موضوع حجاب باعث دو قطبی شدن جامعه نشود / 90 هزار نفر در اغتشاشات سال گذشته مشمول عفو رهبری شدند / مردم باید اجرای عدالت را احساس کنند
معاون اول قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه زمانی موفق خواهد بود که بتواند این احساس را در مردم بوجود آورد که به سمت اجرای عدالت و ایجاد امنیت در جامعه گام بر میدارد.
به گزارش مشرق، حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق امروز (17 تیر) در مراسم تودیع و معارفه رئیس کل جدید و پیشین دادگستری استان کرمانشاه، رویکرد مهم قوه قضاییه را بنا به تاکیدات مقام معظم رهبری و انتظارات مردم، "احقاق حق و اجرای عدالت" عنوان کرد و افزود: تحقق این مسئله، با ارائه آمار امکانپذیر نیست، بلکه مردم باید اجرای عدالت را احساس کنند.
وی ادامه داد: ما هرچقدر که آمار تعداد پروندههای ورودی و پروندههای مختومه شده را به مردم ارائه بدهیم، این احساس برای آنها بوجود نمیآید، لذا قوه قضاییه زمانی موفق خواهد بود که بتواند این احساس را در مردم بوجود آورد که به سمت اجرای عدالت و ایجاد امنیت در جامعه گام بر میدارد.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه طی دوسال اخیر قوه قضاییه به شکل برنامه محور در حرکت بوده، افزود: در این راستا، برنامههای مدون سالیانه را براساس اسناد بالادستی تنظیم میکنیم.
وی یکی از اسناد بالادستی مورد توجه در تدوین برنامههای سالیانه قوه قضاییه را بیانیه گام دوم انقلاب عنوان کرد و گفت: متاسفانه این بیانیه از سوی کارگزاران نظام مورد غفلت واقع شده است؛ بنابراین امروز مسئولان هر سه قوه قضاییه، مجریه و مقننه باید پاسخ بدهند که پس از چهار تا پنج سال از صدور بیانیه گام دوم انقلاب برای اجرای آن چه کردهاند؟
حجت السلام و المسلمین مصدق در ادامه از سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری، سیاستهای برنامههای هفتم توسعه، سند تحول قوه قضاییه، محورهای مورد تاکید مقام معظم رهبری در دیدارهای مسئولان قضایی با ایشان طی دو سال اخیر و نیز مسائل مورد تاکید ایشان در حکم رئیس قوه قضاییه به عنوان دیگر اسنادی نام برد که برای تدوین برنامههای سالیانه قوه قضاییه از آنها استفاده میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به حوادث سال گذشته در کشور اشاره کرد و گفت: سالی که گذشت، سالی بسیار مهم و تاثیر گذار برای قوه قضاییه بود و نوع چالشهایی که در این یک سال گذشته بویژه در حوزههای اجتماعی و امنیتی با آن مواجه شدیم، در تاریخ بیش از چهل ساله انقلاب بی نظیر بود.
معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: خوشبختانه این حوادث با تدابیر حکیمانه مقام معظم رهبری، مدیریت خوب رئیس قوه قضاییه و تلاشهای شبانه روزی سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه و نیروهای فراجا از یک تهدید به فرصت تبدیل شد، چراکه دشمن به صورت جدی برای این حوادث برنامه داشت، اما به اهداف خود نرسید.
وی تاکید کرد: دستگاه قضایی در این آشوبها رویکردی متانت محور، توام با عقلانیت و در عین حال با قاطعیت را در پیش گرفت و با همین رویکرد توانست دشمن را ناکام بگذارد و باحمایتهای مردم آنها را مایوس کند. مصدق به عفو پدرانه مقام معظم رهبری پس از این حوادث اشاره کرد و گفت: بدنبال این حوادث، با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه موافقت مقام معظم رهبری حدود 90 هزار نفر که بخش اعظم آنها افراد تحت تعقیب بودند، مورد عفو رهبری قرار گرفتند و این مسئله در تاریخ ثبت شد.
وی یادآورشد: عفو پدرانه مقام معظم رهبری درست زمانی اتفاق افتاد که نظام در اوج قدرت خود قرار گرفته بود و اغتشاشات هم جمع شده بود.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه رویکرد مقام معظم رهبری نسبت به فرزندان این مرز بوم که اغفال شده بودند و از احساسات آنها سوء استفاده شده بود، مورد توجه بسیاری قرار گرفت، اعلام کرد: بازخورد این اقدام مقام معظم رهبری را در میان خانوادههای بسیاری دیدیم و دشمنان را هم مایوس کرد و از اینکه فرزندان ما به آغوش خانوادههای خود بازگشتند ناراحت شدند.
وی به تاکیداتی که همواره مقام معظم رهبری در خصوص لزوم وحدت در جامعه دارند، اشاره کرد و گفت: امروز هرکس از هر تریبونی که باعث شود وحدت در کشور خدشه دار شود، مورد رضایت خداوند نیست.