سه‌شنبه 6 آذر 1403

ملاک امیرالمومنین (ع) برای فرزند صالح چیست؟ + صوت

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ملاک امیرالمومنین (ع) برای فرزند صالح چیست؟ + صوت

تفسیر اجمالی آیه 74 سوره فرقان و تفسیر امیرالمومنین (ع) از این آیه را در این گزارش بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمت‌هایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم می‌پرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر مفسران قرآن کریم می‌پردازیم.

بسم الله الرحمن الرحیم

به نام خداوند رحمتگر مهربان

والذین یقولون ربنا هب لنا من أزواجنا وذریاتنا قر أعین واجعلنا للمتقین اماما

و آنان هستند که گویند: پروردگارا، ما را زنان و فرزندانی مرحمت فرما که مایه چشم روشنی ما باشند، و ما را (سر خیل پاکان و) پیشوای اهل تقوا قرار ده.

فایل صوتی تلاوت آیه 74 سوره فرقان

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی *س_تفسیر آیه 74 سوره فرقان_س*

سعیدبن‌جبیر نقل می‌کند: آیه‌ی «و الذین یقولون ربنا هب لنا من أزواجنا و ذریاتنا»؛ این آیه مخصوص حضرت علی‌بن‌ابی‌طالب است. اکثر دعا‌های حضرت علی (ع) این بود که می‌فرمودند: «ربنا هب لنا من أزواجنا، که منظورش حضرت فاطمه (و ذریاتنا قر أعین منظورش حضرت حسنین (بود».

علی‌بن‌ابی‌طالب می‌فرمودند: «به خدا قسم! من از خدا نخواستم که فرزندانی خوش‌قامت به من بدهد. بلکه خواستم فرزندانی به من ببخشد که مطیع خدا باشند، از خدا بترسند؛ که هرگاه من در موقع خداپرستی آنان به آنان نظر کنم چشمم روشن شود». منظور از اینکه می‌فرماید: واجعلنا للمتقین اماما این است که ما به پرهیزکاران قبل از خود اقتدا کنیم و پرهیزکاران بعد از ما به ما اقتدا نمایند.

بیشتربخوانید

ایمان باید بر اساس آگاهی وبصیرت باشد. در قرآن می‌خوانیم: «و یتفکرون فی خلق السماوات و الأرض ربنا ما خلقت هذا باطلا»؛ یعنی مؤمنان خردمند، ابتدا در آفرینش آسمان‌ها و زمین فکر می‌کنند، سپس اقرار می‌نمایند که پروردگارا! تو این‌ها را بیهوده نیافریدی. در این آیه نیز می‌فرماید: مؤمنان، چشم وگوش بسته عبادت نمی‌کنند.

*س_پیام‌های آیه 74 سوره فرقان_س*

1- تعبد وبصیرت، از اوصاف عباد الرحمن است. ا «ذا ذکروا... لم یخروا علیها صما و عمیانا» بندگان رحمن، آگاهانه به سراغ دین می‌روند.

2- انسان در برابر همسر و فرزند و نسل خود متعهد است و باید برای عاقبت نیکوی آن‌ها تلاش و دعا کند. «ربنا هب لنا من أزواجنا»

3- در تربیت علاوه بر علم وتلاش باید از خدا نیز کمک خواست. «ربنا هب لنا»

4- فرزند صالح، نور چشم است. «قره أعین»

5- تشکیل خانواده وداشتن همسر و فرزند و دعا برای بدست آوردن آنها، مورد توجه اسلام است. «ربنا هب لنا»

6- در دست گرفتن مدیریت جامعه، آرزوی عبادالرحمن است، زیرا عهده دار شدن امامت و رهبری متقین، ارزش است. «و اجعلنا للمتقین اماما»

7- در دعا به حداقل اکتفا نکنید، بلند همت باشید. «و اجعلنا للمتقین اماما» (خدایا ما را در رسیدن به کمال، رهبر متقین قرار ده، نه آنکه تنها از متقین باشیم)

انتهای پیام /