سه‌شنبه 6 آذر 1403

منظور امام از نظارت فقها و حقوقدانان بر انتخابات این بود که نقش حکومت در انتخابات را از بین ببرد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
منظور امام از نظارت فقها و حقوقدانان بر انتخابات این بود که نقش حکومت در انتخابات را از بین ببرد

اقتصادنیوز: اعتماد در یادداشتی به انتقاد از نظارت استصوابی و عملکرد شورای نگهبان در انتخابات پرداخت.

به گزارش اقتصادنیوز این روزنامه نوشت: استصواب اگر براساس انتصاب قبل از انتخاب باشد و از ابتدا جریان پیروز در انتخابات معلوم باشد، بدان معناست که مشارکت حداکثری یا حداقلی محلی از اعراب ندارد، فلذا فلسفه مشارکت پرشور در انتخابات از معنا تهی شده است. غرض امام از نظارت فقها و حقوقدانان (شورای نگهبان) به روند انتخابات، جلوگیری از دخالت حکومت و رهبران آن در رای و نظر مردم بود، ولی متاسفانه اینک یک اقلیت، با اعمال نظر، در پروسه انتخابات، نسبت به جامعه و جریان‌های سیاسی و اجتماعی، اقدامی کاملا تبعیض‌آمیز را در تحت چتر نظارت بر انتخابات، روا داشته و عملا دست به انتصاب می‌زنند و به تعبیر مرحوم مصباح‌یزدی در زینتی دانستن رای مردم در انتخابات‌ها، این فرضیه را که حفظ قدرت برای حاکمیت، از حفظ مردم مهم‌تر است، تایید می‌کند.

رهبری در سخنان دوم دی امسال گفتند، انتخابات، محل رقابت جریان‌ها و اندیشه‌هاست که در تئوری سخن درستی است، اما در عمل تحقق این سخن، کاملا بیگانه با فضای کنونی انتخابات است، اگر نگوییم که مردم روز به روز از حکومت فاصله می‌گیرند، ولی یقینا احساس غربت می‌کنند.

امروز بر همگان و مردم سراسر ایران، روشن شده است که شرکت در انتخابات تحت هر شرایطی راه‌حل واقعی اصلاح جامعه نیست زیرا مجلس نه توان و نه قدرت تغییر مناسبات را در مجلس شورا ندارد. راه‌حل قابل دسترس و سنجیده، انتخابات آزاد، رقابتی و عادلانه است. اگر چنین شد، مردم بدون دعوت به پای صندوق خواهند رفت.

همچنین بخوانید