چهارشنبه 7 آذر 1403

مدیر عامل ایمیدرو: صادرات 12 میلیارد دلاری محصولات معدنی در سال 1400

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
مدیر عامل ایمیدرو: صادرات 12 میلیارد دلاری محصولات معدنی در سال 1400

7.6 میلیارد دلار از سرمایه بخش خصوصی در بخش معادن جذب شده که طی بازه زمانی حدود 5 ساله 2.5 میلیارد دلار آن تکمیل شده است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: ارزش صادرات محصولات غیرنفتی در بخش معدن در سال گذشته به 12 میلیارد دلار رسید.

به گزارش عصر ایران وجیه‌الله جعفری در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه که در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برگزار شد، گفت: در سال 1400 صادرات محصولات غیرنفتی در بخش معدنی به ارزش 12 میلیارد دلار بود.

رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران افزود: 7.6 میلیارد دلار از سرمایه بخش خصوصی در بخش معادن جذب شده که طی بازه زمانی حدود 5 ساله 2.5 میلیارد دلار آن تکمیل شده است.

وی اظهار داشت: از ابتدای تاسیس ایمیدرو در سال 81 ظرفیت تولید فلزات اساسی کشور افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است به طوری که فولاد 5.4 برابر (از 8 به 43.5 میلیون تن)، کاتد مس 2.4 برابر (از 190 به 450 هزار تن) و شمش آلومینیوم 3.5 برابر (از 216 به 770 هزارتن) رسیده است.

جعفری بیان داشت: براساس قانون معادن باید بخشی از درآمد دولت و اشخاص دارای معدن باید به مجموعه اطراف معادن کمک شود که اگر این مهم صورت بگیرد و اثر وضعی بر معیشت افراد آن منطقه بگذارد قطعا ذهنیت عموم نیز به سمت حمایت از این صنایع خواهد رفت.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه برای تامین برخی از مواد اولیه نیازمند واردات هستیم، بیان داشت: به عنوان مثال واردکننده پودرآلومینا هستیم که البته چهار روش برای تامین آن وجود دارد که یکی از این روش‌ها اکتشاف معدنی در بخش بوکسیت آن است.

وی در مورد تامین سنگ آهن افزود: ذخایر سنگ آهن موجود کشور به صورتی نیست که کفایت برنامه‌ها را داشته باشد 55 میلیون تن پیش‌بینی ظرفیت بوده است و امروز حدود 45 میلیون تن ظرفیت ایجاد شده و 30 میلیون تن آن تولید می‌شود.

رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با بیان اینکه طی 10 سال گذشته یک میلیون و 450 هزار متر حفاری اکتشافی انجام شده گفت: مجموع هزینه کرد در حوزه اکتشاف بالغ بر 1455 میلیارد تومان بوده و ارزش ذخایر جدید کشف شده از سال 92 تا 1400 نیز بیش از 13 میلیارد دلار بوده است.

جعفری در خصوص وضع عوارض و تنظیم بازار اظهار داشت: برای ایجاد زنجیره‌های تولید در کشور باید از خام فروشی مواد معدنی جلوگیری شود لذا با توجه به اینکه تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی جزء سیاست‌های وزارت صمت است هر جا که لازم باشد برای حمایت از این واحدهای تولیدی ممکن است عوارض صادراتی در مورد برخی از کالاها تعیین شود و این تصمیمات در کمیته تنظیم بازار اتخاذ می‌شود.

وی در مورد طرح گوهرسنگ‌ها بیان داشت: این طرح‌ها می‌تواند بسیار کمک کننده باشد زیرا در بسیاری از جاها ممکن است معادن گوهر سنگ موجود باشد و از آن اطلاع نداریم.

جعفری اظهار داشت: در خصوص گوهرسنگ‌ها سه مرحله اکتشاف، بهره‌وری درست و بازار دارای اهمیت است و همه اینها مستلزم آن است که یک گروه از مجموعه کشور در کنار هم قرار گیرند و لذا یک کمیته راهبردی برای آن تشکیل شده و سازمان نیز به نمایندگی از وزارتخانه دبیری این مجموعه را انجام می‌دهد

کانال عصر ایران در تلگرام