شنبه 4 مرداد 1404

میزان خسارت انفجار بندر شهید رجایی اعلام شد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
میزان خسارت انفجار بندر شهید رجایی اعلام شد

روزنامه ایران: رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به حادثه در شهید رجایی گفت: مهم‌ترین محور بحث کانتینرهای دارای بار و اجناس مختلف بود که حدود 11 هزار و 800 کانتینر در آن حادثه آسیب دیده بودند، از این تعداد 4 هزار و 800 کانتینر بطور کامل از بین رفته‌اند و خسارت آنها تا امروز 6 هزار و 900 میلیارد تومان است.

میزان خسارت ناشی از وقوع انفجار در بندر شهید رجایی که ششم اردیبهشت ماه اتفاق افتاد، اعلام شد. در این حادثه 11 هزار و 800 کانتینر آسیب دیدند که میزان این خسارت 6.9 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

رئیس کل بیمه مرکزی با اعلام این خبر در گفت‌و‌گو با ایرنا اظهار کرد: «میزان خسارت ممکن است افزایش یابد ولی این خسارت از سوی شرکت‌های بیمه به‌صورت تدریجی پرداخت خواهد شد.»

ابعاد این حادثه به شکلی بود که رئیس کل بیمه مرکزی می‌گوید تاکنون رخدادی به این بزرگی در کشور اتفاق نیفتاده که حجم بزرگی از صنعت بیمه را به این شکل درگیر خود کند و به موازات آن هزینه بسیاری را نیز به صنعت بیمه تحمیل کند.

پرویز خوشکلام خسروشاهی گفت: «در گذشته در این‌گونه موارد، بیمه مرکزی بیشتر مسئولیت‌ها را پیگیری می‌کرد اما این بار صنعت بیمه از یک شیوه مدیریت غیرمتمرکز استفاده کرد. ما در این دوره گفتیم که خود شرکت‌های بیمه باید جلو بیایند و پوشش ریسک دهند. شرکت‌ها نیز دریغ نکردند.»

به گفته او، از همان لحظات اول مدیرعامل شرکت‌های دخیل در منطقه مستقر شدند و حتی تفویض اختیار به شعب دادند و نتیجه این شد که شعب دستگاه‌ها، دولت و مجلس از عملکرد صنعت بیمه راضی بودند. رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه یک محور جبران خسارت، فوتی‌های این حادثه بودند که حدود 59 نفر بودند، اظهار کرد: «در همان هفته اول 94 میلیارد و 400 تومان برآورد دیه این افراد بود که شرکت‌های بیمه به حساب دادگستری واریز کردند تا بعد از طی مراحل قانونی به ذینفعان درگذشتگان پرداخت شود.»

وی با بیان اینکه موضوع مورد بررسی بعدی، خودروها بودند که 2 هزار و 545 آسیب شناسایی شد که صنعت بیمه همه خسارت‌های وارده به خودروها را ارزیابی کرده است، گفت: «از این تعداد که مجموع خسارت آنها 356 میلیارد تومان شد، حدود 958 خودرو بیمه بدنه داشتند که خسارت آنها 153 میلیارد تومان بود که شرکت‌های بیمه آن را پرداخت کردند.»

خسروشاهی با بیان اینکه محور دیگر مورد ارزیابی صنعت بیمه، آتش‌سوزی بود که 452 میلیارد تومان خسارت ارزیابی شده است وعمدتاً شرکت‌های بیمه آن را پرداخت کردند، گفت: «از سوی دیگر رشته مهندسی هم مورد بررسی قرار گرفت و چون ارزیابی‌ها پیچیدگی خاص خود را دارد، مشخص شد که 20 میلیارد تومان خسارت در این رشته نیز ایجاد شده که بخش قابل توجه آن پرداخت شده است.»

وی با بیان اینکه مهم‌ترین محور بحث کانتینرهای دارای بار و اجناس مختلف بود که حدود 11 هزار و 800 کانتینر در آن حادثه آسیب دیده بودند، گفت: «از این تعداد 4 هزار و 800 کانتینر بطور کامل از بین رفته‌اند و خسارت آنها تا امروز 6 هزار و 900 میلیارد تومان است؛ البته ممکن است موارد افزایش یابد اما این خسارت نیز از سوی شرکت‌های بیمه به‌صورت تدریجی پرداخت خواهد شد.»