مردم کدام صنف ها را متهمان ردیف اول فرارهای مالیاتی می دانند
چهل درصد شرکتکنندگان در یک نظرسنجی پزشکان و طلافروشان را اصلیترین متهمان فرار مالیاتی در کشور میدانند؛ حتی در ردیفی بالاتر از دلالان!
به گزارش ایسنا، نتایج یک نظرسنجی نظرسنجی درباره «مالیات» پرده از یک نگرانی عمومی نسبت به فرارهای مالیاتی برداشته است، 20.6 درصد پاسخگویان گفتهاند که بیشترین فرار مالیاتی توسط پزشکان انجام میشود و 19.3 درصد هم از طلافروشان بهعنوان متهم ردیف دوم فرارهای مالیاتی یاد کردند.
بعد از این دو قشر، دلالها با 17درصد در رتبه سوم مالیاتگریزان قرار دارند و 13.2درصد پاسخگویان هم از بنگاههای املاک بهعنوان کسانی یاد کردند که بیش از صاحبان دیگر مشاغل از پرداخت مالیات فرار میکنند.
چهرههای معروف یا همان سلبریتیها دیگر افرادی هستند که به اعتقاد 11.5 درصد شهروندان بیشترین فرار مالیاتی را دارند و پس از آنها وکلا با 7.9 درصد و صاحبان نمایشگاههای ماشین با 7.6درصد رتبههای ششم و هفتم مالیاتگریزان را به خود اختصاص دادهاند.
اگر چه 67.7 درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی اذعان داشتند که تجربه مواجهه با فرار مالیاتی را داشتهاند، در عین حال تنها 5.2 درصد آنها گفتهاند که تخلفات مالیاتی را گزارش کردهاند.
شاید بتوان گفت یکی از دلایل عدم گزارش تخلفات مالیاتی عدم اطلاعرسانی مناسب و آگاهیبخشی مسئولان امر به شهروندان درباره نحوه گزارش تخلفات و فرارهای مالیاتی است؛ چرا که 88.3 درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی مرکز افکارسنجی سرمایه اعلام کردند با سامانه گزارش تخلف سازمان امور مالیاتی آشنا نیستند و فقط 11.7درصدشان از وجود چنین سامانهای مُطلع بودند.
به همین علت در مقابل 43درصدی که معتقدند فعالیت سامانه مؤدیان تا حد زیادی از فرارهای مالیاتی جلوگیری میکند، بیش از 50درصد پاسخگویان باور دارند که فعالیت این سامانه تأثیر چندانی در این زمینه ندارد.
بر اساس یافتههای این نظرسنجی که به صورت تلفنی در مردادماه توسط مرکز افکارسنجی سرمایه انجام شده است، 72.7 درصد شرکتکنندگان برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی ثروتمندان موافق رصد تراکنشهای بانکی از سوی دولت هستند اما از آن سو 27.3 درصد پاسخدهندگان گفتهاند که با این کار مخالفند.
31.7 درصد مخالفان رصد تراکنشهای بانکی در توجیه دلیل مخالفت خود گفتهاند که در این خصوص نگرانیهای دارند که باعث از بین رفتن سرمایههای اجتماعی شده است.
29.5درصد علت مخالفتشان را فرار سرمایهها از بانکها عنوان کردند، 23.6درصد مدعی شدند این اقدام باعث القای حس ناامنی اقتصادی در کشور میشود و 10.4درصد پاسخگویان هم بر این باورند که ممکن است از اطلاعات به دست آمده از رصد تراکنشهای بانکی در جهت اهداف سیاسی سوءاستفاده شود.
این در حالی استست که ذهنیت نادرست به وجود آمده در اقشار مردمی سبب شده تا برخی ثروتمندان و صاحبان سرمایههای کلان در سایه عدم رصد دقیق تراکنشهای مالی به راحتی از پرداخت مالیات فرار کنند چرا که بر اساس یک عرف نانوشته، بانکها تنها گردشهای مالی چند ده میلیاردی و حسابهای کسانی را رصد میکنند که تراکنش ورودی آنها بیش از صد مورد در ماه باشد.