ناشنیدههایی از «سفر دور دنیای» ناوگروه 86 / فرمانده نداجا: آمریکا نتوانست «مانع عبور ما» از کانال پاناما شود
فارس نوشت: فرمانده نیروی دریایی ارتش از پیمایش بیش از 70 هزار کیلومتر توسط ناوگروه 86 نداجا خبرداد و گفت: آمریکاییها حتی نتوانستند مانع عبور ناوگروه از کانال پاناما شوند که از وسط کشور پاناما و قاره آمریکا عبور میکند.
- ناوگروه 86 طبق اخبار واصله نه تنها توانسته ماموریت خود را به خوبی و با موفقیت انجام دهد بلکه توانسته است در حین دریانوردی خود به اقدامات و دستاوردهای مهمی دست پیداکند. در این راستا؛ برآن شدیم تا با دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره ماموریتها، اهداف و دستاوردهای این ناوگروه گفتوگو کنیم.
بخش هایی از گفتوگو با دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش را بخوانید:
ایده ماموریت ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش مبنی بر اجرای فرمان رهبر انقلاب است
- ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش یک نقطه عطف برای صنعت دریایی کشور محسوب میشود. فرمانده معظم کل قوا طی چهار دهه اخیر تاکیدات فراوانی در حوزه دریا داشتند. ایده ماموریت ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش از فرمانی مبنی بر لزوم انجام دریانوردیهای طولانی مدت ناشی میشود. ما به حضرت آقا هم این قول را داده بودیم که پرچم نظام را در همه عرصههای آبی جهان به اهتزاز درآوریم. وقتی شما به عنوان یک نظامی در حوزه دریا حضور پیدا میکنید اولین پیام آن اعلام اقتدار شما در عرصه دریاست. البته معانی و حوزه قدرت با اقتدار متفاوت است یعنی هم ترجمه آن متفاوت است و هم ارائه آن.
- مسیر ناوگروه 86 مسیر بسیار سختی بود. البته سختی این مسیر اینگونه نبود که نشود آن را طی کرد بلکه تجهیزاتی که برای انجام این ماموریت استفاده شد اگر با هوشمندی در محیط قرار نمیگرفت ممکن بود آسیب ببیند. کمااینکه تجربه موضوع همین الان هم در جهان وجود دارد. ناوشکن دنا در این ماموریت از طوفانی عبور کرد که شناور کشور دیگری در همان طوفان غرق شد.
- افتخار ما این است که ناوشکن دنا به طور کامل در داخل ساخته شده است و در حالی که طراحی آن اصلاً متناسب برای اقیانوس آرام نبود اما به شکلی استفاده شد که در آن صحنه هم با سربلندی حضور پیدا کرد و مأموریت خود را انجام داد.
نیروی دریایی ارتش کاری کرد تا کارایی کالای ایرانی اثبات شود
- یکی از مهمترین دستاوردهای ما این است که توانستیم مقاومتی که نسبت به کالای ایرانی وجود دارد را از بین ببریم و تجهیزات و نرمافزارهای ایرانی در بالاترین سطح تکنولوژی توانست خود را در بدترین شرایط جوی به اثبات برساند. در کنار آن، غیر از بدنه ناوشکن تجهیزاتی که بر روی آن وجود دارد بسیار مهم است چون باید در شرایط این مأموریت دوام بیاورد. همه این تجهیزات ساخت داخل و متخصصان ایرانی است که نشانه دیگری از توانمندی ما در حوزههای مختلف به شمار میرود. دستاورد بعدی ما در حوزه آماد و پشتیبانی است که به گونهای عمل شود تا یگانها دچار کمترین مشکل شوند. چرا که بسیار تجهیزات فنی ما زمان عملکردشان به پایان رسیده بود و نیاز بود تا دستی بر سر و روی آنها کشیده شود. در این راستا، ما به یک مجموعه تعمیراتی نیاز داشتیم یعنی مطابق با آنچه که در دنیا نیز وجود دارد تا شناورهای حاضر در این ماموریت پس از طی کردن بخشی از مسیر اورهال شوند.
اورهال دنا و مکران در مسیر دریانوردی به دور کره زمین
- دستاورد مهم بعدی در حوزه اورهال و بازآماد بود. کار مهم کارکنان غیور ناوگروه در طول مسیر، انجام کارهای اورهالی و باز آمادی تجهیزاتی بود که نکته بسیار مهمی است و کمک کرد تا تجهیزات برای ادامه مسیر آماده و سرحال شوند. ما در حوزه دیپلماسی دفاعی دریایی نیز دستاوردهای خوبی داشتیم. به طور مثال، هنگامی که ناوگروه وارد برزیل شد با سالروز 120 مین سالگرد ارتباط ایران و برزیل همزمان شد. این دستاورد کمی نبود و در واقع، ما با این کار توانستیم ایران هراسی که علیه ما وجود دارد را بشکنیم. ما به طور کلی پس از انجام ماموریت ناوگروه 86 علاوه بر دستاوردهای مختلف به دستاوردهای جدیدی در حوزه تخصصهای دریایی دست پیدا کردیم. افتخارآفرینیهایی که در این ماموریت انجام شد همانند افتخارات دفاع مقدس بود که واقعاً جای مطالعه، بحث، بررسی و نشست دارد و ثابت کردیم ایرانی انزواناپذیر و تحریمگریز است.
طی بیش از 70 هزار کیلومتر توسط ناوگروه 86
- بندر بمبئی یکی از بنادری است که ما از آن بازدید کردیم. هنگامی که ما در این بندر حضور داشتیم به گونهای برنامهریزی کردیم که ناوگروه هندی که میخواستند از ایران بازدید داشته باشند در همان تاریخ در بندرعباس بودند. این موضوعی است که هنوز هم جای سوال دارد که چگونه با این دقت برنامهریزی کرده و انجام دادیم. جاکارتا، سواحل قاره آمریکا، ریودوژانیرو، کیپ تاون نیز جزو توقفگاههای ناوگروه 86 است. یک مسیر آن چیزی است که شما با خط کشی ترسیم میکنید که چیزی حدود 60 هزار کیلومتر است اما با توجه به گشتزنی هایی که لازم بود و عزیزان من انجام دادند به مسافت بیش از 60 هزار کیلومتر رسیدیم؛ یعنی مسافتی بیشتر از 70 هزار کیلومتر.
با قانون فرانسویها به مزاحمتهای آنان پاسخ دادیم
- ما در بخشی از مسیر خود از کنار قاره اقیانوسیه استرالیا عبور کردیم. که برای آنها عجیب و جای سوال بود که جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس هند و اقیانوس آرام چه میکند. در ادامه مسیر، فرانسوی ها چند جزیره در اقیانوس آرام دارند که متاسفانه از قوانین خودشان هم آگاه نبودند و برای ما مزاحمت ایجاد کردند که با زبان قانون به آنها پاسخ دادیم. فرانسویها متوجه شدند هر حرفی که میزنند فقط در حد حرف است و از پتانسیلها و ظرفیتهایی که خودشان در حوزه قانون ایجاد کردهاند و به عبور شناورها اجازه داده اند هم آگاه نیستند. اتفاق اخیر یک تودهنی بزرگ به فرانسویها در حوزه دریانوردی بینالملل بود و پس از آن نیز هیچگاه در این باره صحبتی نکردند. نوع اجرای مأموریت به گونهای است که آنها به طور دائمی یک هواپیمای گشت ما را رصد میکرد اینکه میگویم رصد دائمی یعنی وقتی که یک هواپیما فرود میآمد هواپیمای جاسوسی بعدی به پرواز در میآورد.
اجازه ناوگروه 86 به پرندههای جاسوسی فرانسه برای پرواز بر فراز این یگان
- فرانسویها دنبال این بودند که متوجه شود چه تجهیزات دیگری در ناوگروه وجود دارد، اینها هزینههای دیگری بود که به آنها تحمیل شد. البته فعالیتهای مذکور مزاحمتی برای ما نداشته و از طرفی خوشحال هم میشدیم که از نزدیک اقتدار و قدرت ما را مشاهده کنند. هنگامی که پرچم ما در اهتزاز است، حرکت این پرچم مانند سیلی است که به صورت آنها برخورد میکند. ما در نقاطی برای اینکه اقتدار خود را با آن نشان دهیم اجازه نزدیک شدن به ناوگروه را ندادیم و در مواقعی هم تصمیم گرفتیم و اجازه دادیم که بیایند و از نزدیک اقتدار ما را مشاهده کرده و عکس هم بگیرند تا منتشر کنند. همین اتفاق هم رخ داد و در کلان ماجرا برای همه این سوال پیش آمد که پشتیبانی از ناوگروه 86 چگونه انجام شد به ویژه در حوزه تامین سوخت برای ناوشکن دنا.
آمریکاییها نتوانستند مانع عبور ناوگروه 86 از کانال پاناما شوند
شما به مزاحمتهای فرانسویها اشاره کردید، آیا کشورهای دیگری از جمله آمریکا نیز برای ناوگروه 86 مزاحمت ایجاد کردند؟
- هنگامی که ما همه این حوادث را پشت سر گذاشتیم، شیطان بزرگ خود را نمایان کرد و ناوگروه 86 را تحریم کرد. برابر قوانین بینالمللی این تحریم یک یاوهگویی بیش نبود چون آنها حتی نتوانستند مانع عبور ناوگروه از کانال پاناما شوند که از وسط کشور پاناما و قاره آمریکا عبور میکند. این هم تودهنی دیگری به شیطان بزرگ بود. آمریکاییها بسیار تلاش کردند تا ما در این کشورها امکان پهلوگیری نداشته باشیم این مزاحمتها همزمان با نمایش اوج خباثت آمریکاییها به همراه دار و دستهشان در داخل کشور ما بود. البته در آن شرایط، باز هم موفق نشد.
اگر کسی معترض ناوگروه 86 میشد؛ آنگاه ما هم کارستانی رقم میزدیم
آیا ناوگروه 86 این توان و قدرت را داشت که به مزاحمتها و اقدامات خصمانهای که از طریق هواپیماهای کشورهایی مانند فرانسه علیه این یگان انجام میشد، پاسخ دهد؟
- عزیزان من در ناوگروه 86 در آمادگی کامل بودند و این آمادگی به طور 100 درصد وجود داشت. البته آنها آمادگی ما را رصد کرده و از آن آگاه بودند، دشمنان میدانستند اگر بخواهند کوچکترین اقدامی علیه ما انجام دهند با قاطعیت پاسخش را دریافت میکنند. ما آمادگی تسلیحات و تجهیزات خود را به طور خاص به آنها نشان دادیم. ما در بخشی که تیراندازی میکنیم به هواپیماهای گشت دریایی دشمن اجازه دادیم تا از بالای ناوگروه عبور کنند. آنها آمادگی رزمی ما را رصد کردند و اگر میخواستند کاری انجام دهند آنگاه ما هم کارستانی رقم میزدیم.
ناوگروه 86 تا چند روز آینده به کشور باز میگردد
- ما در دریا میگوئیم رفتن با ناخداست اما بازگشت با خدا. انشاءالله تا چند روز آینده شاهد بازگشت این عزیزان به کشورمان خواهیم بود. ما در مسیر خود با شرایطی روبرو بودیم که طوفانهایی وجود داشت که موج هایی با ارتفاع 12 و گاهاً 20 متر داشتند و اگر به آنها برخورد میکردیم قطعاً با مشکلاتی مواجه میشدیم. اما با تدابیری که اتخاذ شد ناوگروه ما یک مسیر کاملاً ایمن را طی کرد که هنوز هم برای همه به ویژه برزیلیها و آفریقای جنوبی تعجب آور است.
بیشتر بخوانید:
21217
کد خبر 1765488