موردی از بیماری آنفلوآنزا در کردستان مشاهده نشده است
سنندج - ایرنا - معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تزریق بخش اول و دوم واکسن آنفلوآنزا به گروههای پر خطر در این استان انجام و تاکنون مورد مثبت مبنی بر ابتلای افراد به این بیماری گزارش نشده است.
به گزارش ایرنا، دکتر ابراهیم قادری روز سهشنبه در گفت و گوی خبری با اشاره به اینکه بیش از 25 هزار دز واکسن آنفلوآنزا به گروههای پر خطر در استان تزریق شد، اظهار داشت: مرحله نخست توزیع این واکسن به استانها طبق دستورالعمل ابلاغی توسط معاونت بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی همزمان با 31 استان از هفتم مهر آغاز و میان گروههای متقاضی و پرخطر توزیع شد هر چند هنوز تعداد زیادی از گروههای پرخطر موفق به دریافت این واکسن نشدهاند.
وی با تاکید بر انجام تست از افراد مشکوک اضافه کرد: علائم کرونا و آنفلوآنزا بسیار به هم شبیه هستند و شهروندان باید برای پیشگیری از ابتلای به کرونا و آنفلوانزا نکات و دستورالعملهای بهداشتی را با جدیت رعایت کنند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: در اولین مرحله توزیع، 10 هزار و 259 عدد واکسن آنفلوآنزا در اختیار کادر بهداشت و درمان استان کردستان قرار گرفت.
قادری با بیان اینکه بخش دوم این واکسن به میزان 14 هزار و 289 عدد از روزهای 14 و 15 مهر تاکنون در میان گروههای 12 گانه پرخطر توزیع شده است، افزود: گروههای اولویتدار مشمول دریافت واکسن آنفلوآنزای فصلی در استان را پرسنل بهداشت و درمان مراکز دولتی، خصوصی و خیریه، زنان باردار، بیماران خاص از جمله سرطانی، دیابتی، هموفیلی، دیالیزی، پیوندی و بیماریهای صعب العلاج، جانبازان و ایثارگران بالای 50 درصد بودند.
وی گفت: همچنین دیگر واجدین شرایط دریافت این واکسن شامل کادر بهداشت و درمان نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی، زندانیها، پرسنل شاغل در پایگاههای اورژانس 115، پرسنل سازمان دامپزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست که در قسمتهای مرتبط با پرندگان فعالیت میکنند، بیماران مبتلا به HIV، افراد تحت پوشش بهزیستی شامل معلولین و افراد ساکن در مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست و مراکز نگهداری بیماران روانی هستند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا فعلا در داروخانههای استان موجود نیست، تاکید کرد: در مرحله دوم که واکسن از طریق داروخانههای خصوصی توزیع میشود، افراد بالای 65 سال تحت پوشش قرار میگیرند که با ارائه کد ملی و ثبت این کد در سامانه، واکسن را دریافت خواهند کرد. قادری با اشاره به اینکه در مرحله سوم توزیع، دیگر افراد جامعه تحت پوشش قرار میگیرند، افزود: افراد سالم که مشکل جسمانی ندارند نیازی به این واکسن نخواهند داشت چون این واکسن از سرماخوردگی یا ابتلا به کرونا پیشگیری نمیکند بلکه تنها برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا اثربخش است پس نیازی نیست اگر فردی بیماری ندارد از روی ترس از ابتلا اقدام به استفاده از واکسن کند. وی به موارد منع مصرف واکسن آنفلوآنزا اشاره کرد و یادآور شد: افراد دارای سابقه واکنشهای آلرژیک نظیر آنافیلاکسی به واکسن و یا هریک از اجزای واکسن، افراد دارای حساسیت شدید به تخم مرغ باید حتما با تجویز پزشک نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند. قادری با بیان اینکه پرچم مبارزه با کرونا در دست مردم است، اضافه کرد: رفتارهای مردم، اساسی ترین عامل تعیین کننده اپیدمی کرونا و آنفلوآنزا است و باید با رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و رعایت سایر اصول بهداشتی که نشان دهنده شخصیت و شعور اجتماعی بالاست به مبارزه با این بیماری برویم.
*س_برچسبها_س*