مصرف آنتی بیوتیک تأثیری بر درمان آنفولانزا ندارد
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، ابراهیم قادری رئیس اداره مراقبت از مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور درخصوص خطر مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک در بیماری آنفولانزا با مجله علمی «روزنه» رادیو گفت وگو مصاحبه کرد.
قادری گفت: وجود برخی داروها مانند مسکن و تب بر در هر خانه ای لازم و بدون نسخه هم قابل تهیه و قابل استفاده است اما وجود برخی داروها از جمله آنتی بیوتیک ها در خانه طبیعی و ضروری نیست.
وی افزود: آنتی بیوتیک های تزریقی مانند پنی سیلین و آنتی بیوتیک های خوراکی مانند آموکسی سیلین و آزیترومایسین و سفکسیم از داروهایی هستند که روی میکروب ها اثر دارند نه روی ویروس و هر کدام از این آنتی بیوتیک ها برای درمان یک نوع میکروب و دسته میکروبی کاربرد دارند و اینطور نیست که برای همه انواع میکروب ها بتوان فقط از یک نوع آنتی بیوتیک استفاده کرد.
رئیس اداره مراقبت از مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه افراد به هیچ وجه نباید خوددرمانی کنند افزود: نوع آنتی بیوتیک برای بیمار فقط باید توسط پزشک تجویز شود.
این مقام مسئول اظهارکرد: آنفولانزایی که اخیراً شیوع پیدا کرده یک نوع بیماری ویروسی است و بنابراین آنتی بیوتیکی که برای بیماری های میکروبی استفاده می شود تأثیری بر آن ندارد مگر در موارد خاص و زمانی که عفونت باکتریال روی آنفولانزا سوار باشد.
وی از کاهش شیوع آنفولانزا در این هفته سخن گفت و در عین حال متذکرشد: اگرچه آنفولانزا در این هفته به طور نسبی کاهش پیدا کرد اما همچنان باید از ماسک استفاده کرده و مراقبت های بهداشتی را انجام دهیم.
قادری با تأکید بر اینکه در ابتدای بیماری آنفولانزا نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست گفت: مصرف آنتی بیوتیک در زمان ابتلا به بیماری آنفولانزا اثر بخش نیست و حتی ممکن است خطراتی هم داشته باشد.
این مقام مسئول یادآورشد: داروی اختصاصی ضدویروس آنفولانزا به اندازه 300 هزار نفر در دانشگاه های علوم پزشکی به صورت ذخیره وجود دارد که به صورت رایگان و فقط برای گروه های پرخطر مانند کودکان، زنان باردار، افراد مسن و افراد دارای بیماری های زمینه ای مزمن تجویز می شود.
پایان پیام /