«میزگرد»، کلان مسائل کشور را با هدف پیگیری قوانین بالادستی دنبال میکند

برنامه «میزگرد» شبکه خبر با هدف پیگیری قوانین بالادستی و بررسی مشکلات کلان حکمرانی کشور، تلاش میکند بستری را برای تبادل نظر کارشناسان و مسئولان فراهم کند.
باشگاه خبرنگاران جوان - برنامه «میزگرد» شبکه خبر با هدف پیگیری قوانین بالادستی و بررسی مشکلات کلان حکمرانی کشور، تلاش میکند بستری را برای تبادل نظر کارشناسان و مسئولان با دیدگاههای مختلف فراهم کند.
سید وحیدرضا پرهیزکاری، سردبیر این برنامه با اشاره به سابقه برگزاری «میزگرد» در دوران انتخابات، بر این نکته تأکید کرد که هدف اصلی، ایجاد فضایی برای طرح دیدگاههای گوناگون و یافتن راهکارهایی برای حل مشکلات کشور است. او با بیان اینکه هیچ خط قرمزی برای انتخاب مهمانان و مباحث وجود ندارد، گفت: «میزگرد» از حضور متخصصانی که میتوانند به رفع مشکلات کمک کنند، استقبال میکند. این برنامه با تمرکز بر موضوعات مهم و مبتلابه جامعه، تلاش میکند تا پلی بین مردم و مسئولان باشد و با شناسایی مشکلات ریشهای، به راهگشایی و حل مشکلات پیش روی کشور کمک کند. پرهیزکاری همچنین از همکاری با امید قالیباف بهعنوان یکی از مزیتهای برنامه یاد و تأکید کرد: در «میزگرد»، مجری بهعنوان نماینده مردم روی آنتن حاضر میشود تا فضایی برای جمعبندی و یافتن راهکارهای مناسب برای حل مسائل کشور ایجاد شود.
پیگیری قوانین بالادستی
سردبیر «میزگرد»، در باره اهداف و ایده تهیه و تولید این برنامه توضیح داد: یکی از طرحهای کلی در معاونت سیاسی، برگزاری میزگردهایی برای پیگیری قوانین بالادستی است. در برخی موضوعات اختلاف نظرهای کارشناسی وجود دارد. جای پرداخت به این اختلافات کارشناسی در شبکه خبر خالی بود و قطعاً میتواند به تحقق اهداف قوانین کمک کند.
پرهیزکاری تصریح کرد: با توجه به سابقه برنامه «میزگرد» در دوران انتخابات ریاستجمهوری، تصمیم گرفتیم با همان قالب بحثهای مختلف کارشناسی را ادامه دهیم.
سردبیر برنامه «میزگرد» ادامه داد: تمایز اصلی «میزگرد» با سایر برنامههای مشابه در این است که مشکلات موضوعات کلان حکمرانی کشور را به بحث و گفتوگو میگذاریم و ملاحظه سیاسی و اقتصادی خاصی نداریم. ما دیدگاهها و نظرات گوناگون افراد را در باره موضوعات مشخصی در برنامه مورد استفاده قرار میدهیم و تلاش میکنیم از مسئولان، وزرا و معاونان ادوار مختلف در برنامه دعوت کنیم.
طرح مشکلات روز جامعه
پرهیزکاری یادآوری کرد: هدف اصلی این است که چراغی برای دولت باشیم تا راحتتر مشکلات را پیگیری کند و در عین حال از مشکلاتی که مسئولان پیشین با آن مواجه بودهاند مطلع شویم تا به راهگشایی دقیق و مؤثرتر برسیم.
به گفته سردبیر «میزگرد»، برنامههایی که در معاونت سیاسی اجرا میشود در رابطه با خبرهایی است که پوشش میدهیم. ما از دل اخباری که در یک هفته قبل و حتی پیشتر از آن به دست آمده، موضوعاتی را برای بررسی در «میزگرد» انتخاب میکنیم. وی افزود: خبرهایی که تازگی دارند و مسئله اصلی کشور هستند، توسط گروه احصا میشود و با همان نگاه کلان و کلی به اتفاقات در شورای سردبیری به بررسی مسئله میپردازیم تا مهمترین موارد برای جامعه در زمان فعلی را انتخاب کنیم.
خط قرمزی وجود ندارد
پرهیزکاری در باره چهرههایی که در برنامه حاضر میشوند و وجود خط قرمز برای همکاری با افراد نیز عنوان کرد: ما برای انتخاب کارشناسان به این صورت عمل میکنیم که چندین متخصص با دیدگاههای متفاوت در برنامه حاضر میشوند و به اظهار نظر کارشناسی میپردازند. معمولاً در انتخاب مهمانان و مباحثی که دنبال میکنیم خط قرمزی وجود ندارد. اتفاقاً تلاش میکنیم در «میزگرد» خط قرمزهایی را که جلو تحقق اهداف قوانین بالادستی و سازنده را گرفته، کنار بگذاریم.
سردبیر معاونت سیاسی با بیان اینکه «میزگرد» از حضور ایدههای مختلف و دیدگاههای کارشناسانه متضاد با هم در برنامه استقبال میکند، تأکید کرد: برخی افراد از گروههای مختلف، تمایلی به حضور در برنامههای صداوسیما ندارند و این در حالی است که ما هیچ محدودیتی برای حضور آنها نداریم. در برنامه «میزگرد» حضور هر متخصصی که بتواند به رفع مشکلات کشور کمک کند، آزاد است و خط قرمزی برای ما تعیین نشده است. ما بیشتر دنبال کمک به بیان خواستههای مردم و چارهاندیشی برای مشکلات هستیم.
به دادههای 162 نیاز داریم
وی در زمینه توجه به مشکلات معیشتی مردم در رسانه ملی که یکی از اصلیترین مطالبات مخاطبان در تماس با 162 نیز محسوب میشود و بازتاب دادن این نیازها در «میزگرد» گفت: این امکان قطعاً به ما کمک میکند تا با تمرکز بیشتری مشکلات معیشتی مردم را در برنامه «میزگرد» مورد توجه قرار دهیم.
پرهیزکاری اضافه کرد: یکی از مؤلفههایی که در انتخاب موضوع برنامه نسبت به آن حساسیت داریم این است که چنین موضوعی چه اهمیتی در زندگی مردم دارد و تا چه اندازه میتواند پاسخگوی نیاز مخاطبان باشد. زمانی که مخاطب «میزگرد» را دنبال میکند، حق دارد که دنبال مطالبات و مسائل اساسی خودش در برنامهای که از رسانه ملی روی آنتن میرود، باشد. از این رو، مردمیبودن موضوعات برنامه در «میزگرد» یک اصل اساسی است.
مجری، نماینده مردم در رسانه ملی
پرهیزکاری در ادامه، درخصوص حضور امید قالیباف بهعنوان یکی از چهرههای متخصص و باتجربه در زمینه مسائل اقتصادی و برنامههای گفتوگومحور اظهار داشت: همکاری با چنین میزبانی در «میزگرد» تبدیل به یکی از مزیتهای برنامه شده است. ما با مجری به این جمعبندی رسیدهایم که در بررسی مشکلات مردم هیچ خط قرمزی وجود ندارد.
سردبیر معاونت سیاسی رسانه ملی تأکید کرد: در «میزگرد» هدف این است که مجری در بحث بهعنوان نماینده مردم روی آنتن رسانه ملی حاضر باشد و با ایجاد فضایی برای طرح نظرات موافق و مخالف در برنامه، زمینه جمعبندی در خصوص مسئله موردنظر برای سیاستمداران و مسئولان کشور و مخاطب را ایجاد کند.
همه ابزارهای معاونت سیاسی در خدمت مطالبهگری
وی با اشاره به اینکه در معاونت سیاسی همه اقدامات متناسب با قوانین بالادستی است، متذکر شد: ما در «میزگرد» مشکلات جامعه و راهکاری را که قانون برای حل مسئله پیش روی ما گذاشته است، بررسی میکنیم. همچنین وضعیت فعلی قانون را شناسایی میکنیم، تا دلایل عدم اجرای قانون در برخی موارد را پیدا کنیم و درنهایت برای پیگیری موضوع مورد نظر، از همه ابزارهایی که در معاونت سیاسی رسانه ملی در اختیار داریم استفاده میکنیم.
پرهیزکاری بیان کرد: ما تا همین حالا در «میزگرد» نتیجهبخش بودهایم و اگر جلسهای برای بررسی موضوعی توسط مسئولان برگزار نشده، نرخ کالا یا خدماتی را تعیین نکردهاند و... در قالب خبر یا ویژههایی که تدارک میبینیم، به مسئله ضریب میدهیم تا زودتر به نتیجه مطلوب برسد. خیلی وقتها مشکلات ریشهای شناسایی شده و در ادامه «میزگرد» همچنان در صدد حل آن هستیم.
براساس گفتههای پرهیزکاری، بسیاری از مشکلاتی که مردم با آن مواجهند نتیجه مشکلات انباشته شده از دورههای گوناگون است و طبیعتاً حل آن به گذشت زمان لازم دارد. وی در همین باره افزود: اینکه ما به موضوعات کلان در برنامه توجه داریم از این جهت است که معتقدیم اگر کلانمسائلی مانند تورم، ناترازی انرژی، گرانی اقلام ضروری و... حل شود که در بازار خود را نشان میدهد، مشکلات خرد را راحتتر میتوان حل کرد.
پرهیزکاری از پیشگامی معاونت سیاسی در اجرای سند تحول رسانه ملی یاد کرد و افزود: ما در معاونت سیاسی از نخستین روز ابلاغ سند تحول، دغدغه اجرایی شدن آن را داشتیم. کارویژهای به همین منظور تشکیل شد و گروههای تخصصی شکل گرفتند. گروههای تخصصی کمک کردند محتواهای شبکه خبر را چند مرتبه ارتقا دهیم.
وی تأکید کرد: برنامه «میزگرد» نیز با همین دیدگاه شکل گرفت و یکی از اهداف اصلی سند تحول را که پیگیری اسناد بالادستی است، موردتوجه قرار داد. «میزگرد» هر برنامه روی زمین ماندهای را مانند برنامه پیشرفت که در سالهای قبل ابلاغ شده بود و بهصورت میانگین کمتر از 30 درصد اجرا شده در مد نظر قرار داده است. تلاش میکنیم حتی به اندازه یک گام برای تحقق برنامهها تلاش و مشکلات را شناسایی میکنیم تا در مطالبهگریمان موفقتر باشیم.