میوههای قرآنی کدامند؟ از طرحهای جشنواره دانشجویی پیام نور
یک دانشجوی حاضر در جشنواره، دستاوردها و توانمندی های دانشجویان دانشگاه های پیام نور کشور گفت: بهنظر میرسد که در پس پشت ذکر اسامی برخی میوهها در قرآن حکمت و مزیتی است که گویای ویژگیهای ممتاز این میوهها و کلید راز پرداختن به آنها در کلام وحی است.
آمنه عزیزی که با طرح میوههای قرآنی در جشنواره، دستاوردها و توانمندی های دانشجویان دانشگاه های پیام نور کشور در سمنان حضور یافته در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: میوههای متعددی در قرآن مورد توجه قرار گرفتند که زیتون، انجیر، انار، خرما، خیار، موز، سیر، ترنج، پیاز، کدو، زنجبیل، انگور، عسل، عدس، شیر، سبزیجات، و.. از جمله میوهجات و خوراکیهای طبیعی است که نام آنها در قرآن ذکر شده است. وی با اشاره به شکل بهرهگیری از این میوهها در ساختار معنایی قرآن تصریح کرد: در برخی از موارد خداوند به این میوهها سوگند یاد فرموده و همین نشان از اهمیت، قداست و جایگاه این میوهها به عنوان بخشی از آفرینش خداوند و آنچه در اختیار انسان قرار گرفته و یا نعماتی که خداوند به انسانها ارزانی شده، است.
عضو کانون قرآن و عترت دانشگاه پیام نور لرستان با بیان اینکه نام برخی از این میوهها مثل انگور بیش از 10 بار در قرآن ذکر شده خاطرنشان کرد: با یک بررسی ساده میتوان به این مهم رسید که این میوهها عمدتا در مقایسه با دیگر میوهها از مزیت و خواص ویژهتری برخوردارند.
وی با بیان اینکه خداوند به نام برخی از این میوهها همچون زیتون و انجیر سوگند یاد کرده افزود: سوگند خداوند به این میوهها گویای نوعی قداست و اهمیت این میوهها به عنوان بخشی از آفریدههای خداوند در زمین است. عزیزی با اذعان به اینکه عمده این میوهها در درمان سنتی و گیاهپزشکی در شمار گیاهان دارویی مطرح هستند اضافه کرد: بهرهگیری و توجه بیشتر به این میوهها و موادغذایی در برنامه غذایی میتواند به سلامت افراد و جامعه کمک کند. این دانشجوی دانشگاه پیامنور با بیان اینکه از برخی از این میوهها همچون انار به عنوان میوه بهشتی یاد شده ادامه داد: به طور مثال از زنجبیل به عنوان آمیزه و بخشی از یک نوشیدنی که به بهشتیان داده میشود نام برده شده است. همچنین برخی از این میوهها به عنوان میوهای که از سوی گروههایی همچون بنیاسرائیل طلب شده و یا در ماجرای سوره یونس ذکر شده آمده است.
وی از میوهها به عنوان آیت و نشانهای از قدرت الهی نام برد و گفت: برای مثال خداوند در یکی از آیات از انار، خرما، زیتون و انگور نام برده و انسان را دعوت میکند که در آنها بنگرد تا قدرت و نشانههای الهی را ببیند.
وی از طرح خود به عنوان یکی از طرحهای راهیافته به بخش پایانی جشنواره دانشجویان پیام نور نام برد و اظهار کرد: حضور دانشجویان استانهای مختلف در این جشنواره و آشنایی با خردهفرهنگها و آب و رسوم دیگر استانها میتواند به غنای جشنواره در سالهای آتی کمک کند. عزیزی تنوع جشنواره را از نکات مثبت جشنواره امسال ارزیابی و خاطرنشان کرد: آشنایی با دستاوردهای علمی دانشجویان و انجمنهای علمی دانشجویی، عرضه آثار هنری دانشجویان، موسیقی محلی، حضور دانشجویان با لباسهای محلی اقوام مختلف ایرانی و... از بیادماندنیترین بخشهای دومین جشنواره و نمایشگاه دستاوردها و توانمندی های دانشجویان دانشگاه های پیام نور کشور در سمنان است.
انتهای پیام