مهدی بازرگان
مهدی بازرگان
همزمان نیاز به سرودی تازه بود. اولین سرود بر اساس شعر ابوالقاسم حالت ساخته شد: شد جمهوری اسلامی به پا / که هم دین دهد هم دنیا به ما... بعدتر اما سرود تغییر کرد چون بیش از یک دقیقه بود و در جایی فرود داشت و شنونده می پنداشت تمام شده حال آن که ادامه می یافت. با این حال بیت اول به عنوان خواست اصلی از برپایی انقلاب و جمهوری اسلامی در خاطره ها ماند: شد جمهوری اسلامی به پا / که هم دین دهد...
12 فروردین 1358 روزی است که نتیجه رفراندوم برگزار شده در دو روز پیش از آن اعلام و با رای قاطع مردم نظام جمهوری اسلامی ایران تثبیت شد.
تهران - ایرنا - حضور ملت ایران در همهپرسی 12 فروردین 1358 خورشیدی بیسابقه بود؛ روزی که مردم به پای صندوقهای رأی رفتند و با وحدت و یکپارچگی بینظیر خود به تثبیت جمهوری اسلامی مهر تایید زدند تا این روز سرآغازی برای حکومت مردمی شود.
الآن من اعلام میکنم جمهوری اسلامی را و این روز را روز عید میدانم؛ و امیدوارم که در هر سال روز «12 فروردین» روز عید ملت ما باشد؛ که رسیدند به قدرت ملی و خودشان سرنوشت خودشان را به دست خواهند گرفت.
پژوهشگر تاریخ معاصر ایران میگوید: اعضای نهضت آزادی چون مهندس بازرگان معتقد به سرنگونی شاه نبودند. اینها می گفتند که شاه باشد و سلطنت کند اما حکومت نکند.
*گوشه و کنار نشریات، مهدی دیزانی، دانشجوی کارشناسی برق دانشگاه شریف: «واقعا اگر میخواهیم الگویی از شورا داشته باشیم، شورای انقلاب نمونه کامل یک شورا خواهد بود.» سید محمد بهشتی شورای انقلاب را این گونه توصیف میکند؛ شورایی که از 22 دی ماه 57 یعنی چند روز قبل از فرار شاه از مملکت با فرمان امام تشکیل شد و حیاتش تا 29 تیر 59 به طول انجامید، یعنی چیزی بیش از یک و نیم سال. در مورد نحوه تشکیل...
یادداشتی به بهانه 29 اسفند و در آستانه هفتادمین سال ملی شدن صنعت نفت ایران و با طرح این پرسش: «بدون نفت، افغانستان می شدیم یا ترکیه؟»
سازمان تربیت بدنی و وزارت ورزش جوانان روسای بسیاری را به خود دیده و در دوره زمانی قبل از انقلاب به طور غالب تحت حاکمیت افسران نظامی بوده و بعد از انقلاب مدیریت آن را عموما مهندسان بر عهده داشته اند؛ قابل تامل آنکه از این جمع 32 نفره تنها 2 نفر از تحصیلات مرتبط با علوم ورزشی برخوردار بوده اند.
سازمان تربیت بدنی و وزارت ورزش جوانان روسای بسیاری را به خود دیده و در دوره زمانی قبل از انقلاب به طور غالب تحت حاکمیت افسران نظامی بوده و بعد از انقلاب مدیریت آن را عموما مهندسان بر عهده داشته اند؛ قابل تامل آنکه از این جمع 32 نفره تنها 2 نفر از تحصیلات مرتبط با علوم ورزشی برخوردار بوده اند.
از نوزده سالگی سر در تحقیق و تتبع داشت و نخستین نوشتههایش هم به همان زمان برمیگردد، و این یعنی 65 سال از عمر 84 سالهاش را سرگرم نوشتن بود ولاغیر.
جامعالاطراف بود. جامعیتش هم به لحاظ علمی و تاریخی بود و هم به لحاظ شخصی. هشتادویک سال داشت که دار فانی را وداع گفت و تقریبا هرآنچه از دستش برآمد، برای ایران و اسلام کرد؛ هم در تاریخنگاری و هم در تقریب مذاهب اسلامی.
روزنامه شرق نوشت: تقاطع زادروز آیتالله سیدمحمود طالقانی و درگذشت دکتر محمد مصدق و ملیشدن نفت در بیستونهمین روز این ماه، اسفند را با نام مبارزات ملی نفت گره زده است...
تهران - ایرنا - آیتالله سیدمحمود طالقانی از فعالان نهضت ملیشدن نفت از بنیانگذاران جبهه ملی دوم و نهضت آزادی محسوب میشود که روحیه آزادمنشی و آزادیخواهی، او را برآن داشت تا همگام با احزاب سیاسی در راه استقلال و آزادی ملت ایران علیه استبداد و دیکتاتوری تلاش کند.
چند روز از برگزاری انتخابات مجلس گذشته و احزاب سیاسی لیست مورد نظر خود را معرفی کردند.
روزنامه خراسان نوشت: انتخابات به روزهای داغ خود نزدیک می شود و با اوجگرفتن تبلیغات رسمی کاندیداهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، شور و شوق و فضای انتخاباتی در اغلب شهرهای کشور حاکم شده است.
انتخابات به روزهای داغ خود نزدیک می شود و با اوجگرفتن تبلیغات رسمی کاندیداهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، شور و شوق و فضای انتخاباتی در اغلب شهرهای کشور حاکم شده است.