چهارشنبه 25 تیر 1404

مصرف سامانه‌های سرمایشی اصلی‌ترین عامل ناترازی برق در فصل گرما

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مصرف سامانه‌های سرمایشی اصلی‌ترین عامل ناترازی برق در فصل گرما

مدیرکل امور انرژی و مشتریان صنعت برق گفت: سامانه‌های سرمایشی اصلی‌ترین عامل ناترازی برق در فصل گرما محسوب می‌شوند.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان صنعت برق گفت: سامانه‌های سرمایشی اصلی‌ترین عامل ناترازی برق در فصل گرما محسوب می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، عبدالامیر یاقوتی، شدت مصرف انرژی کشور را بین 2.5 تا 3 برابر متوسط جهانی عنوان کرد که نشان می‌دهد انرژی مصرفی برای تولید هر واحد کالا در کشور تا 3 برابر بیشتر از سایر کشورهاست و این موضوع تأثیر منفی بر درآمد ناخالص ملی دارد.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر با اشاره به قانون اصلاح الگوی مصرف و بند "و" تبصره 25، نظام تعرفه بندی را یکی از ابزارهای بهینه سازی مصرف ذکر کرد که مشترکان را وادار می‌سازد مصارف خود را بهبود دهند و از سوی دیگر منابع حاصل از اجرای این قانون صرف بهینه سازی مصرف انرژی در کشور می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف برق بیش از 75 درصد مشترکان برق در سطح الگو قرار دارد، مصارف سرمایشی را اصلی ترین عامل ناترازی در فصل گرما برشمرد.

یاقوتی کولر آبی را مطلوب‌ترین سیستم سرمایشی برای مناطق عادی و خشک عنوان و به مشترکان ساکن این مناطق توصیه کرد با نصب کولرهای آبی، ضمن تأمین دمای آسایش از افزایش پلکانی هزینه برق مصرفی جلوگیری کنند.

وی استفاده از دور کند را موجب کاهش 50 درصدی مصرف برق کولرهای آبی دانست و سرویس و تعویض پوشالها، استفاده از سایه بان و بهره گیری از کولرهای آبی پربازده BLDC همچنین عایق بندی ساختمان و جلوگیری از هدر رفت انرژی را از دیگر راهکارها برشمرد و مصرف برق کولرهای گازی را 5 تا 10 برابر بیشتر از کولرهای آبی ذکر کرد.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر کاهش یک درجه از دمای آسایش سیستم‌های سرمایشی در شهرهایی مانند تهران را با کاهش 10 درصدی مصرف برق همراه دانست و روشن ماندن لوازم صوتی تصویری، استفاده از یخچال‌های قدیمی و پر مصرف و روشنایی‌های غیر ضروری را از دیگر عوامل رشد بی رویه مصرف و افزایش هزینه برق مصرفی شهروندان عنوان کرد.

یاقوتی متوسط مصرف انرژی الکتریکی بخش خانگی کشور را سالانه حدود 3 هزار کیلوواتساعت عنوان کرد که بسته به شرایط اقلیمی استان‌ها، متفاوت است.

وی با اشاره به تقسیم کشور به 5 حوزه اقلیمی شامل 4 منطقه گرم و یک منطقه عادی، الگوی مصرف ماهانه منطقه گرم یک در مناطق جنوبی را 2500 کیلوواتساعت و در مناطق عادی مانند تهران، اصفهان و شیراز 300 کیلوواتساعت عنوان کرد.