سه‌شنبه 29 آبان 1403

مقاومت در برابر دستورالعمل‌های بهداشتی از ادارات تا مردم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مقاومت در برابر دستورالعمل‌های بهداشتی از ادارات تا مردم

سنندج - ایرنا - مقاومت در برابر دستورالعمل‌های بهداشتی، باعث شد تا کردستان از نطر ابتلا به کرونا سری در سرها در بیاورد و مرگ بیماران در این استان تنها در یک روز دو رقمی شود.

کرونا، ظرف 10 روز 2 هیات از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را به کردستان کشاند، استانی که حالا در ردیف سه استان نخست کشور از لحاظ روند افزایش بیماران مبتلا به کرونا قرار دارد.

معاون کل وزیر بهداشت امروز در سنندج از بیمارستان‌های این شهر بازدید کرد و اجتماع‌های 2 نفره را هم خطرناک دانست و افزود: تا اطلاع بعدی باید از هر گونه تجمع خودداری شود و رعایت این امر مهم در کردستان که مناسبات قوم و خویشی پررنگ تر است، اهمیت بیشتری دارد.

ایرج حریرچی وضعیت کردستان را مناسب نداست و گفت: این استان تا 15 روز قبل از افتخارات کشور در زمینه کنترل بیماری بود و پس از رعایت شدیدی که مردم در ماه‌های اسفند و فروردین داشتند، همزمان با خرداد اقدام به برگزاری مراسم عروسی و ترحیم کردند و همین باعث شد تا موج شدید کرونا در آن راه بیافتد.

او تنها راه مقابله را پیشگیری از بیماری با رعایت فاصله‌گذاری و بهداشت فردی از جمله زدن ماسک اعلام کرد.

جلوگیری از بازرسان کرونا در ادارات

حرف‌های معاون کل وزیر بهداشت به اینجا که رسید، درد و دل فرماندار سنندج هم سر باز کرد، محمد ابراهیم زارعی هم از مردم گله داشت و هم از برخی ادارات و نهادها.

وی گفت: بی توجهی مردم به شیوع کرونا و اصرار بر برگزاری مراسم عروسی به هر قیمتی حتی در پارکینگ و کارواش‌ها همچنان ادامه دارد.

زارعی به کنترل شدید ادارات و مراکز عرضه کالا و خدمات توسط گروه‌های بازرسی اشاره کرد و افزود: یکی از نهادهای شهر دیروز از ورود بازرسان برای بررسی روند رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی جلوگیری کرد.

فرماندار سنندج بر لزوم کمک به بهبود شرایط روحی و روانی کادر درمان این شهرستان تاکید کرد و یادآور شد: تعداد کیت‌های آزمایشگاهی در حال حاضر متناسب با روند افزایش بیماران نیست و نیازمند افزایش مراکز آزمایشگاهی به منظور جلوگیری از ازدحام و صف‌های طولانی هستیم.

وی افزایش آمار بستری از 32 نفر در روزهای نخست شیوع بیماری تا 407 نفر در حال حاضر را نگران کننده و عاملی برای فرسودگی کادر درمان دانست و تاکید کرد: درخواست داریم که از دیگر مناطق به کمک کادر درمان سنندج بیایند تا پزشکان و پرستاران نفسی تازه کنند.

زارعی بر لزوم برخورد قضایی با افرادی تاکید کرد که با برگزاری مراسم عزا و عروسی به شیوع بیشتر بیماری دامن می‌زنند.

افزایش مجدد همه‌گیری در سقز

سقز نخستین شهر در کردستان بود که کرونا گرفت و کمی بعد بیماری در آن به ثبات رسید و حالا فرماندار این شهرستان رسیدن دوباره به مرز هشدار خبر می‌دهد.

کامیل کریمیان با بیان اینکه سقز از 2 اسفند با کرونا دست و پنجه نرم می کند، افزود: سقز از کانون‌های مهم شیوع بیماری در غرب کشور بود که 2 ماه تمام درگیر موج شدیدی از بیماری قرار داشت.

وی به اعمال محدودیت‌های سختگیرانه در موج نخست بیماری در این شهرستان اشاره کرد و گفت: بعد از 2 ماه ثبات در روند ابتلا کرونا، حالا سقز باز هم به مرز هشدار رسیده است.

فرماندار سقز همجواری این شهر با برخی شهرهای استان های همجوار که در موج شدید کرونا قرار دارند و دستگاه‌های آزمایش کرونا در آن مشکل دارد را عامل ایجاد صف طولانی پشت درب آزمایشگاه اعلام کرد و یادآور شد: همین مساله باعث شده تا همه‌گیری بیماری در حال افزایش باشد.

فشار مضاعف بر کادر درمان

فرماندار مریوان هم در نشست ویدئو کنفرانسی با معاون وزیر بهداشت یکی از خواسته‌های اصلی را اولویت بندی اعلام نتیجه‌های آزمایش افراد مشکوک به کرونا اعلام کرد و اظهار داشت: بیماران بستری در بیمارستان نسبت به افراد مشکوک سرپایی در اولویت باشند.

آرتیکاس اقبال با بیان اینکه مریوان موج شدیدی از افزایش بیماران را تجربه می‌کند، گفت: از لحاظ امکانات و تجهیزات بشدت در مضیقه هستیم و تعداد زیادی از کادر درمان نیز به کرونا مبتا شده و خستگی و فرسودگی زیادی دارند.

وی خواستار تزریق نیروی تازه نفس به بدنه کادر درمان مریوان شد و افزود: مریوان از مناطق همجوار هم پذیرش بیمار دارد و این مساله مختص به شرایط شیوع کرونا نیست و تا قبل از آن هم بیماران عادی در مراکز درمانی این شهرستان پذیرش می شد.

تفویض اختیار به استان‌ها و بهبود شرایط

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان در این نشست فضای متاوت استان‌ها در قبال کرونا را عاملی برای الزام تفویض اختیاربه استان‌ها برشمرد و گفت: فضای روانی و اجتماعی خاص در برخی استان‌ها نیازمند تصمیم های آنی در مواجهه با کرونا است.

بهرام نصراللهی زاده به تدابیر استان در ابتدای شیوع کرونا اشاره کرد و افزود: در روزهای نخست شیوع بیماری اتاق رسانه با همکاری رسانه‌های استان تشکیل شد و به همین خاطر کوچکترین تناقض آماری در زمینه کرونا وجود نداشت و اطلاع‌رسانی مناسب در کوتاهترین زمان ممکن انجام می شد.

وی یادآور شد: برای خانوارهای کم بضاعت نیز اقلام بهداشتی و ضدعفونی در بین 63 هزار خانوار توزیع شد.

صداوسیما در خدمت ستاد کرونا

مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان هم به تلاش این رسانه برای کمک به ستاد کرونا اشاره و اظهار داشت: یک هزار و 350 دقیقه در سیما و 12 هزار و 250 دقیقه در صدا، برنامه های مرتبط با بهداشت و سلامت تولید و پخش شده است.

جعفر عبدالملکی حوزه خبر و فضای مجازی صداوسیما را هم در زمینه اطلاع‌رسانی فعال دانست و افزود: همه بخش‌ها از ابتدای شیوع کرونا پای کار بودند.

وی اطلاع‌رسانی را ظرفیت خوبی در این زمینه دانست و تاکید کرد: باید وجوه دیگری مانند اعمال محدودیت‌های جدی و هماهنگی و همکاری مطلوب بین بخشی هم برای مهار کرونا در نظر گرفته شود.

وی خواستار تخصیص بودجه به صداوسیما برای اطلاع رسانی بیشتر و بهتر و تولید محتوای تاثیرگذارتر درباره کرونا شد و گفت: تاکنون همه برنامه های مرتبط با استفاده از بودجه داخلی صداوسیما انجام شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد تا ظهر چهارشنبه 195 هزار و 51 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت 120 نفر در 24 ساعت گذشته، شمار جان باختگان کرونا در کشور به 9 هزار و 185 نفر رسید.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*