یک‌شنبه 4 آذر 1403

مرگ میم کوین ها / بیش از 14 هزار رمزارز نابود شدند!

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
مرگ میم کوین ها / بیش از 14 هزار رمزارز نابود شدند!

از 24 هزار رمزارز فهرست شده در کوین گکو از سال 2014، بیش از 14 هزار مورد شکست خورده‌اند که عمدتا به دلیل هیاهوی تبلیغاتی پیرامون میم کوین‌ها بوده که جنبه شوخی داشته‌اند.

ارز دیجیتال یا رمزارز، پولی است که با کمک الگوریتم‌های رمزنگاری‌شده بین کاربران مبادله می‌شود. رمزنگاری شدن این پولِ دیجیتال، باعث متمایز شدن آن با پول فیات (اسکناس‌های فعلی مثل دلار) و جلوگیری از جعل پول می‌شود. بسیاری از ارزهای دیجیتال بر پایه شبکه‌های غیرمتمرکز مبتنی بر فناوری بلاک چین هستند؛ دفتر توزیع‌شده‌ای که توسط یک شبکه مجازی مدیریت می‌شود. برخلاف ارزهای فیات که توسط دولت چاپ می‌شوند، ارزهای دیجیتال مالک خاصی ندارند. این ویژگی باعث می‌شود تا از دست‌کاری و مداخلات دولت‌ها مصون بماند.

ارز دیجیتال نقش پول را در فضای دیجیتال ایفا می‌کند. به عبارت دیگر، رمزارزها وجود فیزیکی ندارند و فقط در فضای بلاک چین تعریف شده‌اند. ارزهای دیجیتال، رمزنگاری‌شده هستند و امکان پرداخت امن را به‌صورت آنلاین فراهم می‌کنند. اکثر رمزارزها به صورت توکن‌های مجازی ارائه و با ورودی اطلاعات وارد فضایی به نام دفترکل می‌شوند. رمزنگاری به الگوریتم‌های و تکنیک‌های رمزگذاری مختلفی گفته می‌شود که از این ورودی‌ها محافظت می‌کنند، مانند رمزگذاری منحنی بیضوی، جفت کلید عمومی - خصوصی و توابع هش.

برخی از ارزهای دیجیتال که در رقابت با بیت‌کوین ایجاد شدند به‌عنوان آلت کوین شناخته می‌شوند. آلت کوین شامل ارزهای دیجیتالی مثل کاردانو و اتریوم هستند. در حال حاضر، ارزش کل ارزهای دیجیتال موجود حدود 2.5 تریلیون دلار است. بیت‌کوین به‌عنوان پرچم‌دار ارزهای دیجیتال در زمان انتشار این مقاله بیش از 45% ارزش کل بازار را در اختیار دارد.

بر اساس گزارش جدید پلتفرم کوین گکو (CoinGecko)، بیشتر ارزهای دیجیتالی که یک دهه پیش فهرست شده بودند، دیگر در بازار معامله نمی‌شوند.

بر این اساس، از 24 هزار رمزارز فهرست شده در کوین گکو از سال 2014، بیش از 14 هزار مورد شکست خورده‌اند که عمدتا به دلیل هیاهوی تبلیغاتی پیرامون میم کوین‌ها بوده که جنبه شوخی داشته‌اند.

در این میان، ارزهای دیجیتالی که در سال 2021 راه‌اندازی شدند، کمترین میزان موفقیت را داشتند، به‌طوری که تا ژانویه 2024، 5724 مورد از آن‌ها دیگر معامله نشدند.

این در حالی است که تنها 298 رمزارزی که در سال 2023 راه‌اندازی شده بودند، دیگر در سال 2024 معامله نمی‌شوند که این رقم، نشان از نرخ عدم موفقیت کمتر از 10 درصد دارد.

علاوه بر این، نتایج بررسی‌هایی که در اکتبر سال 2022 در مورد میم کوین‌ها انجام شد، نشان می‌دهند که معمولا سرمایه‌گذارانی که از خطرات مرتبط با میم کوین‌ها آگاه هستند، به دلیل پتانسیل این رمزارزها برای سودهای سریع و قابل توجه، به سمت این نوع رمزارز کشیده می‌شوند.

در همین راستا، اولین میم کوین ایجاد شده، دوج کوین (DOGE) بود که در پایان سال 2013، در صرافی‌های ارز دیجیتال با قیمت 0.00037 دلار معامله می‌شد.

قیمت این ارز دیجیتال در اوایل 2014، برای اولین بار از 0.001 دلار گذشت و بیش از چهار سال بعد در اواسط سال 2018 از 0.01 دلار فراتررفت.

پس از آن، قیمت دوج کوین در ماه می 2021، برای مدت کوتاهی به حدود 0.74 دلار رسید. این امر نشان‌دهنده بازدهی بیش از 1000 برابری در مقایسه با سطوح اولیه این میم کوین در سال 2014 است.

بسیاری از هیاهوهای پیرامون دوج کوین را می‌توان به ایلان ماسک و توییت‌های وی نسبت داد. اخیرا ماسک در یک رویداد به DOGE اشاره کرد و اظهار داشت که او هنوز هم یکی از هولدرهای این ارز دیجیتال است.

مرگ میم کوین ها / بیش از 14 هزار رمزارز نابود شدند! 2