پنج‌شنبه 8 آذر 1403

مرز خسروی روزانه از ساعت 7 صبح تا 17 پذیرای زائران عتبات عالیات است

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
مرز خسروی روزانه از ساعت 7 صبح تا 17 پذیرای زائران عتبات عالیات است

سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: مرز رسمی خسروی از امروز 23 مردادماه به صورت روزانه از ساعت 7 صبح تا 17 بعد از ظهر پذیرای زائران عتبات عالیات و اربعین حسینی برای عزیمت به کشور عراق است.

«محمد حیدری» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: امروز شاهد بازگشایی مرز رسمی خسروی با عزیمت 40 نفر از زائران و طی آیینی با بدرقه مردم و مسوولان بودیم.

وی تصریح کرد: هم اکنون تمام مقدمات و زیرساخت های لازم برای حضور زائران در مرز رسمی خسروی و شهرستان قصرشیرین فراهم شده و زائران به صورت انفرادی و کاروانی از امروز می توانند روزانه با مراجعه به این مرز رسمی عازم عتبات عالیات و کربلای معلی شوند.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین اظهار داشت: زائران پس از مرز خسروی وارد مرز منذریه عراق شده و از آن جا از طریق خودروهای تعبیه شده شامل ون، تاکسی، اتوبوس و مینی بوس به حسینیه و سپس مقاصد بعدی نجف، کربلا، سامرا و کاظمین مشرف می شوند که ناوگان حمل و نقل به میزان کافی در عراق برای انتقال و جابجایی زائران وجود دارد.

رییس ستاد مدیریت و سامان دهی زائران اربعین حسینی در قصرشیرین گفت: با توجه به اینکه زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و توصیه ما به زوار این است که قبل از عزیمت به کربلا به زیارت سامرا و کاظمین مشرف شوند.

حیدری ادامه داد: 58 گیت خروجی و نیروهای پلیس گذرنامه در محل پایانه بین المللی مرز رسمی خسروی نیز به صورت شبانه روزی در مرز مستقر و در مقابل نیز در منذریه پلیس گذرنامه و گیت های پذیرش مسافران پای کار هستند.

وی گفت: تلاش های لازم صورت گرفته تا زائران سفری ایمن به عراق داشته باشند و از تمامی زائران و هم وطنان می خواهم با توجه به اینکه مردم قصرشیرین و استان کرمانشاه در خدمت زائران هستند و زیرساخت های لازم برای پذیرش زوار از مرز رسمی خسروی فراهم شده این مرز را برای سفر به عتبات عالیات و کربلای معلا انتخاب کنند.

وی با بیان اینکه به طور یقین با حضور زائران شاهد تحولات فرهنگی و غنای معنوی خواهیم بود، ادامه داد: تدابیر و امکانات لازم برای پذیرش روزانه 100 هزار نفر زائر در قصرشیرین و مرز خسروی فراهم شده و ما نگرانی در رابطه با زیرساخت و محدودیتی برای پذیراش زائران نداریم و با تمام توان در خدمت زائران اباعبدالله الحسین (ع) خواهیم بود.

وی اضافه کرد: مرز سومار نیز به تردد مواکب و زائرانی که با خودرهای شخصی و گذر موقت می خواهند عازم عراق شوند اختصاص یافته که مساله آب شرب آن نیز از روز گذشته توسط سپاه کلید خورده و قرار است آب شرب مرز سومار با انتقال 12 کیلومتر خط لوله ظرف 10 روز آینده تامین شود و زیرساخت های این مرز نیز در حال تامین است.

به گزارش ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از 27 هزار نفر جمعیت و بیش از 186 کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت از اوایل دهه 80 ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق 190، کاظمین 203، کربلا 300، سامرا 326 و نجف 380 کیلومتر فاصله دارد. خسروی در 20 کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.