سه‌شنبه 15 آبان 1403

مراکز درمان تامین اجتماعی استان مرکزی ملکف به پذیرش بیماران کرونایی هستند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مراکز درمان تامین اجتماعی استان مرکزی ملکف به پذیرش بیماران کرونایی هستند

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: واحدهای درمانی تامین اجتماعی در کنار بیمارستان‌های دولتی، خصوصی این استان مکلف به پذیرش بیماران کرونایی و ارایه خدمات به آنان هستند و باید استفاده حداکثری از امکانات استان در خدمات به بیماران صورت بگیرد.

سید «علی آقازاده» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت بیماری کرونا استان مرکزی در اراک، افزود: بیش از 400 بیمار مبتلا به کرونا اکنون در بیمارستان‌های استان مرکزی بستری هستند که این آمار بالاترین میزان بستری از زمان شیوع این بیماری تاکنون بوده است.

وی بیان کرد: تداوم این روند با ظرفیت خدمات درمانی استان همخوان نیست و ممکن است تقاضای کمک از سپاه و ارتش در استان برای ایجاد و برپایی بیمارستان صحرایی شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: روزهای سختی در پیش است و ویروس کرونا شوخی‌بردار نیست و هر اجتماعی می‌تواند منجر به افزایش بیماری و روند تصاعدی قربانیان و جاباختگان ناشی از این بیماری شود.

آقازاده اظهار داشت: مدارس و اماکن ورزشی تعطیل هستند و اداره‌کل آموزش و پرورش استان مرکزی باید در نشست هفته آتی گزارشی از وضعیت آموزش‌های مجازی در استان گزارش دهد.

وی گفت: دورکاری در استان مرکزی از هفته گذشته آغاز شده و ادارات مکلف به اعمال این مصوبه هستند و دستگاه‌هایی که نسبت به این مهم بی‌تفاوت باشند باید معرفی شوند.

استاندار مرکزی اضافه کرد: زدن ماسک از در منزل در شهرهای استان مرکزی به‌ویژه کلانشهر اراک از امروز (شنبه) اجباری است اما، در این هفته برای متخلفان اعمال جریمه صورت نمی‌گیرد و اگر پس از یک هفته بی‌توجهی به این مهم گزارش شود، برخوردهای لازم صورت می‌گیرد.

آقازاده عنوان کرد: فرمانداران ملکف بر نظارت ضدعفونی و گندزدایی شهر هستند و باید گزارش این مهم را به‌صورت هفتگی به ستاد مدیریت بیماری کرونا اعلام کنند.

وی تصریح کرد: فرمانداران استان باید در هفته آتی گزارش جامعی از وضعیت ماسک زدن مردم، حمل و نقل عمومی و پارک‌ها در شهرهای مختلف استان مرکزی اعلام کنند.

استاندار مرکزی افزود: اگر ستاد مدیریت بیماری کرونا استان مرکزی به این نتیجه برسد که در آرامستان اراک موارد بهداشتی رعایت نمی‌شود، تجمع‌ها افزایش یابد و رفتارهای مردم در این مکان منشاء شیوع بیماری شود، تصمیم بر تعطیلی و ممانعت حضور مردم خواهد شد.

آقازاده تاکید کرد: تمام صنوف استان باید از امروز (شنبه) تمهیدات لازم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی را به کار گیرند و اگر صنفی مهر و موم شد دیگر حق گلایه ندارند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: در خصوص بیماری کرونا و خطرات آن به اندازه کافی هشدار و توصیه صورت گرفته و همه با خطرات این بیماری آشنایی دارند.

«بهروز اکرمی» افزود: در خصوص این بیماری باید چهار استراتژی دنبال شود، که استراتژی اول نظارت و اعمال قانون، استراتژی دوم شناسایی به موقع بیماران، استراتژی سوم ایزوله کردن مناسب بیماران در منازل و بیمارستان‌ها و استراتژی چهارم آموزش و اطلاع رسانی در خصوص ارایه خدمات مختلف در شرایط کرونایی و بر اساس وضعیت روز است.

وی بیان کرد: ارتباط معناداری بین رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی و افزایش آمار مبتلایان و فوت‌شدگان ناشی از این بیماری وجود دارد و هرگاه مردم بیشتر رعایت کرده‌اند آمارها کاهش داشته است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: میانگین رعایت کردن دستورالعمل‌های بهداشتی در کشور 42 درصد و این مهم در استان مرکزی 48 درصد است که این مهم بیانگر بی تعهدی بیش از 52 درصد از مردم استان دارد که جای تاسف است.

اکرمی تصریح کرد: باید برخورد با افرادی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند قاطع و جدی باشد و دئر این زمینه تفاوتی بین کارمند و کارگر و مدیر نباشد.

وی گفت: در طول یک هفته گذشته بیشترین آمار ابتلا و فوت شدگان در استان مرکزی مربوط به زنان خانه‌دار و بازنشستگان بود که علت این مهم باید بررسی شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی افزود: آرامستان‌ها به‌ویژه آرمستان اراک از اماکن پرخطر برای افزایش ویروس کرونا است و انتظار می‌رود در صورتی‌که موارد بهداشتی در آن‌ها رعایت نشود، تدابیر لازم اعمال گردد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در ادامه این نشست گفت: افزایش تعداد کارمندان مبتلا به ویروس کرونا در طول یک هفته گذشته در استان مرکزی نگران کننده است و این مقوله باید مورد توجه قرار گرفته شده و اقدامات پیشگیرانه در ادارات جدی تر اعمال شود.

دکتر «سید محمد جمالیان» افزود: شمار زیادی از کادر پزشکی و پرستاری به ویروس کرونا مبتلا شدند و این نگرانی جدی در استان مرکزی است.

وی بیان کرد: انتظار است بحث دورکاری و رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در ادارات مورد توجه قرار گیرد و اگر تخطی در این راستا صورت گرفت برخورد قاطع شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: مراکز درمان دولتی استان مرکزی پاسخگوی نیاز بستری بیماران کرونایی نیست و متاسفانه در این استان هیچ مرکز درمانی نیروهای مسلح وجود ندارد.

دکتر جمالیان تاکید کرد: بیشتر صنوف استان مرکزی نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌تفاوت هستند و انتظار می‌رود برخوردهای قاطع با متخلفان این بخش صورت گیرد.

وی اظهار داشت: کادر بهداشت و درمان سئوال می‌کنند که چرا آنان باید جواب سهل‌انگاری افراد لاابالی سلامت را بدهند و حاکم شدن این روحیه می‌تواند فاجعه‌بار است و بی‌تفاوتی عده‌ای از مردم نسبت به رعایت پروتکل‌ها بهداشتی، می‌تواند انگیزه کادر بهداشت و درمان را کاهش دهد.

دکتر جمالیان عنوان کرد: بسیاری از مصوبات در استان مرکزی اجرا نمی‌شود و خیلی از رفتارها خلاف مصوبات است و انتظار می‌رود ستاد مقابله با کرونا نظارت اصولی بر مصوباتش داشته باشد.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در این نشست گفت: در طول یک هفته گذشته 917 مورد مثبت ویروس کرونا در دانشگاه زیرمجموعه علوم پزشکی اراک به ثبت رسیده که 107 مورد آن منجر به بستری شده است.

دکتر «علی علیمحمدی» افزود: 748 مورد از مبتلایان کرونا در اراک، یک مورد در آشتیان، 22 مورد در تفرش، 22 مورد در خنداب، 39 مورد در دلیجان، 33 مورد در شازند، 16 مورد در فراهان، 15 مورد در کمیجان و 22 مورد در محلات بوده است.

وی بیان کرد: از 917 مبتلا به ویروس کرونا در دانشگاه زیرمجموعه علوم پزشکی اراک، هفت نفر در گروه سنی یک تا 9 سال، 12 نفر در گروه سنی 10 تا 19 سال، 120 نفر در گروه سنی 20 تا 29، 228 نفر در گروه سنی 30 تا 39 سال، 164 نفر در گروه سنی 40 تا 49 سال، 113 نفر در گروه سنی 50 تا 59 سال، 130 نفر در گروه سنی 60 تا 69 سال، 77 نفر در گروه سنی 70 تا 79 سال، 49 نفر در گروه سنی 80 تا 89 سال، پنج نفر در گروه سنی 90 تا 99 سال و بقیه در گروه‌های سنی نامشخص (به دلیل همراه نداشتن مدارک شناسایی مشخص) است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: 487 نفر از افراد اشاره شده مرد و 430 نفر زن بودند و 265 نفر از مبتلایان را زنان خانه‌دار، 199 نفر را کارمندان، 123 نفر بازنشستگان، 106 نفر مشاغل آزاد، 45 نفر پرستار و رسته‌های پرستاری، 6 نفر پزشک، سه نفر تشخیص آزمایشگاهی، 10 نفر کشاورز و دامدار، سه نفر راننده و 13 نفر نظامی و سرباز است.

دکتر علیمحمدی گفت: هفته گذشته در شهرهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک 20 مورد فوت ناشی از ویروس کرونا به ثبت رسیده که 14 مورد در اراک، یک نفر دلیجان و پنج نفر در شهرستان شازند بوده و از مجموع فوت شدگان، 13 نفر زن و هفت نفر مرد گزارش شده‌است.

وی عنوان کرد: 949 نفر نیز هفته گذشته در شهرستان ساوه به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که 63 نفر بستری شده و 886 نفر قرنطینه در منازل هستند و 50 درصد از مبتلایان به کرونا استان مرکزی مربوط به این شهرستان است که در این مدت 9 نفر نیز در این شهرستان بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: در مدت اشاره شده همچنین 49 مورد مثبت ویروس کرونا در خمین گزارش شده که 9 نفر بستری و 2 نفر نیز فوت کرده‌اند.

نخستین مورد مثبت ویروس کرونا در استان مرکزی اول اسفندماه سال 98 پس از استان قم به ثبت رسیده است.

*س_برچسب‌ها_س*