مشکل کم آبی در بوکان به زودی حل می شود
سلمان خدایاری با اشاره به وضعیت بحرانی تامین آب شرب سالم در بوکان، گفت: تا 15 روز آینده و با وارد مدار شدن چاه روستای حصار شاهد حل مشکل کم آبی در سطح شهر خواهیم بود
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، در اوج گرمای تابستان 1401 و بعد از خوشکسالی های چندین ساله حال شهر بوکان همچون بسیاری دیگر از شهرهای کشور با مشکل تنش آبی بویژه در سطح روستاهادو چند محله پرجمعیت شهری خود رو به رو است.
مشکل تنش آبی بوکان آنچنان حاد است که از سوی وزارت نیرو به عنوان یکی از شهرهای مهم دارای تنش آبی معرفی شده است هر چند با این وضعیت همچنان بسیاری از مناطق شهری از آبی پایدار و استاندارد بهره می برند.
در همین راستا مدیر امور آبفای شهری و روستای بوکان در گفتگو با خبرنگار ما ضمن تایید مشکل تنش آبی در سطح شهرستان افزود: متاسفانه 38 درصد آب شرب در بوکان به علت های مختلفی همچون فرسودگی شبکه، انشعابات غیر مجاز به تعداد بیش از 5هزار انشعاب و... به صورت پرت مصرف می شود که این مهم یکی از مهمترین علت های وضع موجود است.
مشکل کم آبی در بوکان به زودی حل می شود
سلمان خدایاری افزود: طبق استانداردهای اگر ما به طور استاندارد در سطح شهر بوکان به مصرف آب بپردازیم هیچ یک از نقاط شهر بوکان دچار کم آبی نمی شود ولی متاسفانه به دلیل پرت 38 درصدی آب و مصرف بی رویه شاهد کاهش و مشکل کم آبی در چند منطقه هستیم.
وی در خصوص اقدامات این اداره خدمات رسان در راستای کاهش مشکلات ایجاد شده در خصوص کمبود آب شرب سالم شهری و روستای افزود: خط روستایی حصار به طول 5 کیلومتر طی 15 روز آینده به بهره برداری می رسد که با بهره برداری از آن 50 لیتر آب در ثانیه به مدار شهری اضافه می شود و همچنین دو چاه دیگر نیز آماده بهره برداری است که با اضافه شدن این جاها شاهد افزایش 120 لیتری آب در ثانیه به مدار بوکان خواهیم بود.
خدایاری تصریح کرد: جدای از این مخزن پنج هزار لیتری شاهد ادامه فعالیت پروژه خط دوم انتقال آب بوکان از جاهای فلمن در روستای یک شبه هستیم و انشالله با حل مشکل بدهی پیمانکار پروژه طی ماه های آینده با سرعت بیشتری اجرا خواهد شد.
وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت خط انتقال پروژه آب رسانی 163 روستای بوکان نیز عنوان کرد: گستردگی تاسیسات و کمبود امکانات در روستاهای بوکان و خشک سالی های متعهد سبب ایجاد تنش آبی شدید در سطح روستاهای شهرستان شده است.
رئیس آب و فاضلاب بوکان تصریح کرد: بوکان با وجود مشکلات اساسی در حوزه آب شهری و روستایی به عنوان شهری تنش زا در حوزه آب به وزارت نیرو معرفی شود که همین مهم در نهایت سبب تصویب احداث پروژه بزرگ آب رسانی به 163 روستای شهرستان شد.
سلمان خدایاری ادامه داد: در بوکان به غیر از سد شهید کاظمی هیچ منبع اب پایداری وجود ندارد زیرا حوزه سیمینه رود از نظر توپوگرافی کاملا سنگلاخی بوده و عملا بهره برداری از آب زیرزمینی أن غیر ممکن است.
وی تصریح کرد: بعد از ماه ها کار کارشناسی شده در نهایت 900 متر پایین تر از چاه های فلمن تامین آب شرب شهری در حوزه پایین دستی سد شهید کاظمی چاه فلمن دیگری به منظور تامین آب خط انتقال 163 روستای بوکان حفر شد.
این مدیر شهری عنوان کرد: میزان دبی این چاه در ثانیه 600 لیتر است که می تواند تا سالهای متمادی به عنوان منبع پایدار اب روستای از آن استفاده کرد.
اجرای خط انتقال آب روستایی توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)
خدایاری تصریح کرد: اب این چاه فلمن را از نظر استاندارد های سلامت همردیف با آب سدهای لتیان و کرج دانست و افزود: آب چاه های فلمن بوکان جز استاندارد ترین آب های کشور هستند که انشالله به روستاهای شهرستان زندگی دوباره خواهد بخشید.
ریس اداره آبفای شهری و روستای بوکان گفت: خط انتقال آب روستای بوکان 530 کیلومتر است که 130 کیلومتر آن انجام شده و مابقی آن طی یک قرار داد به قرارگاه امام حسن مجتبی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واگذار شده است.
وی ادامه داد: 51 درصد کل قرارداد آب رسانی به روستاهای استان به مبلغ 500 میلیارد تومان به شهر بوکان اختصاص داده شده که قرار است طی 30 ماه این پروژه که یکی از بزرگترین قراردادهای آبی کشور نیز می باشد به افتتاح برسد
این مسئول بوکانی تصریح کرد: جدای از خط انتقال روستای 64 میلیارد تومان برای انتقال خط دوم آب شهری بوکان در نظر گرفته و تا کنون 18 درصد از این خط نیز پیشرفت داشته و انشالله از ماه بعد شاهد ادامه پروژه خواهیم بود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با انجام این دو پروژه تا 50 سال آینده شاهد رفع مشکل کم آبی در سطح شهرستان بوکان خواهیم بود.
انتهای پیام /