشته باشد،
پایگاه «مبلغ» نوشت: آیتالله طالقانی گفت: مصدق را متهم کردند طرفدار آمریکاست، متهمش کردند که اهل سازش است آیا این اتهامات به مصدق به این شخصیتی که در تاریخ امتحان خودش را داده میچسبد؟!
در دوره ریاست جمهوری آیزنهاور در آمریکا، حکومتهای ملی در سه قاره سرنگون شدند: حکومت آرینز در گواتمالا، حکومت دکتر مصدق در ایران، حکومت پاتریس لومومبا در کنگو (زئیر).
رضاخان در حالی که توسط شاه جوان (احمدشاه) به لقب نسبتا تشریفاتی سردار سپه (فرماندهی کل قزاق و ژاندارمری) رسیده بود، اما در هنگام شرفیابی دربار و در حضور شاه، میایستاد و پیش از او سالن را ترک نمیکرد، حال آنکه در منابع آمده است که بینزاکتی نخستوزیر بارها خشم شاه مشروطه را برانگیخته است که چرا او پروتکل را رعایت نمیکند؟
معاون اول قوه قضاییه گفت: یکی از مشکلات موجود، حمایت از سرمایه گذاری خارجی در داخل کشور است که باید در سال آینده در دستور کار ستاد قرار گیرد.
معاون اول قوه قضائیه گفت: حمایت از سرمایهگذاری خارجی در دستور کار ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه قرار میگیرد.
معاون اول قوه قضاییه گفت: یکی از مشکلات موجود، حمایت از سرمایه گذاری خارجی در داخل کشور است که باید در سال آینده در دستور کار ستاد قرار گیرد.
دقیقا معلوم نشد دولت و مجلس کجای این توافق بودند. روزگاری مرد شماره 2 ایران رییس مجلس شورای اسلامی بود و حالا نه تنها مجلس که دولت هم عملا در حاشیه است و جامعه احساس میکند قادر به تصمیم نیستند و در این فضا باید نقش دریابان شمخانی را ستود که فراتر از این دو و پشتگرم به حمایت رهبری تکلیف را روشن کرد.
عصر ایران با اشاره به توافق ایران و عربستان نوشت: این که بین دو کشور شاخص اسلامی که بر پرچم خود نشان الله دارند چین کمونیست وساطت کند در نوع خود قابل توجه است. اگر عراق یا عمان میانجی می شدند داستان متفاوت بود اما چینی وساطت کرده که هیچ نسبتی با اسلام ندارد و به سرکوب مسلمانان خود متهم است و دنبال جای پایی در خاورمیانه می گردد.