جمعه 5 بهمن 1403

مخاطرات فرونشست اصفهان در پروژه‌های نهضت ملی مسکن ارزیابی می‌شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مخاطرات فرونشست اصفهان در پروژه‌های نهضت ملی مسکن ارزیابی می‌شود

اصفهان - مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه ارزیابی پروژه‌های نهضت ملی مسکن در زون‌های فرونشست استان انجام می‌شود، گفت: با پدیده فرونشست باید مقابله مهندسی و فنی شود.

اصفهان - مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه ارزیابی پروژه‌های نهضت ملی مسکن در زون‌های فرونشست استان انجام می‌شود، گفت: با پدیده فرونشست باید مقابله مهندسی و فنی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا قاری قرآن ظهر شنبه در نشست خبری با بیان اینکه فرونشست زمین در شهر اصفهان و اطراف آن پدیده‌ای غیرقابل انکار است، اظهار داشت: فرونشست بدلیل برداشت آب و تخلیه سفره‌های زیرزمینی اصفهان رخ داده است. در گذشته زاینده رود سفره‌های زیرزمینی را تغذیه می کرده است بطوری که در یکی 2 دهه اخیر در 20- 30 کیلومتری رودخانه وقتی حفاری می‌کردیم در عمق 12 تا 18 متر آب وجود داشت اما اکنون عمق آب به 200 متر می‌رسد.

وی افزود: باید توجه داشت که فرونشست پدیده‌ای فنی است؛ طرح مطالعات پهنه فرونشست اصفهان را شهرداری توسط مشاور وزارت راه و شهرسازی دنبال کرد و مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی طبق قرار داد مطالعات پهنه شهر اصفهان و دشت اصفهان - برخوار، شرق و جنوب شرق آن و پایین دست رودخانه را انجام داده و راهکارهای کنترل فرونشست مشخص شده است.

لزوم مقابله مهندسی و فنی با پدیده فرونشست

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در کشوری زندگی می‌کنیم که گسل‌های زیادی دارد، نمی‌توانیم بگوئیم چون گسل وجود دارد ساخت و ساز را باید تعطیل کنیم اما در مقابل این پدیده، فنی باید عمل کرد و طراحی ساختمان‌ها به گونه‌ای باشد که اگر زلزله شد، خراب نشود.

قاری قرآن با بیان اینکه با فرونشست نمی‌توان مستقیم برخورد کرد، افزود: درباره این پدیده همه‌ملزم به رعایت هستند و قطعاً سیاست‌های کشور باید بگونه ای باشد که فرونشست توسعه نیابد و شرایط آن پیچیده‌تر نشود.

وی با اشاره به اینکه بخشی از خاک که بدلیل تراکم از بین رفت به شرایط اولیه باز نمی‌گردد، ابراز داشت: ارزیابی ساختمان‌ها در زون‌های فرونشست توسط نظام مهندسی و شهرداری انجام می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه 148 هکتار اراضی شاهین شهر در معرض پدیده فرونشست است، خاطرنشان کرد: یکی از الزامات و مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری در خصوص پروژه مسکن شاهین‌شهر این بود که اینجا نیازمند ملاحظات فنی است که شامل نحوه ساخت و پی‌ریزی بناها است.

قاری قرآن تصریح کرد: ارزیابی مخاطرات امروز بعنوان دستور العمل پروژه‌هایی است که در زون‌های (مناطق) فرونشست قرار می‌گیرند و بنا بر مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری استعلام در خصوص فرونشست در طرح‌ها لحاظ می‌شود و باید با آن مقابله مهندسی و فنی کرد.

121 هزار متقاضی نهضت ملی مسکن تأیید نهایی شدند

وی در ادامه با بیان اینکه مسئله آب، قطار سریع السیر اصفهان - قم - تهران و نهضت ملی مسکن سه اولویت مجموعه راه و شهرسازی استان است، در خصوص آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن اصفهان گفت: سهم استان اصفهان در برنامه نهضت ملی مسکن و ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال، 183 هزار 866 واحد مسکن در سراسر استان بوده که به بخش‌های مختلف از جمله مسکن شهری و روستایی، خودمالکی، داخل بافت فرسوده و تاریخی تقسیم شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به اینکه در مجموع 440 هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن استان ثبت نام کردند، اضافه کرد: از این تعداد 148 هزار نفر حائز شرایط و 121 هزار نفر تأیید نهایی شدند و برای تکمیل مدارک، افتتاح حساب، تأمین زمین و آغاز پروژه اقدام کردند.

قاری قرآن با بیان اینکه 65 هزار متقاضی نهضت ملی مسکن در شهرهای جدیدی چون فولادشهر و مجلسی و 83 هزار نفر در شهرهای با جمعیت بالای 100 هزار نفر هستند، اضافه کرد: از تعداد 83 هزار نفر متقاضی 35 هزار نفر در شهرهای با جمعیت بالای 100 هزار نفر شامل اصفهان کاشان و... و 47 هزار نفر در حدود 90 شهر با جمعیت کمتر از 100 هزار نفر هستند که به همین روال در بخش تأمین زمین و نوع آن اقدام می‌شود.

الحاق 993 هکتار زمین برای نهضت ملی مسکن استان اصفهان

وی با بیان اینکه عمده ترین وظیفه ما در طرح نهضت ملی مسکن تأمین زمین بوده است، ابراز داشت: ابتدای طرح که ورود پیدا کردیم کمتر از 10 درصد زمین در سراسر استان تأمین شده بود و باید توجه داشت که زمین برای ساخت مسکن حتماً باید داخل محدوده شهرها و روستاها و کاربری آن، مسکونی باشد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: از آن زمان تاکنون در سراسر استان 993 هکتار زمین برای نهضت ملی مسکن الحاق شده و الحاق 336 هکتار نیز در دستور کار شورای مسکن استان اصفهان قرار دارد.

قاری قرآن ادامه داد: تقریباً تکلیف زمین برای نهضت ملی مسکن استان اصفهان مشخص شده و برای 100 هرار واحد زمین بطور قطعی تأمین شده و 34 هزار واحد مسکن نیز در شهر جدید احداث خواهند شد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه متولی ساخت جاده‌های دو بانده اداره کل راه وشهرسازی است و اداره راهداری و شرکت ساخت راه مسئولیت نگهداری راه‌ها را برعهده دارد، ابراز داشت: اداره کل راه و شهرسازی در حوزه راه در سه بخش ساخت آزادراه، بزرگراه و جاده‌های دوبانده فعالیت می‌کند.

قاری قرآن با بیان اینکه برای پروژه‌های راهسازی منابع مالی استانی و ملی تخصیص و تقسیم می‌شود، براساس بودجه سالانه تعدادی از پروژه‌ها بسته می‌شود.

735 میلیارد تومان پروژه راهسازی در دست اجراست

وی به وجود 11 هزار و 700 کیلومتر راه و 16 هزار دستگاه پل در استان اشاره کرد و گفت: هم اینک 2 هزار کیلومتر راه در دست احداث یا مطالعه داریم که شامل راه‌های اصلی، فرعی و آزاد راه و بزرگراه است و این پروژه‌ها با توجه به بودجه سالانه‌ای که تزریق می‌شود، تعریف و اجرایی می‌گردد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه 735 میلیارد تومان پروژه راهسازی در دست اجرا است، اظهار داشت: یکی از ایرادات حوزه اجرای راه‌ها در سنوات گذشته پروژه‌های بدون اعتبار بوده است و اگر پروژه‌ای به هر دلیلی بدون اخذ مجوز شروع بکار کند قطعاً دچار مشکل خواهد شد؛ معمولاً برخی از پروژه‌های مانده از سنوات گذشته درگیر همین مشکل بوده است‌.

عمده خانه‌های خالی در اختیار بانک‌ها و دستگاه‌هاست

قاری قرآن در خصوص خانه‌های خالی در اصفهان، توضیح داد: درخصوص خانه‌های خالی در دو سال گذشته اقداماتی شد، بررسی‌ها نشان داد عمده خانه‌های خالی در اختیار دستگاه و بانک هاست که لازم است طبق ضوابطی تکلیف آنها مشخص شود.

وی اضافه کرد: بیشترین خانه‌های خالی اصفهان در مجموعه شهید کشوری، ولی عصر و گل نرگس شناسایی شدند که یک ارگان آمده اینها را تفکیک کرده است و به دنبال این هستیم که برای خانه‌های خالی عوارض سنگینی وضع شود.