مهدی بازرگان
مهدی بازرگان
روز 30 خرداد 1360، بررسی طرح عدم کفایت سیاسی بنیصدر در مجلس شورای اسلامی آغاز شد
مجلس شورای اسلامی در 29 تیر 1359 اولین رئیس دائم خود را انتخاب کرد.
اقتصادنیوز: پس از مرگ محمدعلی فرزین در سال 1321 حسین علا به وزارت دربار منصوب شد و احمد قوامالسلطنه ریاست بانک ملی را به ابوالحسن ابتهاج تکلیف میکند.
اقتصادنیوز: احمد صدر حاج سید جوادی، که یکی از بنیانگذاران نهضت آزادی ایران بود، پیش از انقلاب اسلامی، وکالت تعدادی از مخالفان حکومت پهلوی را بر عهده داشت.
اقتصادنیوز: مرحوماحمد صدر حاج سید جوادی، که یکی از بنیانگذاران نهضت آزادی ایران بود، پیش از انقلاب اسلامی، وکالت تعدادی از مخالفان حکومت پهلوی را بر عهده داشت.
احمد صدر حاج سید جوادی، که یکی از بنیانگذاران نهضت آزادی ایران بود، پیش از انقلاب اسلامی، وکالت تعدادی از مخالفان حکومت پهلوی را بر عهده داشت.
بهزاد نبوی می گوید حضرت امام خمینی با احترام درباره دکتر یدالله سحابی صحبت می کردند.
تهران - ایرنا - لطفالله میثمی مدیر انتشارات صمدیه درباره کتاب تازه منتشر شده از مرحوم عزتالله سحابی گفت: «سه کتاب» پیاده شده چند سخنرانی از مرحوم عزتالله سحابی درباره وحی است که در شبهایی از ماه رمضان در حدود یک دهه پیش در دفتر مجله چشمانداز ایران ایراد شده است.
همزمان نیاز به سرودی تازه بود. اولین سرود بر اساس شعر ابوالقاسم حالت ساخته شد: شد جمهوری اسلامی به پا / که هم دین دهد هم دنیا به ما... بعدتر اما سرود تغییر کرد چون بیش از یک دقیقه بود و در جایی فرود داشت و شنونده می پنداشت تمام شده حال آن که ادامه می یافت. با این حال بیت اول به عنوان خواست اصلی از برپایی انقلاب و جمهوری اسلامی در خاطره ها ماند: شد جمهوری اسلامی به پا / که هم دین دهد...
12 فروردین 1358 روزی است که نتیجه رفراندوم برگزار شده در دو روز پیش از آن اعلام و با رای قاطع مردم نظام جمهوری اسلامی ایران تثبیت شد.
تهران - ایرنا - حضور ملت ایران در همهپرسی 12 فروردین 1358 خورشیدی بیسابقه بود؛ روزی که مردم به پای صندوقهای رأی رفتند و با وحدت و یکپارچگی بینظیر خود به تثبیت جمهوری اسلامی مهر تایید زدند تا این روز سرآغازی برای حکومت مردمی شود.
الآن من اعلام میکنم جمهوری اسلامی را و این روز را روز عید میدانم؛ و امیدوارم که در هر سال روز «12 فروردین» روز عید ملت ما باشد؛ که رسیدند به قدرت ملی و خودشان سرنوشت خودشان را به دست خواهند گرفت.
پژوهشگر تاریخ معاصر ایران میگوید: اعضای نهضت آزادی چون مهندس بازرگان معتقد به سرنگونی شاه نبودند. اینها می گفتند که شاه باشد و سلطنت کند اما حکومت نکند.
*گوشه و کنار نشریات، مهدی دیزانی، دانشجوی کارشناسی برق دانشگاه شریف: «واقعا اگر میخواهیم الگویی از شورا داشته باشیم، شورای انقلاب نمونه کامل یک شورا خواهد بود.» سید محمد بهشتی شورای انقلاب را این گونه توصیف میکند؛ شورایی که از 22 دی ماه 57 یعنی چند روز قبل از فرار شاه از مملکت با فرمان امام تشکیل شد و حیاتش تا 29 تیر 59 به طول انجامید، یعنی چیزی بیش از یک و نیم سال. در مورد نحوه تشکیل...
یادداشتی به بهانه 29 اسفند و در آستانه هفتادمین سال ملی شدن صنعت نفت ایران و با طرح این پرسش: «بدون نفت، افغانستان می شدیم یا ترکیه؟»
سازمان تربیت بدنی و وزارت ورزش جوانان روسای بسیاری را به خود دیده و در دوره زمانی قبل از انقلاب به طور غالب تحت حاکمیت افسران نظامی بوده و بعد از انقلاب مدیریت آن را عموما مهندسان بر عهده داشته اند؛ قابل تامل آنکه از این جمع 32 نفره تنها 2 نفر از تحصیلات مرتبط با علوم ورزشی برخوردار بوده اند.