شنبه 10 آذر 1403

میدان فاطمی میزبان تابلو عصر عاشورا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
میدان فاطمی میزبان تابلو عصر عاشورا

تهران - ایرنا - اثر حجمی الهام گرفته از تابلو عصر عاشورا اثر معروف استاد «محمود فرشچیان» نگارگر ایرانی برای نخستین بار در میدان فاطمی تهران نصب شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا؛ تابلو «عصر عاشورا» یکی از آثار نگارگری استاد محمود فرشچیان است که در عاشورای سال 1355 به تصویر کشیده شده‌است؛ موضوع این اثر بازگشت مرکب بی‌سوار «حسین بن علی» به سوی خیمه‌ها در عصر عاشورا است؛ استاد فرشچیان این اثر را با کیفیت‌ترین اثر در میان تولیدات خود می‌داند.

رنگ های تیره استفاده شده در این تابلو با تابش های بنفش، غم و اندوه جان کاه بازماندگان را القا می کند، پنهان کردن چهره شخصیت های درون کادر شاید با دو هدف باشد؛ یکی احترام نقاش به شخصیت های مطرح در پرده است.

استاد فرشچیان با نگارگری پریشانی و آشفتگی موهای اسب، حتی حالت چشمان آن، به پایین انداختن سرش و لکه های خون روی بدن او، مصیبتی بزرگ را نشان داده‌است. این اثر در سال 1369 به موزه آستان قدس رضوی اهدا شده‌است.

اکنون برای نخستین بار اثر حجمی این تابلو در میدان فاطمی تهران در منطقه 6 شهرداری به نمایش عموم درآمده‌است.

«علی رضا علی بخشی»، معاون امور شهری و محیط زیست شهردار منطقه 6 تهران در این باره به روابط عمومی شهرداری تهران گفت: اثر حجمی برگرفته از تابلو عصر عاشورا استاد فرشچیان توسط مازیار رنجبر، هنرمند جوان و خلاق ساخته و در میدان فاطمی نصب شده‌است.

به گفته وی، جنس این المان از کامپوزیت است و در ابعاد واقعی ساخته شده و در اجرای آن تلاش شده تا با امانت داری به جزئیات اثر اصلی توجه شود.

علی بخشی گفت: این المان در ضلع غربی میدان فاطمی نصب شده و قطعا شهروندانی که در این محور تردد می‌کنند با تماشای آن ماجرای عصر عاشورا در ذهن تداعی می‌کنند.

وی نصب این تابلو را تلاش برای ایجاد فضای عاشورایی در شهر دانست و افزود: امسال به دلیل بیماری کرونا، مراسم محرم متفاوت برگزار می‌شود و مدیریت شهری منطقه 6 هم در راستای ایجاد فضاهای عاشورایی و حسینی در معابر اقدام به نصب کتیبه و پرچم کرده و محله ها سیاهپوش شده‌اند.

میدان فاطمی نام پیشین میدان جهاد یکی از میدان‌های اصلی تهران است که در خیابان فاطمی واقع شده‌است.

این میدان به نام فاطمی که نام میدان و خیابان به یاد دکتر حسین فاطمی، چنین نامگذاری شد، به علت قرابت نام میدان با نام خیابان هنوز نزد بیشتر مردم به نام میدان فاطمی شناخته شده‌است.

*س_برچسب‌ها_س*