سه‌شنبه 6 آذر 1403

نتانیاهو تحریک کننده و آتش بیار معرکه در جنگ غزه است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نتانیاهو تحریک کننده و آتش بیار معرکه در جنگ غزه است

باکو - ایرنا - " زرتشت علی زاده " کارشناس سیاسی جمهوری آذربایجان گفت که، اقدام تحریک آمیز "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای اخراج فلسطینیان از خانه و کاشانه خود منجر به جنگ فعلی در فلسطین شده و او آتش بیار معرکه است.

علی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نتانیاهو برای حفظ قدرت خود در اسرائیل دست به این اقدام تحریک آمیز زده است که بر اثر ان در حال حاضر شاهد تلفات جانی در هر دو طرف هستیم .

این کارشناس سیاسی جمهوری آذربایجان تصریح کرد که، نخست وزیر اسرائیل که به رشوه خواری و فساد اقتصادی متهم است، متوجه پیآمد های این موضوع می باشد، چرا که بلافاصله ژس از برکناریی از قدرت محاکمه وی آغاز و روانه زندان خواهد شد.

به گفته علی زاده، نتانیاهو شرایط فعلی و ادامه جنگ را به نفع خود می داند و با طرح بیانیه های عوام فریبانه در باره وجود تهدید بزرگ برای اسرائیل سعی دارد افکار عمومی را از این طریق فریب دهد و قدرت خود را حفظ کند.

علی زاده با اشاره به پیآمد های نامطلوب ادامه این جنگ برای منطقه گفت: عده ای از خود یهودیان متوجه خطر ناشی از ادامه جنگ هستند، چرا که حزب الله فعلا در این جنگ دخالت نکرده است.

این کارشناس سیاسی با اشاره به این که حزب الله بیش از یکصد هزار فروند موشک در اختیار دارد، افزود: در صورت پیوستن حزب الله به این جنگ و استفاده از این موشک ها، هیچ سامانه دفاعی در اسراییل نمی تواند از آن جلوگیری کند.

علی زاده گفت: گذشت و مصالحه متقابل قابل قبول برای هر دو طرف و خودداری از طرح مطالبات غیر قابل قبول تنها راه رسیدن به صلح پایدار در منطقه می باشد.

وی افزود: عده ای از خود یهودیان که با عقل سالم به مسایل می نگرند به این موضوع توجه دارند که در حال حاضر یک شرایط کاملا متفاوت پیش آمده است که تهدید جدی برای موجودیت اسرائیل می باشد.

وی با اشاره به حملات موشکی حماس به شهرهای صهیونیستی گفت: این وضعیت حاکی از آن است که در شرایط فعلی نمی توان با تکیه به قدرت نظامی و دم زدن در باره شکست ناپذیری به اهداف مورد نظر رسید و بنا بر این باید گزینه صلح قابل قبول برای هر دو طرف را در پیش گرفت.

علی زاده خاطر نشان کرد، چنین شرایطی را ما در مناقشه قره باغ نیز شاهد شدیم. ارمنستان ظرف 30 سال با تکیه بر این باورها که ارتش آن در منطقه شکست ناپذیر است نتوانست در جنگ 44 روزه در برابر جمهوری آذربایجان دوام بیاورد و در نهایت شکست را پذیرفت و قره باغ نیز آزاد شد.

دور جدید درگیری‌های رژیم صهیونیستی و فلسطینیان در جریان دعوای مالکیت چندین خانه در محله فلسطینی‌نشین "شیخ جراح" در شرق بیت‌المقدس آغاز شد که در آخرین جمعه ماه رمضان به درگیری‌های گسترده و زخمی شدن بیش از 600 فلسطینی منجر شد. درگیری زمانی شدت یافت که صهیونیست ها با یورش به مسجدالاقصی مانع حضور فلسطینیان و نمازگزاران در این مسجد شدند. انها بدون توجه به مقدس بودن این مسجد اقدام به ضرب و جرح فلسطینیان کردند. این اقدام با حملات هوایی اسرائیل علیه مردم غزه ادامه یافت تا این جنبش آزادی بخش فلسطین / حماس / روز دوشنبه 20 اردیبهشت برای خروج نظامیان اسرائیلی از مسجدالاقصی و پایان دادن به حملات دیگر ضرب‌الاجل داد و با به سر رسیدن این مهلت، حملات موشکی خود به اسرائیل را با شلیک هفت فروند راکت به سرزمین های اشغال شده و اطراف مسجدالاقصی آغاز کرد.

رژیم صهیونیستی اقدام حماس را "عبور از خطوط قرمز" نامید و بمباران زیرساخت‌های وابسته به حماس و جهاد اسلامی در غزه را آغاز و تشدید کرد که همچنان ادامه دارد. بر اثر این حملات تاکنون 155 نفر فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک بودند، به شهادت رسیدند و صدها نفر نیز مجروح شدند.

هر چند برخی کشورها از جمله آمریکا به ظاهر تلاش‌های دیپلماتیکی را برای پایان دادن به موج جدید خشونت‌ها آغاز کردند اما به دلیل بی توجهی رژیم صهیونیستی هیچ پیشرفتی در این زمینه تاکنون حاصل نشده است. از جمله این تلاش ها ورود هادی عمرو، فرستاده ویژه آمریکا به سرزمین های اشغالی بود که با ورود وی این درگیری ها تشدید شد. معاون وزیر خارجه آمریکا در امور اسرائیل و فلسطینیان که روز جمعه وارد سرزمین های اشغالی شد، در بیت المقدس با مقام‌های صهیونیستی دیدار و گفت‌وگو کرد.

روز شنبه 25 اردیبهشت همچنین مصادف با هفتاد و سومین سالروز تشکیل اسرائیل است. فلسطینیان این روز را "روز نکبت" (یوم‌النکبه) می‌دانند. ساکنان کرانه باختری به مناسبت فرا رسیدن این روز علیه رژیم صهیونیستی و جنایات این رژیم تظاهرات کردند.

*س_برچسب‌ها_س*