دوشنبه 5 آذر 1403

نسل‌های جدید سیاسی در کارزار انتخاباتی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نسل‌های جدید سیاسی در کارزار انتخاباتی

تهران - ایرنا - انتخابات ریاست‌جمهوری، مهم‌ترین عرصه سیاست کشور به‌حساب می‌آید که در زندگی تمام ایرانیان تاثیر مستقیمی خواهد شد. برخی از کارشناسان، انتخابات 1400 را رقابت میان نسل‌های جدید سیاسی می‌دانند که با ارایه برنامه های متفاوت بتوانند اعتماد مردم را بدست آورند.

انتخابات 1400 و حساسیت‌هایی که برای تعیین چهره احزاب کشور به وجود آمده و عملکرد دولت‌های قبل، باعث شده این انتخابات یکی از حساس‌ترین انتخابات چهار دهه گذشته به‌شمار بیاید. باید در این عرصه حساس و با توجه به مشکلات اقتصادی مردم، امید را در آنها ایجاد کنیم که پای صندوق‌های رای بیایند و همچنین در کنار کسب امید مردم، اراده محکم و قوی مردم را هم برای شرکت در این کارزار مهم فراهم کنیم. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی این انتخابات پرداخته اند.

رسانه های اصلاح طلب

انتخابات ریاست جمهوری مهم ترین عرصه سیاست کشور

شهاب‌الدین بی‌مقدار نماینده مجلس دهم، با درج یادداشتی در روزنامه آرمان ملی نوشت: انتخابات 1400 یکی از حساس‌ترین انتخابات چهار دهه گذشته به‌شمار بیاید. باید در این عرصه حساس و با توجه به مشکلات اقتصادی مردم، امید را در آنها ایجاد کنیم که پای صندوق‌های رای بیایند. زیرا در این انتخابات آنچه ممکن است چنین اراده‌ای را در مردم ایجاد نماید، حق و عدالت است؛ نه در زبان، نه این شعارهایی که می‌دهیم، بلکه در عمل برای تحقق همه گفته‌هایمان تلاش کنیم. تمام این چهره‌ها دم از حق و عدالت می‌زنند ولی در واقعیت، عدالت و انصاف در حد مطلوب نیست. اگر ما براساس عدالت و انصاف با مردم برخورد کنیم، می‌توانیم همه را جذب کنیم. عدالت سهم و حق هرکسی را خودش می‌دهد. اگر می‌خواهی رضایت مردم را جلب کنی با مردم بر اساس حق و عدالت و انصاف برخورد کنیم. انصاف نوعی عدالت است. حاصل چنین عملکردی می‌شود همان چیزی که خودت دوست داری را برای دیگران هم بخواهی، همه باید حرف و عمل‌شان را ثابت. تا بتوانیم اعتماد و اراده مردم را برای حضور در این انتخابات بزرگ جلب کنیم.

عارف به دنبال کاندیداتوری در انتخابات 1400 است؟

ناصر ایمانی، تحلیل‌گر سیاسی اصولگرا در گفت وگو با اعتماد آنلاین می گوید: «عارف مدت‌های طولانی است که با مجموعه اصلاح طلبان دچار مشکلاتی هستند و متقابلا اصلاح طلبان هم با ایشان مشکل دارند. از اواسط مجلس قبلی این انشقاق ایجاد شد و بنابراین این استعفا خیلی غیر منتظره نبود». «واقعیت این است که جریان اصلاح طلبی در وضعیت پرتلاطم و سختی است. استعفای عارف می تواند یکی از نشان های دوران افول باشد و نشان دهد که حال اصلاح طلبان اصلا خوش نیست. هم به خاطر عملکردشان در جامعه طی چند سال گذشته و هم به خاطر اختلافات ایدئولوژیکی که در دورنشان ایجاد شده است.» برخی بر این اعتقاد هستند که احتمال کاندیداتوری عارف در انتخابات 1400 مطرح است و ممکن است به این دلیل خواسته زودتر استعفا دهد تا خیلی در انتخابات بعدی با اصلاح طبان چسبندگی نداشته باشد. دلیلش نیز این است که اصلاح طلبان به خاطر عملکردشان اکنون در افکار عمومی وجه خوبی ندارند و این برای هر کاندیدایی که با اسم اصلاح طلبی وارد شود، یک امتیاز منفی است. عارف هم خواسته با دوری از اصلاح طلبان شانس خود را در انتخابات بعدی بیشتر کند. عارف هم می‌خواهد که از چهره اصلاح طلبی خود کم کند و از طرف دیگر اطمینان دارد که اصلاح طلبان از او حمایت نخواهند کرد.

سازوکارهایی برای ائتلاف انتخابات

حسین مرعشی عضو شورای مرکزی و سخنگوی حزب کارگزاران، در خصوص آخرین وضعیت شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان و تصمیم‌گیری در خصوص ادامه فعالیت این شورا به خبرنگار ایلنا، گفت: من نمی‌توانم از طرف کل اصلاح‌طلبان صحبت کنم، اما تا امروز در سطح جبهه اصلاحات برای سازوکار فعالیت در انتخابات 1400 هیچ بحث جدی مطرح نشده و هر بحثی وجود دارد، درون احزاب است. از همین جهت تاکنون در خصوص تشکیل شورایعالی یا تعبیه یک نهاد جدید هیچ بحثی صورت نگرفته است، ولی حتما این امر اتفاق خواهد افتاد و مجموعه احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب حتما در مورد سازوکارهایی که منجر به تشکیل یک ائتلاف برای انتخابات آینده شود، به توافق خواهند رسید.

رسانه های اصولگرا

پایان فعالیت شورای عالی اصلاح طلبان

به گزارش سایت خبری الف، با اتفاقاتی که رخ داده است احتمالا باید شاهد پایان فعالیت شورای عالی اصلاح‌طلبان باشیم. نهادی که به‌عنوان تشکیلات عالی اصلاح‌طلبان شکل گرفت و دو تجربه موفق در دو انتخابات 94 و 96 را در کارنامه داشت. استعفای موسوی لاری و عارف احتمالا زمینه را برای بازنگری اصلاح‌طلبان در فعالیت تشکیلاتی فراهم می‌کند. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که کمتر از یک‌سال دیگر به انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 باقی است. قاعدتا در فاصله زمانی اندکی که تا انتخابات 1400 باقی مانده است انتظار این بود که اصلاح‌طلبان خود را برای حضوری منسجم در انتخابات پیش‌رو آماده کنند اما ظواهر امر گویا آن است که تاکنون نه‌تنها چنین امری محقق نشده است بلکه این جناح سیاسی در نهایت تشتت به سر می‌برد. مهمترین نشانه آن هم می‌تواند استعفای موسوی لاری و عارف باشد. این وضعیت در حالی رخ داده است که انتخابات ریاست‌جمهوری در کشور باید رقابتی باشد و ابدا نمی‌توان کشور را با یک جناح سیاسی اداره کرد. تک‌قطبی‌شدن سیاست، ثمره‌ای جز ناامیدی برخی گروه‌های اجتماعی از مشارکت در نظام سیاسی حاکم ندارد. به‌علاوه تک‌قطبی شدن ناگزیر باعث فساد جناح حاکم می‌شود.

غرب نگران سرنوشت انتخابات1400

روزنامه کیهان با درج گزارشی آورده است: غرب نگران سرنوشت انتخابات سال آینده ریاست جمهوری ایران است و اگر می‌خواهند سرنوشت انتخابات پارلمان تکرار نشود، باید امتیازاتی به ایران بدهد (!) دیپلمات‌های اروپایی نگران چشم‌انداز سیاسی در ایران هستند. آنان تاکید می‌کنند که باید پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دیپلماسی با ایران از سر گرفته شده و تقویت شود. اروپایی‌ها معتقدند در غیر این صورت جریان مخالف برجام، علاوه بر مجلس، کنترل سایر نهادهای ایران را نیز در دست خواهند گرفت. گاردین با کتمان نقش اروپا در تهیه قطعنامه ضد ایرانی آژانس می‌نویسد: پس از گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که برای نخستین بار مدعی شده ایران با بازرسان آژانس همکاری لازم را نداشته، نگرانی اروپایی‌ها را موجب شده چرا که می‌تواند به تضعیف برجام انجامیده و موقعیت آن را در معرض خطر قرار دهد.

حضور رده های سیاسی در انتخابات

به گزارش سایت خبری رویداد ایران، انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری کمتر از یک سال دیگر انجام می شود و حدس و گمان‌های زیادی درباره نامزدهای احتمالی این دوره از انتخابات زده می‌شود. از همه قشر و صنف و جایگاه و رده سیاسی هم اسم برای حضور در انتخابات 1400 پیش بینی شده و از سیاستمداران کهنه کار مانند محمود احمدی نژاد، علی لاریجانی، سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف و سد ابراهیم رئیسی گرفته تا افرادی مثل محمدباقر نوبخت و محمدجواد ظریف و اسحاق جهانگیری که اخیرا در میدان سیاست خودی نشان دادند و جوانان تازه کاری که در سال‌های اخیر در سیاست حضور داشتند، مانند سورنا ستاری، مهرداد بذرپاش و محمدجواد آذری جهرمی، در این پیش بینی‌ها اسم وجود دارد. هر چه به انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم، شرکت یا عدم شرکت برخی افراد و نفرات در انتخابات بیشتر می‌شود و افراد بیشتری تمایل یا عدم تمایل خود را برای شرکت در انتخابات را نشان می دهند؛ با اینکه هنوز حدود یک سال به انتخابات ریاست جمهوری مانده، جریان سازی برخی رسانه‌ها و افراد باعث شده نفراتی که قصد شرکت در انتخابات را ندارند از حالا تکلیف خود را روشن کنند.

پس لرزه شکست جریان اصلاحات

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «محمدرضا عارف» رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات استعفا کرد. این دومین استعفا و پس لرزه بعد از شکست جریان اصلاحات در انتخابات یازدهم مجلس بود. پیشتر «عبدالواحد موسوی لاری» نائب رئیس این شورا استعفا داده و بسیاری از کارشناسان سیاسی پیش بینی کرده بودند که پس از این موضوع با توجه به اینکه تاریخ انقضاء این شورا به پایان رسیده است این شورا کم کم به پایان کار خود برسد.

*س_برچسب‌ها_س*