جمعه 9 آذر 1403

مصرف سالانه 12 هزار تن تنباکوی معسل در کشور / 20 درصد محصولات دخانی از طریق قاچاق وارد می‌شود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
مصرف سالانه 12 هزار تن تنباکوی معسل در کشور / 20 درصد محصولات دخانی از طریق قاچاق وارد می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس محمدرضا تاجداری امروز در نشست خبری، اظهار داشت: در 9 ماه ابتدای امسال 52 میلیارد 235 میلیون نخ سیگار در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تولید 45 میلیارد و 588 میلیون نخ بوده حدود 15 درصد تولید کشور در محصول رشد داشته است.

رئیس انجمن تولید‌کنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی اظهار داشت: در 9 ماهه امسال تولید تنباکو معسل 3 میلیون و 101 هزار 562 کیلوگرم بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که تولید 3 میلیون 494 هزار و 223 کیلوگرم بوده که براین اساس در این زمینه 11 درصد با افت تولید مواجه شدیم.

وی افزود: این آمار حاکی از آن است رشد تولید سیگار ناشی از عدم افزایش مالیات در سال جاری بود و چه بسا اگر افزایش مالیات اتفاق می‌افتد بازار در اختیار کالاهای قاچاق در این حوزه قرار می‌گرفت و نه تنها رشد تولید رقم نمی‌خورد بلکه با واردات قاچاق خزانه دولت، اشتغال، بهداشت و توزیع‌کنندگان قانونی دچار آسیب می‌شدند.

* مصرف سالانه 12 هزار تن تنباکوی معسل در کشور

رئیس انجمن تولید‌کنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی بیان داشت: اما در حوزه تنباکو معسل افزایش مالیات موجب کاهش تولید شد‌، به دلیل افزایش عوارض و مالیات واردات تنباکو معسل صفر است و آنچه مصرف می‌شود در داخل تولید می‌شود، حدود 12 هزار تن برآورد مصرف داریم در حالی که 3 هزار تن آن در 9 ماهه سال تولید شده است و پیش‌بینی می‌شود تولید در این بخش به بیش از 5 هزار تن نخواهد رسید.

وی اظهار داشت: بنابراین بیش از 5 هزار تن تنباکو معسل از مبادی غیررسمی بصورت قاچاق وارد و یا به‌صورت تقلبی در کشور تولید می‌شود. در بودجه پیشنهادی 1402 برای هر بسته تنباکو معسل بسته‌ای 20 هزار تومان مالیات و عوارض تعیین شده است.

رئیس انجمن تولید‌کنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی با اشاره به پیشنهاد اخذ مالیات از هر نخ سیگار در بودجه پیشنهادی سال 1402 اظهار داشت: برای هر نخ سیگار با نشان ایرانی 500 ریال مالیات و برای هر نخ سیگار با نشان بین‌المللی 1000 ریال پیشنهاد شده است که براین اساس مالیات هر کارتن سیگار با نشان داخلی 500 هزار تومان و برای تولید داخلی با نشان بین‌المللی یک میلیون تومان عوارض و مالیات به مالیات‌های قبلی اضافه می‌شود.

وی اظهار داشت: تاثیر مالیات نخی به ضرر تولید سیگار با نشان ایرانی است زیرا قیمت پایه پایه این تولیدات حداکثر 3 میلیون تومان است و قیمت پایه تولیدات داخلی با نشان بین‌المللی بین 10 تا 12 میلیون تومان است بنابراین مبلغ 500 هزار تومان در نشان‌های ایرانی معادل یک ششم قیمت هر کارتن و یک میلیون تومان در نشان‌های بین‌المللی معادل یک دوازدهم است و اساسا پیشنهاد مالیاتی دولت در بودجه 1402 به ضرر تولیدات داخلی با نشان ایرانی می‌شود.

رئیس انجمن تولید‌کنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی بیان داشت: در حال حاضر حدود 80 تا 85 درصد بازار از طریق قانونی تامین می‌شود و بین 15 تا 20 درصد بازار سیگار و محصولات دخانی از طریق قاچاق تامین می‌شود.

وی اظهار داشت: براساس قانون دائمی مالیات هر سال 5 دهم درصد به مالیات‌ها اضافه می‌شود به عبارتی در سال 1401 تولیدات داخلی سیگار با نشان داخلی 30 درصد قیمت خرده فروشی را مالیات می‌پردازند و تولیدات داخلی با نشان خارجی 45 درصد مالیات می‌پردازند و به محض اینکه به سال جدید وارد مالیات محصولات با نشان ایرانی به 35 درصد و مالیات محصولات با نشان خارجی به 50 درصد می‌رسد.

تاجدار اظهار داشت: متاسفانه سازمان امور مالیاتی یک گزارش منسجم از میزان مالیات صنعت دخانیات ارائه نکرده است. در ردیف بودجه‌ای که مجلس سال گذشته تصویب کرده آمده است که از صنعت دخانیات کشور 2 هزار و 300 میلیارد تومان به خزانه واریز می‌شود. سایت سازمان امور مالیاتی، مالیات وصولی این بخش از صنعت را 9 ماهه امسال 3 هزار و 100 میلیارد تومان منعکس کرده است و این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود صنعت دخانیات کشور در سال 1401 بالغ بر 12 هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت خواهد کرد.

وی اظهار داشت: بنابراین درخواست ما از سازمان امور مالیاتی و گمرک این است که گزارش منسجمی از مالیات پرداختی لایه‌های مختلف صنعت را در اختیار قانونگذار قرار دهد.

تاجداری در مورد صادرات سیگار و محصولات دخانی بیان داشت: از آنجا که بخشی از موارد اولیه مورد نیاز تولید سیگار و محصولات دخانی است لذا با توجه به هزینه تولید امکان رقابت در بازارهای بین‌المللی را نداریم و در زمینه صادرات این کالا موفقیت چندانی نداشته‌ایم.

وی افزود: صنعت دخانیات 21 رقم مواد اولیه نیاز دارد که 16 رقم آن از طریق تولیدات داخلی تامین می‌شود اما برخی از مواد اولیه از جمله استات، کاغذ سیگار و کاغذ فیلتر داخلی سازی نشده اگرچه سرمایه‌گذاری قابل ملاحظه‌ای انجام شده و پیش‌بینی می‌شود ک این دو قلم کالا تا سال آینده در داخل تولید شود اما در زمینه تولید داخلی استات در حال تحقیقات اولیه هستیم.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

نظام مالیاتی

دخانیات تنباکوی معسل سیگار قاچاق سیگار قاچاق دخانیات این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
مصرف سالانه 12 هزار تن تنباکوی معسل در کشور / 20 درصد محصولات دخانی از طریق قاچاق وارد می‌شود 2