چهارشنبه 3 بهمن 1403

معامله 15 هزار میلیارد ریال برق سبز در بورس انرژی

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، سید مهدی حسینی در این باره اظهار داشت: با راه اندازی تابلوی برق سبز الگوی جدید قراردادی با عنوان" قراردادهای عرضه برق سبز "بدون محدودیت ظرفیت نیروگاهی در ساتبا، تعریف و ابلاغ شد و بر اساس آن تاکنون بیش از 750 مگاوات پروانه احداث نیروگاه های تجدیدپذیر بر اساس مدل عرضه برق سبز در ساتبا صادر شده است.

وی با بیان اینکه بیش از 120 نیروگاه تجدیدپذیر مجاز به فعالیت در تابلوی برق سبز هستند، اضافه کرد: تاکنون حدود 370 مگاوات ظرفیت نیروگاهی تحت قرارداد با ساتبا در تابلوی برق سبز عرضه شده و میانگین قیمتی معامله شده برق سبز در بورس انرژی طی ماه خرداد به ازای هر کیلووات ساعت 63 هزار ریال بوده است.

حسینی ادامه داد: از آغاز فعالیت تابلوی برق سبز تاکنون در حدود 500 میلیون کیلووات ساعت به ارزش 15 هزار میلیارد ریال برق سبز معامله شده است.

وی یادآور شد: صنایع مشمول ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان و همچنین دستگاههای اجرایی برای تامین 20 درصد برق تجدیدپذیر می توانند برق مورد نیاز خود را از طریق خرید برق تجدیدپذیر در تابلوی برق سبز تامین کنند.

حسینی اضافه کرد: نداشتن محدودیت بار شبکه برق صنایع خریدار برق تجدیدپذیر توسط توانیر از مزیت های اصلی تابلوی برق سبز است.

وی همچنین ضمن اشاره به امکان فروش برق تجدیدپذیر در بازار فیزیکی / مشتقه گفت: در بازار فیزیکی / مشتقه، خریداران و فروشندگان می توانند در تعامل با یکدیگر نسبت به تسویه مبلغ کل معامله پیش از تولید برق و به صورت آتی اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، با راهبری و مدیریت ساتبا و همکاری وزارت نیرو و بورس انرژی، تابلوی برق سبز بورس انرژی در اول خردادماه سال 1402 راه‌اندازی شد و این بستر تاکنون توانسته زیر ساخت مناسب جهت تامین بخشی از نیاز برق صنایع را از طریق خرید برق سبز فراهم سازد و مزایای متعدد فروش برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای طرفین معامله موجب شده تا در زمان کوتاهی این بازار به بهترین شکل و با بالاترین حجم معاملات در قیاس با بازار های مشابه رونق بگیرد.