چهارشنبه 7 آذر 1403

مصر آماده باش داد / هجوم آوارگان به سمت گذرگاه رفح

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
مصر آماده باش داد / هجوم آوارگان به سمت گذرگاه رفح

اقتصادنیوز: با گسترش عملیات زمینی اسرائیل در نوار غزه و درخواست نیروهای این رژیم از ساکنان شهر خان یونس برای رفتن به شهر رفح، دیگر هیچ مکانی برای تعداد زیاد آوارگان در این شهر هم‌مرز با استان سینای شمالی مصر وجود ندارد و همین مساله هزاران تن از آنها را وادار کرده تا چادرهایشان را در منطقه السوافی، واقع در مرزهای فلسطین و مصر نصب کنند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، به نقل از وبگاه العربی الجدید، منابع محلی اعلام کردند: آوارگان فلسطینی اردوگاهی را در منطقه بیمارستان حمد بن خلیفه در شهر رفح ایجاد کرده‌اند. این بیمارستان در منطقه السوافی در محله تل السلطان در غرب شهر رفح یعنی در مسافت کمتر از یک کیلومتری مرزهای مصر واقع است. آوارگان در این منطقه می‌توانند به خوبی مرزها و ارتش مصر را ببینند. سربازان مصری نیز می‌توانند آوارگان فلسطینی را در چادرهایشان مشاهده کنند.

دولت مصر اسرائیل به قطع روابط سیاسی تهدید کرد

دولت مصر تاکید کرد که در صورت کوچاندن فلسطینیان به سینا، روابط خود را با اسرائیل قطع خواهد کرد.

منابع محلی فلسطینی اعلام کردند، بعد از اینکه پناهگاه‌ها و اماکن عمومی در شهر رفح پر شد، شهروندان مجبور شدند در بیمارستان حمد اقامت داشته باشند. قطر قبل از آغاز جنگ غزه برای ایجاد این بیمارستان تلاش می‌کرد. با ورود هزاران آواره، دیگر ساختمان‌ها جایی برای آنها ندارند و آوارگان مجبور شدند تا چادرهایی را در نزدیکی بیمارستان حمد نصب کنند. اگر کوچ از شهر خان یونس به شهر رفح ادامه یابد، اردوگاه آوارگان طی روزهای آینده گسترده خواهد شد.

همچنین منابع اعلام کردند که ارتش مصر خاکریزها و دیوارهای بتنی را در مرزهای غزه در طول هفته‌های گذشته ایجاد کرده و نیروهای خود را در این منطقه افزایش داده‌است. آخرین اقدامات ارتش مصر ایجاد گذرگاه‌هایی برای ورود افراد در منطقه السوافی بود. این نشان می‌دهد که ارتش مصر مراقب تلاش فلسطینی‌ها برای عبور از مرزها در صورت رسیدن حملات ارتش اشغالگر به شهر رفح یا وخامت بحران انسانی و بهداشتی در این شهر است. نیروهای ارتش مصر حضور خود را در مناطق شمالی شهر رفح تقویت کرده و مناطقی را با سیم خاردار ایجاد کرده‌اند.

احمد الصوفی، رئیس شهرداری شهر رفح گفت: تعداد ساکنان این شهر چندین برابر شده‌است و این مساله موجب ازدحام شدید تمام اماکن رفح به ویژه مناطق غرب این شهر از جمله بیمارستان حمد و اطراف آن شده‌است.

حرفهای دولت در مورد دلارزدایی، مصرف سیاسی دارد / مگر می شود به بخش خصوصی گفت باید فلان ارز را بگیرد

اقتصادنیوز: در بین دولت‌های گذشته و فعلی یک شعار مشترک وجود داشته که دولتمردان ایران یا به دنبال آن بوده‌اند یا به آهستگی از کنار آن گذشته‌اند و آن «دلارزدایی» است؛ همان شعاری که رئیس‌جمهوری جدید آرژانتین با 180درجه چرخش نسبت به آن به دنبال «دلاریزه» کردن کشورش است.

وی نسبت به یک فاجعه انسانی در این شهر در صورت متوقف نشدن کوچ فلسطینی‌ها به آن یا گسترش عملیات زمینی رژیم صهیونیستی به سمت شهر رفح هشدار داد.

وی گفت: منابع و امکانات این شهر برای تعداد زیادی از آوارگان کافی نیست. نهادهای بین‌المللی فراخوان‌های فوری را برای نجات وضعیت انسانی در نوار غزه به ویژه مناطق جنوبی به دلیل افزایش تعداد آوارگان در این مناطق و عدم توانایی موسسات برای کمک رسانی داده‌اند. این وضعیت خواهان مداخله بین‌المللی فوری از طریق گذرگاه رفح برای ورود کمک‌های بیشتر برای رفع نیازهای شهروندان است.

عبدالله الاشعل، معاون سابق وزارت خارجه مصر درباره وضعیت مرزهای مصر و نوار غزه گفت: هدف اصلی رژیم اشغالگر اسرائیل از حمله به نوار غزه تخلیه کردن این شهر از ساکنان آن چه از طریق کشتار جمعی و چه از طریق بمباران مکرر است اما مقاومت پیروز خواهد شد و تمام ملت‌های عربی را آزاد خواهد کرد. هدف از ایجاد ازدحام شدید در گذرگاه رفح وادار کردن ساکنان برای رفتن به مصر است و به عقیده من به رغم اینکه مصر بارها مخالفت خود را با طرح کوچاندن فلسطینی‌ها اعلام کرده‌است اما اقدامی برای ممانعت از این مساله اتخاذ نخواهد کرد.

وی گفت: مصر در سال 1964 مساله فلسطین را احیا کرد و در نشست سران عرب در قاهره سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) و تشکیلات خودگردان فلسطین را به رسمیت شناخت. در سال 1965 مقاومت در جنبش فتح ایجاد شد و اولین عملیات خود را فوریه همان سال آغاز کرد.

جنگ غزه به دنبال شروع عملیات طوفان الاقصی مقاومت فلسطین علیه اراضی اشغالی در هفتم اکتبر آغاز شد و حملات خونین رژیم صهیونیستی در این جنگ منجر به شهادت و زخمی شدن ده‌ها هزار فلسطینی و آواره شدن اکثر مردم غزه شد.

امروز (شنبه) نیز نبردهای شدید بین مقاومت فلسطین و ارتش اشغالگر در شصت و چهارمین روز از جنگ غزه به ویژه در مناطق شهر خان یونس در جنوب و محله شجاعیه و اردوگاه جبالیا در شمال ادامه دارد. هواپیماها و توپخانه‌های اشغالگر به بمباران شدید محله‌های مسکونی شلوغ، در میان وضعیت فاجعه آمیز بهداشتی غزه ادامه می‌دهند. اشغالگران همچنین به حملات و تلاش برای نفوذ به سمت پروژه بیت لاهیا و اطراف بیمارستان العوده ادامه می‌دهند.

همچنین بخوانید
مصر آماده باش داد / هجوم آوارگان به سمت گذرگاه رفح 2
مصر آماده باش داد / هجوم آوارگان به سمت گذرگاه رفح 3