معاون استاندار: مراکز یادگیری سوادآموزی همدان افزایش یافت
همدان - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان گفت: با راهاندازی چند مرکز یادگیری محلی سوادآموزی در نقاط مختلف استان، تعداد این مراکز به 19 مورد افزایش یافت.
مصطفی آزادبخت روز چهارشنبه در نشست اعضای شورای پشتیبانی سوادآموزی همدان افزود: در پوشش سوادآموزی، آمار همدان بالاتر از میانگین کشوری است، با این حال باید تمام توان استان برای آموزش بیسوادان و کم سوادان به کار گرفته شود.
وی اظهار داشت: شهرستانهای کبودراهنگ، رزن، اسدآباد و درگزین، کمترین آمار را در پوشش سوادآموزی در بین شهرستانهای استان دارند.
آزادبخت عنوان کرد: باید از ظرفیت رسانهها به ویژه صدا و سیما برای دورههای سوادآموزی بهره برد.
وی با اشاره به اینکه شورای سوادآموزی رسالت بسیار سنگینی در جامعه دارد، اضافه کرد: باسوادی یک جامعه برابر با توسعه آن جامعه است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با اشاره به اینکه دانایی بهترین راه سوادآموزی است، گفت: در امر آموزش این گروه باید صورت مساله به خوبی بیان و تبیین شود.
وی افزود: کسب رتبه بسیار خوب سوادآموزی استان در کشور نشان از پیدا کردن راهکار دارد و این روند باید ادامه یابد.
آزادبخت با اشاره به نقش سایر دستگاهها در امر سوادآموزی بیان کرد: در سال جاری باید هدفگذاری بر اساس تحقق اهداف پیش رود و گامهای بلندی در توانمند سازی و توسعه برداشته شود.
مدیرکل آموزش و پرورش همدان نیز گفت: مراکز یادگیری سوادآموزی استان از 2 مرکز در سال 1395 به 19 مرکز در سال جاری رسیده است.
محمد پورداود اظهار داشت: این مراکز شامل 14 مرکز غیردولتی و پنج مرکز مشارکتی است.
وی افزود: یکی از رویکردهای ما کسب مهارت آموزی است که این برنامه در مراکز یادگیری سواد آموزی استان به خوبی اجرا میشود.
پورداود عنوان کرد: افراد زیر پوشش مراکز یادگیری سوادآموزی محلی استان در سال گذشته، هزار و 115 نفر بود که در زمینه مهارت های زندگی، مهارت های اجتماعی، حقوق شهروندی و مهارت های شغلی به مدت 200 ساعت آموزشهای لازم را فراگرفتند.
وی ادامه داد: پیش بینی میشود امسال در سطح استان نزدیک به یکهزار و 700 سوادآموز به جمع با سوادان اضافه شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش همدان تاکید کرد: بر اساس آخرین آمار دریافتی نزدیک به 96 درصد از جمعیت این استان باسواد هستند که این آمار، 11 درصد از میانگین باسوادی در دنیا بالاتر است.
وی با اشاره به اینکه مراجعه برای با سواد شدن نسبت به گذشته کاهش یافته است، اظهار داشت: شناسایی افراد بیسواد یکی از مهمترین مشکلات امروز سوادآموزی استان محسوب میشود.
پورداود عنوان کرد: در حال حاضر علاوه بر برگزاری دورههای سوادآموزی ویژه بی سوادان، دوره های تحکیم و انتقال ویژه حفظ سواد نوسوادان و ادامه تحصیل آنها نیز صورت میگیرد.
وی افزایش سطح سواد جامعه، فرهنگ اجتماعی، سواد زندگی، مهارتهای زندگی و افزایش سطح بهداشت فردی و اجتماعی را از مزایای سوادآموزی دانست و افزود: امکانات سواد آموزی به صورت غیردولتی با موسسههای مجاز انجام میشود که موجب برطرف شدن بسیاری از مشکلات شده است.
بر اساس نتایج حاصل از سرشماری نفوس و مسکن سال 1395، جمعیت استان همدان یک میلیون و 738 هزار و 234 تن و تعداد بی سوادان این استان نزدیک به 49 هزار تن اعلام شد.
*س_برچسبها_س*