مفهوم سینمای مستقل باید در محافل دانشگاهی تعریف شود / توجه به تجربه سایر کشورها آگاهی بخش است
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - علی حامدین، هفته گذشته سلسله نشستهای سینما رو به آینده به میزبانی امیر قادری؛ منتقد سینما و با حضور سینماگران و صاحب نظران سینمایی در پردیس سینما آزادی برگزار شد. در حاشیه یکی از این نشستها سعید رجبی فروتن؛ معاون سابق ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در گفتوگو با دانشجو پیرامون شیوه حمایت دولتها از سینمای مستقل گفت: دولتها باید از مجوزهایی...
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - علی حامدین، هفته گذشته سلسله نشستهای سینما رو به آینده به میزبانی امیر قادری؛ منتقد سینما و با حضور سینماگران و صاحب نظران سینمایی در پردیس سینما آزادی برگزار شد.
در حاشیه یکی از این نشستها سعید رجبی فروتن؛ معاون سابق ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در گفتوگو با دانشجو پیرامون شیوه حمایت دولتها از سینمای مستقل گفت: دولتها باید از مجوزهایی که به سینماگران مستقل میدهند حمایت کرده و تحت تاثیر سازمانها و محافلی که مخالفت دارند قرار نگیرند. همچنین باید برای زنجیره تولید تا پخش آثار، بستههای حمایتیای را برای سینمای مستقل در نظر گیرند. دولتها همچنین باید زمینه صادرات و نمایش این فیلمها را در جشنوارههای جهانی فراهم کنند.
وی افزود: از نظر فرهنگی نیز دولت باید بسترهایی را ایجاد کند که مختصات سینمای مستقل در محافل دانشگاهی و آکادمیک مورد تبیین قرار گیرد تا ما به اتفاق، به یک اجماع نظر پیرامون تعریف و هویت سینمای مستقل دست پیدا کنیم. همچنین توجه به تجربه کشورهای پیشرفته نیز میتواند در این زمینه به ما یاری رساند تا سینمای مستقل کشور بتواند به مرور نمای لازم را پیدا کند.
رجبی فروتن در تعریف سینمای مستقل توضیح داد: من این سینما را ریشه در اندیشه رهیافتهای شهودی فیلمساز آن میدانم. فیلمساز مستقل، فردی اهل مطالعه و تمرکز است و قصد دارد آنچه را دریافت کرده است با قواعد سینمایی و در قاب سینما برای اولین بار طرح کند. سینمای مستقل، آن سینمایی است که امضای اختصاصی فیلمساز خودش را دارد. چنین سینمایی عاریت گرفته از نمونههای مشابه نیست. سینمای مستقل قادر است به بیان و زبان سینمایی هر کشوری، وسعت ببخشد.