مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی: لایروبی خلیج گرگان در زمان مقرر پایان مییابد
گرگان - ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: تلاش داریم با همت همه جانبه دستگاههای اجرایی، طرح لایروبی خلیج گرگان را در زمان مقرر به سرانجام برسانیم.
علیاکبر صفایی عصر روز چهارشنبه در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از لایروبی خلیج گرگان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: بعد از دستور رییس جمهور مبنی بر لایروبی خلیج در سفر به گلستان، بلافاصله بازدیدی از منطقه انجام و میزانی که لازم است لایروبی صورت گیرد، بررسی شد.
وی بیان کرد: همچنین در این بازدیدها شیوه لایروبی طراحی و کار با پیمانکاری قرارگاه خاتم الانبیا شروع شد.
وی تصریح کرد: این سازمان به منظور عملیاتی کردن طرح، با اعتبارات درون سازمانی کار را آغاز کرد اما قراردادی ما بین مجری و پیمانکار منعقد نشده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: پیشنویس قرارداد از سوی سازمان تهیه و به قرارگاه ارسال شده و طی هفته آینده به امضا خواهد رسید.
صفایی افزود: در این قرارداد اعتبار لازم برای پیمانکار و مدت اجرای طرح مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد بخشی از مناطقی که قرار است لایروبی شود، آب وجود دارد و برخی هم به صورت خشکی است.
به گفته وی برآوردهای صورت گرفته، حاکی است که باید 1.3 میلیون مترمکعب لایروبی انجام شود که 300 تا 350 هزار تُن آن در بخش خشکی خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: متاسفانه در گذشته بر اثر غفلتهای صورت گرفته، کانال آشوراده بسته شده است.
صفایی با یادآوری این که سازمان حفاظت محیط زیست همکاری خوبی در این خصوص داشته است، افزود: اکنون پیمانکار در حال ایجاد دایک لایروبی و انتقال لایروبیهای انجام داده است.
وی بیان کرد: هدف از لایروبی خلیج، اتصال کانال به دریاست که البته نیاز است وزارت نیرو در خصوص پمپاژ لایروبیهای انجام شده و وزارت جهادکشاورزی برای پمپاژ آب لازم، اقدامات خود را انجام دهند.
وی تاکید کرد: همه این کارها و تلاشها برای این است تا خلیج زنده بماند.
خلیج گرگان سالهاست که گرفتار چالشهایی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان، شکار بی رویه، لایروبی نکردن کانال های آبرسان، افزایش تعداد آب بندان و مزارع پرورش ماهی در بالا دست شده و این عوامل بر بحرانی شدن شرایط منطقه افزوده و ضرورت تلاش برای حل آن را جدی تر کرده است.
ثبت خلیج گرگان در سال 1354 به همراه تالاب میانکاله و لپو زاغمرز در استان مازندران به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی اثرگذاری مستقیم دارد.
خلیج گرگان با کارکرد اقتصادی و اکولوژیکی در تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و غضروفی، جذب پرندگان مهاجر و حفظ چرخه زیست دریای خزر دارای اهمیت بوده و در معیشت جوامع محلی نیز اثرگذاری مستقیم و نقش مهمی دارد.
خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.
این پهنه آبی از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از 60 کیلومتر طول و حداکثر 12 کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.
اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی صبح روز چهارشنبه وارد گلستان شد و شماری از طرح های مربوط را بازدید کرد و قرار است فردا پنجشنبه از شماری از طرح های عمرانی شرق استان بازدید داشته باشند.