نذر قربانی برای نیازمندان هرمزگان درعید قربان
بندرعباس - ایرنا - دهم ذی الحجه برابر با دهم مردادماه عید سعید قربان است، روزی که حضرت ابراهیم (ع) بت شکن تاریخ به ما انسانها آموخت که عزیزترین ثمره زندگی خود را در راه خدا قربانی کنید و جشن بگیرید.
«قربان» از قرب به معنای نزدیکی گرفته شده که در واقع بیانگر نزدیکی جستن به خدا بوده و قربانی کردن حیوان نیز در روز عید قربان نمادی از قربانی و ذبح حیوانیت انسان است.
مراسم قربانی در این روز تنها برای زائران خانه کعبه درمراسم حج واجب است اما بسیاری از مردم و حاجیانی که قبلا به حج مشرف شدهاند نیز در این روز گوسفند، گاو و یا شتر قربانی کرده و گوشت آن را بین همسایگان و فقیران توزیع میکنند.
عید قربان، در واقع فرصتی نیکو، برای نیکوکاران است تا با اهدای گوشت قربانی و نذر و نذورات خود به خانوادههای نیازمند هرمزگان در کار خیر کمک به همنوع سهیم باشند.
امسال نیز با هدف کمک به معیشت نیازمندان در شرایط کرونایی و گرانی جامعه، طرح نذر قربانی در هرمزگان در روز عید سعید قربان برپا شده تا از این طریق گوشت قربانی و همچنین سایر نذورات و کمکهای معیشتی نیکوکاران جمع آوری و به خانوادههای نیازمند وتهیدست استان اهدا شود.
درحال حاضر91 هزار و 568 خانوار درقالب 221 هزار و 451 مددجو (شامل 64 هزار و 527 خانوار روستایی و 27 هزار و 41 خانوار شهری) تحت حمایت کمیته امداد هرمزگان بوده که دراین شرایط کرونایی چشم انتظار کمک نیکوکاران و خیران و پیوستن آنها به پویش نذر قربانی هستند.
طرح نذر قربانی جهت کمک به خانوادههای نیازمند هرمزگان اجرا میشود
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) هرمزگان گفت: طرح نذر قربانی بهمنظور کمک به خانوادههای نیازمند استان در روز جمعه همزمان با عید سعید قربان اجرا میشود و مردم خیر و نیکوکار میتوانند با اهدای قربانی یا پرداخت نقدی نذورات و کمکهای خود، دراین طرح خداپسندانه مشارکت کنند.
علی الهیاری افزود: طرح نذر قربانی باهدف کمک به معیشت نیازمندان در شرایط کنونی جامعه، از طریق جمعآوری و اهدای گوشت قربانی وهمچنین سایر نذورات و کمکهای معیشتی نیکوکاران به خانوادههای نیازمند، در روز عید سعید قربان امسال اجرا میشود.
وی بیان داشت: درحال حاضر تمامی مراکز کمیته امداد و مراکز نیکوکاری فعال در سطح استان هرمزگان، ضمن رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی، آماده دریافت نذورات، گوشتهای قربانی و سایر کمکهای مردم نیکوکار استان، بهمنظور توزیع بین خانوادههای ایتام و نیازمندان به مناسبت عید سعید قربان میباشند.
مدیرکل کمیته امداد هرمزگان اظهارداشت: همچنین خیران و مردم استان میتوانند با واریز کمکهای نقدی خود به شماره کارت (6037991899960169) و یا شمارهگیری کد دستوری #076*8877* تلفن همراه و یا از طریق نصب اپلیکیشن ناب با ارسال عدد 100 به سر شماره 3000333376 درطرح نذر قربانی مشارکت کنند.
الهیاری یادآورشد: سال گذشته با کمک مردم و خیران به مبلغ 36 میلیارد و 40 میلیون ریال گوشت قربانی در روز عید قربان به ایتام و نیازمندان هرمزگان اهدا شده است.
شهروندان کیسه پلاستیکی جهت حمل گوشت قربانی همراه خود داشته باشند
رییس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآوردههای کشاورزی شهرداری بندرعباس هم از شهروندان بویژه افراد نیازمند خواست: در روز عید قربان در صورت مراجعه به کشتارگاه دام و محلهای عرضه گوشت قربانی، کیسه پلاستیکی برای حمل گوشت همراه خود داشته باشند.
علی عامری سیاهویی افزود: مراجعه کنندگان به کشتارگاه دام بندرعباس در روز عید قربان باید با ماسک و رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی باشند و از به همراه آوردن کودکان خردسال و ازدحام جمعیت خودداری کنند.
وی بیان داشت: همچنین شهروندان باتوجه به گرمای هوا، در ساعت اولیه صبح به کشتارگاه مراجعه کنند و همکاری لازم نیز درخصوص رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از ازدحام با ناظران بهداشت داشته باشند.
رییس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآوردههای کشاورزی شهرداری بندرعباس اظهارداشت: در مدتی که شهروندان برای تهیه گوشت مورد نیاز خود مراجعه میکنند، همکاران سازمان و دامپزشکی شهرستان درمحل عرضه دام برای معاینه دامها و ارائه خدمات به شهروندان حضور دارند.
عامری سیاهویی ادامه داد: شهروندان میتوانند با مراجعه به کشتارگاه دام شهرداری و جایگاههایی که برای عرضه دام زنده در شهر بندرعباس دایر هستند، نسبت به تهیه گوشت قربانی اقدام کنند.
عامری اظهار کرد: سازمان شهرداری بندرعباس با همکاری ناظران شرعی و بهداشتی اداره کل دامپزشکی، نماینده ولی فقیه در دامپزشکی، نیروی انتظامی و اورژانس در راستای ارتقای سلامت جامعه و کنترل عرضه دام سالم ویژه عید سعید قربان به شهروندان خدمات ارائه میدهند.
وی با اشاره به اینکه کشتارگاه شهرداری بندرعباس در کیلومتر 10 محور بندرعباس به سیرجان قرار دارد، عنوان کرد: در روز عید سعید قربان 30 سلاخ آماده ذبح گوسفندان قربانی هستند که این افراد از ادارهکل دامپزشکی استان تاییدیه دارند.
نظارت دامپزشکی بر قربانی دام در کشتارگاههای هرمزگان
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان نیز گفت: در روز عید قربانی ناظران بهداشتی و شرعی دامپزشکی استان بر تمامی کشتارگاه های دام جهت ذبح دام قربانی در سطح استان نظارت دارند.
محمد جانباز افزود: در شهر بندرعباس به صورت ویژه در محل کشتارگاه دام بندرعباس واقع در جاده سیرجان ناظران بهداشتی و شرعی دامپزشکی هرمزگان در روز عید قربان از ساعت 6 صبح تا ساعت 17 عصر آماده ارائه خدمات میباشند.
وی بیان داشت: در سایر کشتارگاههای هرمزگان از جمله کشتارگاه صنعتی هرمزدام واقع در خورچاه بخش قلعه قاضی بندرعباس و کشتارگاههای دام شهرداری در شهرستانهای میناب، بندرلنگه، حاجی آباد، جاسک، رودان، سیریک و قشم خدمات نظارتی دامپزشکی صورت میگیرد.
وی از شهروندان خواست جهت کسب اطلاع از توزیع گوشت های قربانی در روز عید قربان با شماره تلفن های 33662396 اداره کل دامپزشکی هرمزگان، 33617164 دامپزشکی بندرعباس تماس بگیرند و یا نقطه نظرات وسوال های خود را به سامانه پیامکی اداره کل دامپزشکی 500020301512 پیامک کنند.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان از شهروندان خواست: جهت جلوگیری از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، دامهای قربانی مورد نیاز خود را تنها از مراکز عرضه دام تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایند.
وی همچنین گفت: مردم به منظور حفظ سلامتی خود و دیگر شهروندان، اجرای دستورالعملهای ستاد مبارزه با ویروس کرونا درخصوص رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و دستکش مدنظر قرارگیرد.
خدمت 15 دکتر دامپزشک در روز عرفه وقربان در کشتارگاههای هرمزگان
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی هرمزگان نیز گفت: 15 دکتر دامپزشک، 27 بازرس بهداشت گوشت و 16 ناظر ذبح شرعی در روز عید سعید قربان و یک روز قبل از آن در کشتارگاهها، ادارات دامپزشکی و میدانهای عرضه دام مجاز حضور یافته و آماده ارائه خدمات به همشهریان هستند.
دکتر کامبیز امجدی افزود: این افراد در قالب 13 اکیپ ثابت و 15 اکیپ سیار به کنترل بهداشتی کشتار و حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت، دامهای قربانی و تامین بهداشت عمومی میپردازند.
وی از شهروندان خواست: جهت جلوگیری از بروز بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان بویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (cchf) دامهای قربانی مورد نیاز خود را فقط از مراکز عرضه دام تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایند و از کشتار دام در معابر و منازل به جد خودداری کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی هرمزگان تصریح کرد: باتوجه به شرایط خاص امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور و استان، رعایت دستورالعملهای بهداشتی درتمامی مراکز عرضه، فروش و کشتار دام قربانی بویژه رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک و دستکش الزامی میباشد.
اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان در خصوص موارد لازم الاجرا توسط همشهریان گرامی در هنگام خرید دام قربانی و کشتار آن به مناسبت عید سعید قربان دومین اطلاعیه بهداشتی خود را منتشر نمود.
توصیههای دامپزشکی درخصوص ذبح دام قربانی به شهروندان
اداره کل دامپزشکی هرمزگان همچنین در اطلاعیهای به شهروندان توصیه کرده است: کشتار دام در اماکن و معابر عمومی علاوه بر آلودگی محیطی، باعث انتقال بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان همچون تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سیاه زخم میشود.
لاشه و اندامهای دام ذبح شده را پس از ذبح سریع مصرف نکنید، بلکه توصیه میشود؛ پیش از مصرف، گوشت را حداقل 24 ساعت و آلایش خوراکی (جگر) را به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری نمایید تا علاوه بر تردشدن گوشت از سلامت کامل گوشت اطمینان خاطر داشته باشید.
درهنگام خرد کردن گوشت یا شست وشوی آن بویژه زنان باردار از دستکش و ماسک استفاده کنند.
توصیه میشود از ذبح دام توسط افراد ناشناس به جد خودداری شود و از تجمع و ازدحام در میادین دام و همچنین کشتارگاهها جلوگیری شود.
در صورت نیاز به حضور درهنگام قربانی کردن دام، در کنار سلاخ، تنها یک نفر حضور داشته باشد.
از برگزاری میهمانی و همنشینی در روزهای قبل و بعد از قربانی کردن دام خودداری فرمایید و همکاری لازم نیز با اکیپهای عملیاتی نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی داشته باشید.
شهروندان در صورت مشاهده موارد مشکوک از جمله تیره بودن، پرخونی، آب شدگی چربیها و سایر علایم غیرطبیعی در لاشه با ادارات دامپزشکی منطقه خود جهت معاینه لاشه تماس بگیرند.
*س_برچسبها_س*