دوشنبه 5 آذر 1403

نحوه تکثیر گیاه رزماری در گلدان

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
نحوه تکثیر گیاه رزماری در گلدان

گیاه رزماری روش کاشت ساده‌ای دارد و به راحتی می‌توانید در منزل خود از این گیاه نگهداری کنید و از بوی خوش رزماری در فضای خانه‌تان لذت ببرید.

رزماری یک گیاه خانگی عالی است و همانند دیگر گیاهان مدیترانه ای، قادر به تحمل خشکسالی است و آفتاب دوست است. شاید از همه مهم تر، این است که بسیار خوشبو و لذیذ می‌باشد؛ کافی است که با دستتان برگ‌های آن را لمس کنید و ببینید که بوی آن روی دستتان خواهد ماند.

به گزارش نمناک، البته در بیرون از خانه، رزماری می‌تواند به یک بوته نسبتاً بزرگ تبدیل شود، حتی تحمل زمستان و سرمای ملایم را هم دارد. در داخل خانه مزایای رزماری این است که کمی خشک می‌باشد و مرتب و در اندازه گلدان طبیعی خود باقی می‌ماند.

شما واقعاً می‌توانید رزماری را خودتان رشد دهید و در تمام طول سال از آن لذت ببرید.

1. گلدان و خاک مناسب برای گیاه رزماری

گلدان گیاه اولین چیزی است که باید آن را در نظر بگیرید، چون این چیزی است که به عنوان خانه گیاه در نظر گرفته می‌شود. چند نکته وجود دارد که هنگام پیدا کردن یک گلدان کامل برای رزماری باید در نظر گرفته شود:

یک گلدان را با عمقی انتخاب کنید که ارتفاع آن مانند رزماری است. به عنوان مثال، اگر گیاهی رزماری حدود 15 سانت است، گلدان باید حداقلبه همان اندازه عمق داشته باشد.

گلدان باید به اندازه کافی بزرگ باشد که حداقل 3سانت فاصله بین لبه و ریشه‌ها را تامین کند.

دقت کنید که گلدان سوراخ‌هایی برای زه کشی داشته باشد.

از یک خاک گلدان خوب و مرغوب استفاده کنید.

با رشد گیاه رزماری، می‌توانید اندازه گلدان را با توجه به اندازه گیاه افزایش دهید.

2. زهکشی صحیح گیاه رزماری

چون رزماری ریشه‌های خشکی را ترجیح می‌دهد و رطوبت را از طریق هوا جذب می‌کند، مهم است که زه کشی کافی برای آب اضافی وجود داشته باشد.

یک لایه از سنگریزه یا سنگ‌های کوچک را در زیر برای زه کشی اضافه کنید.

یک لایه شنی روی سنگ‌ها قرار دهید، که این کار به جلوگیری از ورود خاک گلدان از طریق تماس با آب جمع آوری شده در ظرف زه کشی کمک می‌کند.

3. آب دادن مناسب گیاه رزماری

آب دادن به گیاه رزماری می‌تواند دشوار به نظر برسد، چون رزماری ریشه‌های خشک را ترجیح می‌دهد، اما مهم است که گیاه را به درستی آبیاری کنید. چند روش برای انجام این کار وجود دارد و عبارتند از:

اگر رزماری بیرون از خانه است، دو بار در هفته آب بدهید. اگر خاک به طور مداوم مرطوب بود، در نظر داشته باشید که کمی سیلتی یا خاک ماسه‌ای را به خاک اطراف رزماری اضافه کنید.

اگر برای زمستان به داخل خانه می‌آوریدش، هر دو هفته یک بار خاکش را آب دهید و یا وقتی خاک بالای گلدان خشک می‌شود، این کار را انجام دهید.

آب را در ظرف پایین گلدان با سنگ‌ها رها کنید، زیرا آب تبخیر می‌شود، رزماری آن را جذب خواهد کرد.

این حرف متناقض به نظر می‌رسد، اما رزماری می‌تواند آب را از طریق هوا و خاک جذب کند!

4. نور مناسب گیاه رزماری

رز ماری در حدود شش تا هشت ساعت در روز باید در معرض آفتاب قرار بگیرد. چه رزماری در منزل باشد یا در بیرون از منزل، حتما باید زمان زیادی در مقابل نور خورشید قرار بگیرد.

از آنجا که گیاهان رزماری در نور روشن بسیار بهتر رشد می‌کنند، اگر شما گیاه خود را برای زمستان به داخل خانه می‌آورید، مطمئن شوید که در منطقه‌ای با تعداد زیادی پنجره و نور خورشید قرارش دهید.

5. کود دهی مناسب گیاه رزماری

بهترین زمان برای کود دهی گیاه رزماری در فصل بهار است. رزماری را 2 تا 3 بار در طول یک ماه، قبل از اینکه بخواهید گیاه را در تابستان در خارج از خانه قرار دهید، می‌توانید کود دهی کنید.

برای کود‌ها از یک فرمول شیمیایی با نیتروژن بالا استفاده کنید. اگر شما رزماری را در داخل خانه کاشته اید، گیاه واقعاً به کود نیاز دارد، به خصوص از آنجا که رزماری می‌تواند به سرعت تمام ظرف خود را فرا گیرد.

از کود مایع، یا مکمل خاک با قرص‌های آزادسازی کنترل شده استفاده کنید. برای رزماری آلی، از یک کود ارگانیک یا تقویت خاک با کمپوست استفاده کنید. برخلاف عقل سلیم، رزماری خانگی از کاربرد منظم کود‌های شیمیایی بهره مند می‌شود.

6. دمای مناسب برای گیاه رزماری

رز ماری یک گیاه مقاوم است که در 50 درجه فارنهایت و بالاتر از 80 درجه فارنهایت و بالاتر رشد می‌کند. در مناطق گرم تر، اطمینان حاصل کنید که گردش هوا بسیار زیاد باشد.

7. توصیه‌هایی برای رشد گیاه رزماری در خانه در زمستان

زمانی که دما کاهش می‌یابد و زمان خواب فرا می‌رسد، احتمالاً می‌خواهید گیاه رزماری را به داخل خانه بیاورید.

رزماری را دور از مناطق مرطوب در داخل خانه نگهداری کنید (مثل حمام یا آشپزخانه) تا از کپک زدن خاکش جلوگیری کنید.

یک راه دیگر برای کاهش خطر کپک، افزایش گردش هوا در اطراف گیاه است، بنابراین، اجازه دهید پنکه برای چند ساعت در روز با سرعت پایین بر روی این گیاه باد بزند.

در معرض قرار گرفتن نور خورشید در بیرون از خانه بسیار شدیدتر از داخل خانه است، بنابراین مطمئن شوید که آن را در منطقه‌ای قرار می‌دهید که نور کافی از نور خورشید را دریافت می‌کند.

اگر متوجه شدید که خورشید برای رزماری کافی نیست، نور خورشید را با روشن کردن لامپ فلورسنت بالای گیاه تکمیل کنید.

8. تکثیر گیاه رزماری

رزماری یک گیاه نسبتاً آرام رشد کن است، بنابراین معمولاً آسان‌تر است که گیاهان پرورش یافته اش را بخرید، به جای اینکه خودتان آن را از دانه پرورش دهید و کشت کنید.

با این حال، اگر ذهن فرا هشیار به انتظار برای پر کردن گیاه دارید، رزماری می‌تواند با موفقیت از دانه شروع به رشد کند. متناوبا، شما می‌توانید برشی از گیاهان ایجاد شده برای داشتن گلدان جدید را بردارید.

این ایده بسیار خوبی است. یک برش جدید را در ماه‌های تابستان بزنید و آن را در یک ظرف قرار دهید، سپس آن را در زمانی که آب و هوا شروع به خنک شدن می‌کند، وارد خانه کنید. این گیاه نه تنها در تمام طول زمستان باقی می‌ماند، بلکه باغ گیاهان دارویی شما را در بهار آینده راه اندازی خواهد کرد.

9. جا به جایی گلدان گیاه رزماری

بر خلاف بسیاری از گیاهان دیگر، رزماری تا 48 سالگی رشد می‌کند. " واضح است که بسیاری از مردم نمی‌خواهند گیاهانی به بلندی یک متر در خانه‌های خود داشته باشند، بنابراین موضوع تعویض به گلدان‌های شما بستگی دارد. در پاسخ به سوال یکی از کاربران نمناکی باید توضیح دهیم که اگر می‌خواهید رزماری را کوچک‌تر و قابل مدیریت نگه دارید، جا به جایی گلدانی را به یک گلدان کوچک تبدیل کنید.

در طول جا به جایی، ریشه گیاه را تا 1/3 اش هرس کنید تا رشد آن را کم کند و سپس گیاه را به یک ظرف همان سایز قبلی اش برگردانید که محیط کشت گلدان جدیدی داشته باشید. اگر یک گیاه بزرگ‌تر را دوست دارید، اندازه گلدان را بزرگتر انتخاب کنید.

10. انواع گیاه رزماری

رزماری یک بوته همیشه سبز مدیترانه‌ای است. این گونه اصلی است، اما ارقام متعددی وجود دارد که به طور معمول برای مقاومت و توانایی آن‌ها در برابر افراط و تحمل آب و هوایی پرورش داده می‌شوند.

در نوع ارقام‌های مختلف تفاوت چندانی وجود ندارد، اما اگر شاهد کپک یا دیگر مشکلات شایع رزماری بودید، از مرکز باغ محلی خود سوال کنید تا بهترین کار را انجام دهید. رز ماری به طور کلی یک گیاه بسیار ساده است که رشد می‌کند و مقادیر زیادی برگ‌های معطر و خوشبو دارد که در آشپزی مفید هستند.

رایج‌ترین مشکل ناشی از رزماری کپک پودری است که به طور معمول بر گیاهان بیش از حد خیس، بوجود می‌آید که یا نور و یا گردش کافی ندارند. کپک پودری دقیقاً شبیه پودر سفید بر روی برگ هاست. چون رزماری گیاه خوردنی است، باید دقت کنید که چه چیزی برای درمان کپک پودری استفاده می‌کنید.

هنگامی که برای اولین بار علائم آن را می‌بینید، تمام قسمت‌های آسیب دیده از گیاه را بردارید و شاخه‌های آلوده را در کیسه‌های هوا نگه دارید و سپس آن‌ها را از بین ببرید. دارو‌های مختلفی می‌توانند برای درمان باقیمانده‌های گیاه به کار روند، از جمله روغن نوئم و جوش شیرین.

همیشه روش درمانی خود را قبل از درمان کل گیاه برای چند برگ آزمایش کنید. شما همچنین می‌توانید گیاه را با یک قارچ کش درمان کنید تا از کپک پودری جلوگیری شود.

بیایید روراست باشیم، آفات مقصری برای کشتن گیاه شما نیستند، آفات اصولا بر روی گیاه از قبل ضعیف شده رشد می‌کنند. متاسفانه، با وجود تمام تلاش ها، بیشتر رزماری‌هایی که در داخل خانه رشد می‌کنند تا حدی ضعیف می‌شوند.

اگر گیاه رزماری شما به درستی آبیاری شود و به اندازه کافی نور بگیرد، احتمال کمتری دارد که آفت بگیرند. اما اگر رزماری آلوده به آفات باشد، از یک آفت کش خانگی برای پاک کردن آن‌ها استفاده کنید.

از آنجا که رزماری یک گیاه است و عمدتاً باید خورده شود، به دنبال آفت کش‌های آلی بگردید. مثل روغن نئم، چون در مقابل آفات بسیار موثر است، اما برای انسان‌ها و حیوانات خانگی کاملاً مضر است.

از دست ندهید

پودینگ با سس آلبالو، یک دسر مجلسی و خوشمزه

چرا انجام چند کار برای مغز شما مضر است؟

روغن کرچک و خواص بی‌نظیر آن

آموزش بیسکو بستنی در منزل با روشی آسان