سه‌شنبه 14 اسفند 1403

مساحت شهرک‌های کشاورزی 35 هزار هکتار افزایش یافت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مساحت شهرک‌های کشاورزی 35 هزار هکتار افزایش یافت

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی از افزایش 35 هزار هکتاری شهرک‌های کشاورزی در دو اخیر، خبر داد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی از افزایش 35 هزار هکتاری شهرک‌های کشاورزی در دو اخیر، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علی اشرف منصوری، اظهار کرد: تاکنون 297 شهرک کشاورزی در سطحی بیش از 43 هزار هکتار در استان‌های مختلف کشور ایجاد شده است.

وی، تصریح کرد: سطح شهرک‌های کشاورزی در ابتدای سال 97 حدود 5 هزار و 125 هکتار بوده که در حال حاضر به 40 هزار و 500 هکتار رسیده است.

منصوری ادامه داد: یکی از راهبردهای مهم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و مهمترین اولویت برنامه توسعه بخش کشاورزی در سال جهش تولید، ایجاد و توسعه شهرک‌های کشاورزی است.

وی با تاکید بر اهمیت ایجاد و توسعه شهرک‌های کشاورزی به جهت ارتقا بهره‌وری از منابع محدود موجود، یادآور شد: امکان کنترل تنش‌های محیطی، ایجاد ارزش زنجیره ارزش، اشتغال مولد و پایدار، تنظیم بازار داخلی محصولات کشاورزی، توسعه، صادرات و ارزآوری از دیگر اهداف توسعه شهرک‌های کشاورزی است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی با بیان اینکه در سال‌های اخیر تلاش گسترده‌ای جهت شناسایی و ایجاد شهرک‌های کشاورزی بزرگ مقیاس توسط سازمان‌های جهاد کشاورزی در استان‌های مختلف انجام شده است، گفت: در این‌خصوص می‌توان به ایجاد شهرک گلخانه‌ای 1600 هکتاری مغان، برنامه ریزی برای ایجاد شهرک یک هزار هکتاری خداآفرین در استان اردبیل، شهرک گلخانه‌ای یک هزار هکتاری زیردان سیستان و بلوچستان. شهرک 490 هکتاری گندمبان کرمانشاه، شهرک 190 هکتاری حصارگلی ورامین تهران و شهرک‌های شیلاتی 6500 هکتاری گمیشان گلستان و 2 هزار و 635 هکتاری رودشور بوشهر اشاره کرد.

منصوری با اشاره به اتمام مطالعات آمایش و استعدادیابی شهرک‌های کشاورزی در سطح کشور در سال گذشته، بیان کرد: حاصل این اقدام ملی، زیر بنایی و مهم شناسایی 273 هزار هکتار عرصه مستعد شهرک کشاورزی در کل کشور است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی ادامه داد: مطالعات طراحی تفصیلی شهرک‌های کشاورزی از بدو تأسیس تا ابتدای سال 97 در حدود 434 هکتار انجام شده که در طی دو سال گذشته با رشد فزاینده 90 برابری به 40 هزار و 700 هکتار افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های مهم مسئولین و سرمایه‌گذاران شهرک‌های کشاورزی، شیوه بهره برداری از واحدها و چگونگی تبیین مناسبات افقی و عمودی بهره‌برداران این شهرک‌ها است، یادآور شد: برای اولین بار شرکت شهرک‌های کشاورزی با انجام مطالعات طراحی نظام بهره‌برداری در سطح 25 هزار و 900 هکتار، «نظام بهره برداری شهرک‌های کشاورزی بزرگ مقیاس» را طراحی و تدوین کرده است.

منصوری با تاکید بر اینکه یکی از گلوگاه‌های مهم فرآیند ایجاد شهرک‌های کشاورزی «واگذاری» این شهرک‌ها به بخش خصوصی است، گفت: اهمیت این موضوع از آنجا ناشی می‌شود که انتخاب سرمایه‌گذار توانمند، علاقه مند، دارای اهلیت، پیگیر و جدی در احداث سازه و ترجیحا بومی هر منطقه در قالب فراخوان و با مشارکت مسئولین استان، امری حساس، مهم و بعضا دشوار است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی ادامه داد: این شرکت با توجه به اهمیت واگذاری ضمن افزایش تعداد و دفعات فراخوان‌ها و گسترش اطلاع رسانی با تنظیم ضوابط و مقررات سخت گیرانه، زمینه هرگونه سو استفاده احتمالی و تغییر فعالیت و کاربری را قالب قراردادهای واگذاری از بین برده است.

وی تصریح کرد: مجموع واگذاری‌های انجام شده تا سال 97 برابر با 600 هکتار بوده که در طی دو سال گذشته با رشد 12 برابری نسبت به 4 سال قبل به 7200 هکتار افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی با اشاره به اینکه موتور محرکه ایجاد و توسعه شهرک‌های کشاورزی «تسهیلات بانکی» است، یادآور شد: در کنار جذب سرمایه‌های بخش خصوصی یکی از عوامل مهم و مؤثر در رشد فزاینده توسعه شهرک‌های کشاورزی در دو سال گذشته تلاش مضاعف در تأمین، رفع موانع اداری و اجرایی، پیگیری مستمر و روزانه تمام پرونده‌های تسهیلاتی سرمایه‌گذاران در سطح کشور بوده است.

منصوری یادآور شد: مجموع تسهیلات بانکی جذب شده از 224 میلیارد ریال در ابتدای سال 97 با رشد 47 برابری به رقم 10 هزار و 400 میلیارد ریال در ابتدای سال 98 رسیده است؛ هم اکنون نیز معادل مبلغ 35 هزار میلیارد ریال پرونده، آماده تصویب و انعقاد قرارداد در شعب بانک‌ها موجود است.