ممانعت از فعالیت محتکران، اولویت دستگاه قضا در مقابله با کرونا / توقیف کامیون حامل 10 هزار لیتر مواد اولیه بهداشتی در خروجی شهر کرمان
شیوع ویروس کرونا در کشور فضا را برای سو استفاده برخی افراد با هدف احتکار و گران فروشی فراهم کرده و در پی آن، دستگاه قضا و نیروهای امنیتی طی اقداماتی برخی از این موارد را کشف و با متخلفان برخورد کردند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان، انتشار اولین خبر در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در ایران نگرانی را به دلها وارد کرده و ترس و اضطراب از همه گیری این بیماری در جامعه فراگیر شد.
بسیاری از افراد به دنبال رعایت هر چه بیشتر مسائل بهداشتی به داروخانه ها هجوم آورده، خواهان ماسک و مایع ضدعفونی کننده بودند از سوی دیگران افرادی با ناجوانمردی هر چه بیشتر دست به احتکار انواع اقلام بهداشتی زدند و این بار جان افراد را هدف قرار دادند.
محتکرانی منفوری که ماسک های هزار تومانی را با قیمت بالا می فروختند و در شرایطی که جامعه برای کسب آرامش نیازمند همدلی و همیاری همه اقشار بود، فشار را بر مردم بیشتر کرده، تشنج و نا آرامی را بر جامعه القا کردند.
اما بلافاصله دستگاه قضا و نیروهای امنیتی کشور وارد عمل شده و انبارهای مملو از اقلام بهداشتی یکی پس از دیگری را کشف و ضبط کردند.
تشکیل کارگروه مقابله با محتکران اقلام بهداشتی در کرمان
بلافاصله دادخدا سالاری از تشکیل کارگروه مقابله با محتکران و اخلاگران نظام اقتصادی از طریق احتکار و عدم عرضه مواد بهداشتی در استان خبر داد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان اظهار کرد: این با حضور نمایندگان دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان، قضات ویژه، مامورین اداره کل اطلاعات استان، سازمان اطلاعات سپاه، نیروی انتظامی، تعزیرات حکومتی استان، صدا و سیمای مرکز کرمان و دانشگاه علوم پزشکی کرمان راه اندازی و با هدف نظارت بر مراکز پزشکی به صورت شبانه روزی از کلیه مراکز عرضه مواد بهداشتی، داروخانه ها و انبارها بازرسی می کند.
وی بیان کرد: با متخلفین و مجرمینی که سبب اخلال در نظام اقتصادی و عدم عرضه مایحتاج ضروری مردم می شوند، برخورد قانونی صورت می گیرد.
این مقام قضائی افزود: انبارها و داروخانه هایی که نسبت به احتکار لوازم بهداشتی اقدام کرده باشند پلمب و اقلام بهداشتی با دستور مقام قضائی در جهت رفع نیازها در اختیار مردم قرار می گیرد.
کمبود اقلام بهداشتی در بازار ناشی از فعالیت های نامشروع سودجویان است
سالاری اعلام کرد: عمده کمبود بازار واقعی نبوده و ناشی از اقدامات برخی مجرمین در جهت فعالیت های نامشروع اقتصادی و سو استفاده از نیازهای مردم است، دستگاه قضائی از باب اخلال در نظام توزیع اقلام مورد نیاز مردم به این موضوع ورود پیدا کرده و پرونده ها خارج از نوبت رسیدگی می شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با بیان اینکه در جهت عدم دغدغه متولیان عملیاتی، قاضی در صحنه کلیه عملیات ها حضور خواهد داشت، گفت: قانون گذار برای مقابله با این جرائم حبس، جزای نقدی، شلاق، و مصادره اموال را پیشبینی کرده است.
با تشکیل کارگروه مذکور بازرسی ها آغاز شده و انبارهای احتکار اقلام بهداشتی یکی پس از دیگری کشف و کلیه اموال ضبط شد.
کشف 30 هزار ماسک احتکار شده در سیرجان
اولین اقدام این کارگروه در سطح استان با کشف 30 هزار ماسک احتکار شده در سیرجان همراه شد.
محسن نیک ورز در این خصوص گفت: این واحد صنفی تخلفاتی از جمله احتکار و اقدام به گران فروشی تا پنج برابر قیمت واقعی برخی اقلام بهداشتی و پزشکی را در پرونده خود دارد.
دادستان عمومی و انقلاب سیرجان اتهام مطروحه در این پرونده را اخلال در توزیع نیازمندی های عمومی دانست و تصریح کرد: اقلام احتکار شده با قیمت دولتی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته است.
وی از همکاری نهادهای انتظامی و اطلاعاتی در راستای شناسایی و برخورد با هرگونه احتکار و گران فروشی تقدیرکرد و گفت: در شرایط حساس کنونی با هرگونه اقدام علیه سلامت و آرامش روانی جامعه براساس قانون و با جدیت برخورد خواهد شد.
توقیف کامیون حامل 10 هزار لیتر مواد اولیه بهداشتی در خروجی شهر کرمان
در یکی از این بازرسی ها ماموران اداره کل اطلاعات استان طی عملیاتی یک کامیون حامل 10 هزار لیتر مواد اولیه ساخت اقلام ضدعفونی کننده که کمبود آن در استان مشهود است، را حین خروج از کرمان توقیف کرده و پرونده قضائی در این خصوص تشکیل شد.
دادخدا سالاری در این خصوص بیان کرد: مواد مکشوفه از این کامیون در اختیار دانشگاه علوم پزشکی کرمان قرار گرفت تا نسبت به ساخت موادضدعفونی کننده اقدام کنند و کمبود بازار رفع شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان خاطر نشان کرد: طرح مقابله با محتکران و اخلالگران نظام اقتصادی از طریق احتکار و عرضه نکردن مواد بهداشتی، ضدعفونی کننده و پیشگیری کننده تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه خواهد داشت.
ممانعت از فعالیت محتکران اولویت دستگاه قضا در مقابله با کرونا
در پایان یدالله موحد با اشاره به این مطلب که حمایت قضایی از دستگاه های مرتبط با امر پیشگیری و درمان بیماری ها از جمله کرونا یک اولویت در مجموعه قضایی به شمار می رود، گفت: برنامه ریزی های لازم برای پیشگیری از بروز کرونا در کشور و استان کرمان اندیشیده شده است.
رئیس شورای قضایی استان کرمان افزود: متاسفانه برخی سودجویان با احتکار اقلام بهداشتی و پیشگیرانه از جمله مواد ضد عفونی کننده و ماسک، به دنبال فروش این اقلام با قیمت های بالا و کسب سود هستند، دستگاه قضایی با جدیت به پرونده های مطروحه در این زمینه رسیدگی کرده و برابر قانون مجازات های بازدارنده در این زمینه را مد نظر می گیرد.
وی در پایان با اشاره به رصد کامل فعالیت واحدهای عرضه اقلام بهداشتی و درمانی از سوی ضابطان دستگاه قضایی، عنوان کرد: مجموعه دانشگاه های علوم پزشکی استان نیز در این زمینه نظارت های لازم را مد نظر قرار داده است.
به گزارش راه آرمان، بساط شیوع ویروس کرونا و بیماری زایی آن در هفته های آینده با کمک خداوند، همت مسئولان و همراهی مردم جمع می شود اما تاریخ هیچگاه ناجوانمردی عده ای که به دنبال کسب سود بیشتر با جان و آرامش مردم بازی کردند را فراموش نمی کنند.
در این بین محتکران و گران فروشان به همت دستگاه قضا و نیروهای امنیتی کشور شناسایی شده و اموال آن ها ضبط می شود و لازمه تحقق این مهم اطلاع رسانی مردم در خصوص تخلفات این افراد است.
انتهای پیام /