مظلومیت شهدای مدافع حرم را به نمایش گذاشتم
مشهد نویسنده کتاب «فراریها» گفت: حدود 250 شهید مدافع حرم در کشور داریم که 41 نفر ایرانی هستند و اما تعداد اندکی از آنها شناخته شدهاند، سعی کردم در این کتاب مظلومیت آنها را نشان دهم.
مشهد نویسنده کتاب «فراریها» گفت: حدود 250 شهید مدافع حرم در کشور داریم که 41 نفر ایرانی هستند و اما تعداد اندکی از آنها شناخته شدهاند، سعی کردم در این کتاب مظلومیت آنها را نشان دهم.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی احمدیان در نشست نقد و بررسی کتاب داستان «فراریها» درباره دلیل نگارش این کتاب اظهار کرد: 3 سال گذشته در مجموعه دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، شروع به پژوهش درباره شهدای مدافع حرم که اسم کمتری از آنها شنیدیم و در ذهن تاریخ گمنامترند کردیم.
نویسنده کتاب «فراریها» بیان کرد: کتاب فراریها، برشی از روایت مظلومیت شهدای مدافع حرم و فرازهایی از مبارزه برای حضور در جنگ سوریه است که در دو فصل نگاشته شده و فصل اول به روایت زندگی شهیدان حسن قاسمی دانا، جواد کوهساری، مرتضی عطایی، علی اکبر زوار و حسین مهرابی پرداخته است که در همان اعزام اول به مقام رفیع شهادت نائل آمده اند و فصل دوم داستان اعزام مدافعان صادق رفیعی، مهدی عطایی و علی قوتی را روایت میکند.
وی گفت: حدود 250 شهید مدافع حرم داریم که از این تعداد 41 نفرشان شهدای ایرانیاند و مابقی از افغانستان هستند؛ اما با این وجود جامعه شناختی نسبت به شهدا ندارد و فقط چندتن از این شهدا به دلایلی رسانهای شدند و معروفند.
محمدخسروی راد، نویسنده و مدرس و پژوهشگر در ادامه این نشست با اشاره به مقدمه کتاب اظهار کرد: نویسنده با مطرح کردن این موضوع که تفاوت میان امت و ملت چیست را با استدلال نوشته است نشان میدهد نویسنده درک عمیقی دارد و اینکه محتوای کتاب، دارای مبنا است و این دو موضوع برای نوشتن کتابی در حوزه تاریخ شفاهی بسیار مهم است.
خسروی راد با بیان این مطلب که دو آسیب متوجه این کتاب است گفت: آسیب اول، قالب اثر است که داستانی بودن آن است در حالیکه قالب آن روایت و فراز است و مخاطب را به اشتباه میاندازد که آیا داستان اینگونه است یا خیر؟ و آسیب بعدی به محتوا است و این سوال را در ذهن مخاطب ایجاد میکند که اگر داستان است، پس روایتها واقعی نیست و باز هم لطمه به ذهن مخاطب و جنبه پژوهشی کتاب میزند.
نویسنده و مدرس و پژوهشگر افزود: در تاریخ شفاهی مهم این است که زبان روایت به گونهای پیش برود که قدم به قدم، مخاطب را با روایتها همراه کند و در نهایت خودش به تحلیل برسد. امروزه استقبال مخاطب از روایتهای واقعی بیشتر شده و مهارت نویسنده در این است که مخاطب را نسبت به اثر خود اقناع کند و به او نشان دهد اثر خوبی در دست دارد.
گفتنی است؛ در پایان مراسم، طبق برنامههای پیشین در هفته کتاب، جشن امضای کتاب با حضور نویسنده و مهمانان برنامه اجرا شد و تابلوی هنری خطاطی شده منقوش به شعار سال کتاب؛ «ما همانیم که میخوانیم» توسط علیرضا بهدانی به نویسنده اهدا شد. همچنین این برنامه با مشارکت مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، مؤسسه فرهنگی و انتشاراتی به نشر و نهاد کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی برگزار شد.